Najnowszy test 800/5.6L na slrgear.com :
http://www.slrgear.com/reviews/showp...ct/1173/cat/10
Najnowszy test 800/5.6L na slrgear.com :
http://www.slrgear.com/reviews/showp...ct/1173/cat/10
the silence is deafening
Darku, szkla o ktorych mowa to optycznie najlepsze szkla Canona, wiadomo jakie maja swiatlo i ile kosztuja, pytanie tylko jakiej ogniskowej potrzebujesz?
Odpowiedz na to pytanie powinno rozwiazac Twoj problem ( wczesniej jednak rozejrzyj sie za jakims solidnymi przytulnym mostem)
Ja tez stoje przed podobnym dylematem, ale w tym wypadku priorytetem dla mnie jest dlugosc ogniskowej i wybor padl na 300mm, jednak podobnie jak Ty, wczesniej musze poszukac jakiegos cieplego lokum, bo indianie zbieraja chrust - co zapowiada ostra zime![]()
Witam Jerzy M
Co do dylematów to wiem co mialem ze 300mm ze długie i ciężkie.
A opina jedna mnie przekonała ze jednak iść po 200 bo i cytat.
"I think my 300/2.8L IS will shortly be for sale as the 200/2 with a 1.4x t-con is sharper than my very sharp 300/2.8L IS. And I'm honestly not seeing much need for the 135L in my lineup at this point. I have never had a lens that was as spot on as the 200/2."
Mam nadzieje ze nie ma za duzego rostrzalu jakosci co sie zdaza u canona.
link
Wiec moja lepsza polowa jedzie ze mną na zakupy za tydzień i kto wie co pan w czerwonym przyniesie
Pozdrawiam Darek
Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 26-11-2008 o 09:55
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
http://www.birdphoto.fi/markus/0844.php
To ostanie obecnie tego autora, trzeba przewijac w lewo to jesze beda inne z 800 i z innych szkiel tez
Ostatnio edytowane przez aqua ; 27-11-2008 o 00:07
the silence is deafening
the silence is deafening
witam
Jeśli są problem z nią to za późno
Właśnie przywiozłem wczoraj swoja kopie tego szkła.Postrzelałem trochę generalnie BF,FF I sprawdzałem ostrość.
IS słychać cos ala 100-400 ale jakoś nie przeszkadza mi.
Dokupiłem ex 2x i posiadam ex 1,4x wiec podzielę się jak skończę moje 5 dni roboczych.
Jeśli coś można rzec po pierwszym dniu to:
-Mniejsze niż 300mm ( o to mi chodziło głownie )
- lepiej utrzymać szkło w dłoni.
- na dworze na razie nie widziałem jakieś wielkiej poprawy względem 135L to dopiero to widać w pomieszczeniach.
- idzie utrzymać jak na razie 1/60 ( zwalam winę na bujanie się statku i na moje ręce) ,wracałem promem wiec miałem 3,5h na testy( dziwnie się ludzie patrzyli ale kogo to)
- dobry balans w podłączeniu do 1d , porostu ciężkie ;-)
Minus na dziś to:
-Waga , choć w porównaniu z 300mm 2,8 to w sumie da się przeżyć
-cena jakoś lepiej bym się poczuł jak by było ze 1,5k euro taniej ale to już życzenia.
-kolor zazdroszczę nikonowi.
to jest jak 85mm 1,2 tylko ze długie i ma IS.
F2 , 1/100 iso 800
Z tylu ta niebieska plama to człowiek śpiący metr za okularami na kanapach.
Pozdrawiam Darek
Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 08-12-2008 o 10:45
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....