Strona 20 z 32 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 315

Wątek: 200mm f/2L IS and EF800mm f/5.6L IS

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie [Juza testuje] 200 vs. 300 vs. 180

Domyślnie

Witam
    Pytanie czy ktoś z forum miał w reku ef 200 IS F2 i 300 is 2,8 .
    Chodzi mi o porównanie odczucie jak leży w ręce i jak oba szkła pracują , sprzedałem pare tyg temu 300 2,8 bez is z zamiarem zakupu 200mm ze względu na is i trochę krótsze co pomaga lecz nie zawsze.
    Skok Dolara dal mi do myślenia nie wiem czy warto ????

Czy różnica jest duza względem jakości i ciężaru wiem ze można znaleźć rożne testy ale wciaz mało, wszyscy chwalą 200mm ale wiem ze nie ma obiektywu idealnego.

Pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Witam
    Pytanie czy ktoś z forum miał w reku ef 200 IS F2 i 300 is 2,8 .
    Chodzi mi o porównanie odczucie jak leży w ręce i jak oba szkła pracują , sprzedałem pare tyg temu 300 2,8 bez is z zamiarem zakupu 200mm ze względu na is i trochę krótsze co pomaga lecz nie zawsze.
    Skok Dolara dal mi do myślenia nie wiem czy warto ????

Czy różnica jest duza względem jakości i ciężaru wiem ze można znaleźć rożne testy ale wciaz mało, wszyscy chwalą 200mm ale wiem ze nie ma obiektywu idealnego.

Pozdrawiam Darek
    Miałem 300 IS i sprzedałem z myślą o kupnie 200/2. Chciałem krótszy lens, równie piękny optycznie i lżejszy. Trzymałem w ręku chwil kilka 200/2 IS i imho jest: krótszy, lepiej leży w ręce, jest lżejszy. Życie tak się potoczyło, że kupiłem upragnione 200/2 - niestety w wersji VR

Dzisiaj, mimo wszystko wolałbym zostawić sobie 300 IS lub kupić LNIB za 3200-3400 (FM) niż przepłacać ($5300, BH) za 200/2.
    Jeśli ktoś koniecznie potrzebuje i 200 i f/2 kupiłbym używkę, LN (nawet $3200, FM) 200/2 VR wraz z D700/D3.

Pytanie o pracę tych szkieł jest delikatnie mówiąc nie na miejscu no może poza głośno, naprawdę głośno szumiącym IS'em w 300 IS.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

A tak z ciekawosci, to czy ja dobrze patrze, ze 300 f/2.8 IS zrobiono w 1999 roku???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Miałem 300 IS i sprzedałem z myślą o kupnie 200/2. Chciałem krótszy lens, równie piękny optycznie i lżejszy. Trzymałem w ręku chwil kilka 200/2 IS i imho jest: krótszy, lepiej leży w ręce, jest lżejszy. Życie tak się potoczyło, że kupiłem upragnione 200/2 - niestety w wersji VR

Dzisiaj, mimo wszystko wolałbym zostawić sobie 300 IS lub kupić LNIB za 3200-3400 (FM) niż przepłacać ($5300, BH) za 200/2.
    Jeśli ktoś koniecznie potrzebuje i 200 i f/2 kupiłbym używkę, LN (nawet $3200, FM) 200/2 VR wraz z D700/D3.

Pytanie o pracę tych szkieł jest delikatnie mówiąc nie na miejscu no może poza głośno, naprawdę głośno szumiącym IS'em w 300 IS.
    To już w ogóle mi nie ułatwia :-D
    Zakup nowego systemu nie za bardzo każda nowa puszka w domu jest zakazana( czytaj śpię pod mostem :-D)

Wczoraj się przymierzałem do 300 IS ale nie wiem czemu nie widziałem tego czegoś co miałem w wersji bez IS no ale był IS .
    W całym kraju nie ma 200mm f2 niektóre sklepy nie maja w cennikach i nie mogę "pomacać" i dlatego zadaje może dziwne pytania ale w poniedziałek znowu idę podpiąć 300 IS.

Dziękuje gietrzy za odp

Pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    W całym kraju nie ma 200mm f2
    Kolega Pikczer macał białego pitbulla w fotoit bodajże. Chyba, że piszesz o Irlandii.

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Kolega Pikczer macał białego pitbulla w fotoit bodajże. Chyba, że piszesz o Irlandii.
    Tak - macalem ale nie mam porownania do 300mm i z tego co wiem, to nadal go maja - ZAPRASZAMY DO WARSZAWY :-P8)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Tak - macalem ale nie mam porownania do 300mm i z tego co wiem, to nadal go maja - ZAPRASZAMY DO WARSZAWY :-P8)
    Tak Irlandia sorry za zamieszanie , a wszyscy tak narzekają ze u nas nic nie ma chodzi mi o Polskę .
    Tu gdzie mieszkam to dopiero dziura pokazały się ostatnio szkła bo konkrecja wymusiła oraz rotacja canona co do serwisu i narzekań na poprzedni chyba jednak słuchają użytkowników .
    Co do ceny z warszawy to trochę się cenią, duży plus ze maja na składzie a nie trza czekać tygodniami.
    Ale jak zwykle kwestia ceny....................
    Sledze ceny w UK i na świecie od 2 miechów w UK widziałem u handlarzy nie sklep od 4300 do 4800.
    Sklep norma powyżej 5k euro.
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 31-10-2008 o 14:46

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Czyli sie sprawdza - wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Czyli sie sprawdza - wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma ;-)
    Tak zgadzam się..............................................

Strona 20 z 32 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów