Pokaż wyniki od 1 do 10 z 174

Wątek: No i znow podrobki CF .. tym razem Xtreme 4

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Podróbki, głównie różnią się od oryginałów następującymi cechami:

(...)

- gorsza wytrzymałość;
    Pod jakim względem?
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Pod jakim względem?
    Chodzi o samą pamięć (siłą rzeczy w podróbce może trafić się pamięć, która zniesie mniej cykli zapisu), choć i obudowy - jak wskazują niektóre przykłady z forów - bywały nieco mniej solidne.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Chodzi o samą pamięć (siłą rzeczy w podróbce może trafić się pamięć, która zniesie mniej cykli zapisu), choć i obudowy - jak wskazują niektóre przykłady z forów - bywały nieco mniej solidne.
    Co do mniejszej wytrzymałości półprzewodnikowej struktury karty - zgoda, jeżeli natomiast chodzi o obudowy podróbek to mam zgoła inne doświadczenia. Oglądałem wiele "nieoryginalnych" kart SanDisk-a i muszę przyznać iż ich obudowa pod względem wykonania i wytrzymałości nie odbiegała od oryginału, chociaż zapewne wiele zależy od danej firmy która ów podróbki wypuszcza na rynek.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Co do mniejszej wytrzymałości półprzewodnikowej struktury karty - zgoda, jeżeli natomiast chodzi o obudowy podróbek to mam zgoła inne doświadczenia. Oglądałem wiele "nieoryginalnych" kart SanDisk-a i muszę przyznać iż ich obudowa pod względem wykonania i wytrzymałości nie odbiegała od oryginału, chociaż zapewne wiele zależy od danej firmy która ów podróbki wypuszcza na rynek.
    Tak, przypuszczam, że jest właśnie tak jak piszesz w ostatnim zdaniu. Jednakże, wydaje mi się, że nie dalej jak w tym tygodniu oglądałem na DPR przykłady podrabianych Lexarow, które są w obudowach z metalowymi płytkami, które w podróbce były bardziej rachityczne.

Patrząc na całość zagadnienia podróbek - to co da podrabiającym największy zysk, będzie wprowadzone na rynek. Czy będą to oszczędności na samej pamięci, czy dodatkach czy też obudowie? Zapewne będzie to kombinacja liniowa tych wszystkich (a zapewne i innych jeszcze) elementów, ze zmieniającymi się od partii do partii wagami.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 06-12-2008 o 12:51

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie Uwaga: fałszywe karty CF Sandisk Extreme IV 8 GB

Trafiłem na aukcji allegro u niejakiego naughtyboy81 kartę Sandisk Extreme IV 8 GB, która wygląda jak oryginał (w zgrzewie a jakże) jednak w środku po sfortmatowaniu w aparacie ma pojemność tylko 990MB !.
    Rozpocząłem spór na allegro z gostkiem z UK, z którym nie ma kontaktu (mail, sms) już od 8 dni.
    Nie liczę na wiele ale chcę ostrzec innych przed nieuczciwym sprzedawcą.
    Ostatnio edytowane przez hazan ; 02-09-2009 o 09:06

Uprawnienia umieszczania postów