Strona 22 z 32 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 315

Wątek: 200mm f/2L IS and EF800mm f/5.6L IS

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Jeśli są problem z nią to za późno
    Gratulacje!

- idzie utrzymać jak na razie 1/60
    Jak widać powyżej 1/10 to normalka. Przyjdzie z czasem. Nikkora nie puszczam na dłuższe wycieczki niż 1/30-25 sek.

dziwnie się ludzie patrzyli ale kogo to
    Dokładnie. Jak kupowałem 300L to podobno - cytuję - mnie po je je.... jak kupiłem 200/2VR to mogłem każdemu oficjalnie przekazać, że mnie naprawdę po je je.
    Nie ma się co tym przejmować, przechodzi im jak patrzą na zdjęcia

-Waga , choć w porównaniu z 300mm 2,8 to w sumie da się przeżyć
    Nikkor cięższy więc nie narzekaj. Pół kilo mniej to arcydzieło.

-kolor zazdroszczę nikonowi.
    W sumie to nie ma znaczenia i to i to jest tak szerokie (osłona on), że żeby nie wiem co to i tak będzie większe niż LX3
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Gratulacje!

Dokładnie. Jak kupowałem 300L to podobno - cytuję - mnie po je je.... jak kupiłem 200/2VR to mogłem każdemu oficjalnie przekazać, że mnie naprawdę po je je.
    Nie ma się co tym przejmować, przechodzi im jak patrzą na zdjęcia
    W chwili słabości przyznałem się ile ma kosztować swojej pani , i byla to minuta cisz to oznacza to samo ahahahah
    a czy zdjęcia ja przekonają to zobaczymy

narazie biegam z mk3 i testuje af bo jakoś to body mnie zraziło ale wyglada ze na 200mm jest cholernie dokładny i jedyne problemy i bledy to robie ja.

Jeszcze raz dziękuję Gietrzy za odpowiedz w sprawie 200mm i pozdrawiam

Biedny lecz zadowolony Dariusz
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 08-12-2008 o 13:03
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Może pytanie mało dyskretne ale gdzie i za ile kupiłeś? Cena typowo rynkowa(~18k pln) czy można gdzieś kupić taniej?

No i jeśli będziesz miał trochę czasu to wrzuć proszę sample z podpietymi telekonwerterami - ciekawe czy to 400/4 albo 560/5.6 da się używać.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 08-12-2008 o 13:28

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Może pytanie mało dyskretne ale gdzie i za ile kupiłeś? Cena typowo rynkowa(~18k pln) czy można gdzieś kupić taniej?

No i jeśli będziesz miał trochę czasu to wrzuć proszę sample z podpietymi telekonwerterami - ciekawe czy to 400/4 albo 560/5.6 da się używać.

witam

Kupione w wali cenę mogę podać bo obiektyw ma swoja stalą i poniżej pewnego poziomu nie schodzi ( jak znajdę po 2k euro kupie ze 3 ahahah na handel ) był w UK od gościa który sprowadza je z USA, obiektyw + ex 2x mk2 moja cena była 4550 euro.Gwarancja będzie Eu bo kupiony ze sklepu tu , tak mi przeszedł cash back na 5d tez bez problemu.
    Wiec ok dla mnie , jeśli się weźmie ceny dublińskie gdzie trza położyć 6k euro

Mialem szalona jazdę przez góry przy -4 i lodowisko (dopiero sie dowiedziałem ja zamarzły woda do szyb i nie moglem ustać na jezdni czyszcząc szybę + brak opon zimowych bo ich porostu tu nie ma ), zakupy do domu, prom , piękne widoki lecz nie możność focenia przy 120-140km/h
    Jednym słowem warto było, gość czekał na mnie choć nie musiał.

Drogi piękne polecam Walię na jesień, po drodze widziałem kilka drapieżnych ptaków kołujących nad polami, mieszkając tam nie kupił bym 200mm tylko 800 lub 600mm.

Pozdrawiam Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 08-12-2008 o 14:30
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Aktualna cena w B&H - 4950 - wysyłka wliczona.
    Prognoza na grudzień 09 - 4500 i wtedy zacznie się jazda tj. wysyp fajnych fotel ze ślubów i wesel.
    the silence is deafening

Początki nałogu

Domyślnie

To marne 450 dolców, tj. 10% 'nowej' ceny tak nagle wprowadzi wielką różnicę?
    Ciekawe...
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ponawiam prośbę o sample i odczucia(af) z używania różnych konfiguracji tc (1,4;2,0;1,4+2,0). Będę wdzięczny nawet za szybkie strzały z okna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    To marne 450 dolców, tj. 10% 'nowej' ceny tak nagle wprowadzi wielką różnicę?
    Ciekawe...
    Cena zaczęła spadać od $5999 i nijak ma się do Nikkora - 3899 (3200-3600 LNIB)...
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 11-12-2008 o 16:59
    the silence is deafening

Początki nałogu

Domyślnie

@gietrzy
    Po prostu ciekaw jestem na jakiej podstawie określasz cenę 'progrową' przy której nagle się tłumy rzucą na ten obiektyw i zrobią ten wspomniany "wysyp".

Cena Nikkora? A co ma jedno z drugim wspólnego? Canon "nijak ma się" do Nikona...
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Ponawiam prośbę o sample i odczucia(af) z używania różnych konfiguracji tc (1,4;2,0;1,4+2,0). Będę wdzięczny nawet za szybkie strzały z okna
    Jak będę miał chwile przed nocka to jutro postrzelam a jak nie to w Poniedziałek obiecuje , bylem kolo domu ostatnio ale podpinałem 1,4 i 2x , odczucia co do af hmm śmiga ale czy trafia to już inna bajka.
    Myślałem ze będę miał sample z Tracy Chapman ale mnie pogonili wczoraj z koncertu mam ze 3 strzały i to z balkonu tak na przymiarkę patrzyłem co i jak, wiec nie są jakieś super ahaha.
    Sprawdzam na 1dmk3 i nie ufam mu myślałem ze w tym tyg przyjdzie nowa piątka albo dostane jakiegoś 1ds2 jak znajdę używkę za 1dmk3 ale lipa jak na razie, mogę wsadzić Rawy na rapidshera.

Pozdrawiam Darek

Strona 22 z 32 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów