Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 174

Wątek: No i znow podrobki CF .. tym razem Xtreme 4

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Nasza policja nic nie może. Dobitnie się przekonałem niedawno, gdy kogoś okradziono i nasi mieli się tym zając....żenada. I nie teoretyzuję, przekonałem się na własnej skórze. olewactwo i minimalizm. Na styku spraw posko - jakichśtam już jak dzieci we mgle.
    ze sprawami typu "okradziono" itp. to masz 100% racji - przekonałem się jak rok temu firmowy samochód pod blokiem mi spłonął podpalony przez kogoś.. ale tu sprawa jest "czysta" bo gość jest łatwy do namierzenia i sam się prosi - takim czymś się chętnie zajmują bo skuteczność/wykrywalność jest bardzo wysoka i statystyka im idzie w górę..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Spróbować zgłosić oszustwo i fałszerstwo do naszej policji nie zaszkodzi może jednak coś nasi mogą :wink:

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Tu nikt nie jęczy :-D gostek siedzi w UK i nie wiem czy nasza policja coś w takiej sytuacji może ?
    A czy nie lepiej było zakupić towar od sprawdzonego sprzedawcy? Ich wybór jest naprawdę spory, zresztą byli wymieniani na forum wielokrotnie. Widzę iż w przypadku niektórych osób chęć zaoszczędzenia jest silniejsza niż zdrowy rozsądek, a skutki takich działań widać po tego typu postach.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    A czy nie lepiej było zakupić towar od sprawdzonego sprzedawcy? Ich wybór jest naprawdę spory, zresztą byli wymieniani na forum wielokrotnie. Widzę iż w przypadku niektórych osób chęć zaoszczędzenia jest silniejsza niż zdrowy rozsądek.
    Sprawdziłem i nie miał negatywnych komentarzy na kilka tysięcy pozytywnych, teraz sytuacja się zmieniła .
    Pierwszy raz kupiłem kartę w licytacji. Zdrowy rozsądek podpowiada aby nie kupować kart nawet z pewnego źródła, które są notorycznie podrabiane.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Zdrowy rozsądek podpowiada aby nie kupować kart nawet z pewnego źródła, które są notorycznie podrabiane.
    Ja osobiście nie słyszałem aby ktokolwiek kto kupował karty SanDisk-a u sprzedawców polecanych na forum, miał do nich jakiekolwiek zastrzeżenia.
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Hmm. A jak wygląda sprawa zakupu kart w sklepach internetowych, czy też można się na coś takiego naciąć, czy oni biorą towar raczej ze sprawdzonych źródeł? Mam na myśli oczywiście sklepy, które istnieją już trochę czasu na rynku i wydają się być poważnymi sprzedawcami.

Coś już napisał

Domyślnie

Sami sobie odpowiadacie na pytanie.
    Reasumując - są inne karty o super transferach ( np. pretec ) i nie są podrabiane.
    Dla czego się tak katujecie tą marką skoro ryzyko jest tak ogromne ?!?!?
    C 5D, a100, trochę słoików , trochę lampionów, studio, stylistka ....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja kupuje karty w swoim mieście. Znajduje najlepszą ofertę i ide zakupic - bezpieczniej. Jasne, że mozna znaleść troche taniej na allegro ale wliczając koszty przesyłki już wychodzi podobnie.
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fik Zobacz posta
    Sami sobie odpowiadacie na pytanie.
    Reasumując - są inne karty o super transferach ( np. pretec ) i nie są podrabiane. Dla czego się tak katujecie tą marką skoro ryzyko jest tak ogromne ?!?!?
    Można by spytać inaczej: dlaczego w takim razie tych Preteców nikomu się fałszować nie chce?

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ...przekażą gdzie trzeba w sposób "operacyjny" czyli do odpowiednich służb w UK i tam już gościa "łupną" - a w UK jeszcze bardziej nie lubią podróbek itp. więc spokojnie go ścigną.. mam paru znajomych w Komendzie Wojewódzkiej Policji w Kielcach w wydziale łączności i informatyki więc moja wiedza na te tematy jest trochę większa niż ogółu - i czasem takie zgłoszenie pozornie nic nie daje ale gość jest już "na widelcu" i tylko zbierają dowody na takiego delikwenta.. a jak już znajdą i zrobią nalot znajdując np. podróbki to mają na gościa dosyć żeby nie zawracać głowy tym którzy ich poinformowali o takim czymś, zwłaszcza jeśli gość kasę oddał.. ale eliminują takich gości z rynku i w sumie o to chodzi..
    Rozczuliłeś mnie do łez: popłakałem się ze smiechu!
    Choć tak naprawdę sprawa nie jest do smiechu!
    Wybacz- ale praktyka pokazuje co innego.
    Wielokrotnie starałem się w różnych oddziałach policji uzyskać KWITEK O ROZPOCZĘCIU DOCHODZENIA po dostarczeniu dowodów oszustwa na Allegro - tylko po to by od Allegro wyegzekwować to co dumnie nazywają Programem Ochrony Kupujacych.
    **** Jasiu!
    Wiją się jak piskorze i jesli sprawy nie mają w jakimś swoim rejestrze że gość przekroczył granicę rozsądku (pisze o oszuście!) to cię spławią!
    Dlaczego?
    A wyobrażasz sobie ile osób (popatrz na deklarowaną skalę obrotów Allegro...) oszukanych bądź PRZEKONANYCH że zostali oszukani - leci na policję?
    Od cholery!
    A oni (policja) przecież wciąż się skarżą na brak sił, środków, sprzętu, kasy...
    Myslisz że nie mają co robic?!
    A to nie żadni supermani tylko zwykli ludzi!
    Dlatego - jak czegoś się DA NIEZROBIĆ to tak robią.
    Więc- obywatelu - ratuj się sam.
    Ja - przyznam - wypracowałem pewną metodę (o której z wiadomych względów pomilczę) i która może nieco nieoficjalna - ale jest odpowiedzią na totalną bezbronność przy zakupach Allegro.
    Policja?
    Ano tak: stoją przy drogach; wmawiają mi o zagrożeniu jakie przynosi przekroczenie prędkości w okolicy szkoły o 3 nad ranem czy - łażą (jak ostatnio) z facetem z komunalki i sprawdzają z kim mam umowę na wywóz śmieci...
    Długo jeszcze będzie tak że widok policjanta będzie wywoływał uczucie niepewności zamiast: poczucia bezpieczenstwa.
    A Allegro - dalej będzie bezlitosne: DLA NIEPŁACĄCYCH PROWIZJI.
    Jaki morał?
    Jeśli KUPUJĄC nie wyczerpiesz wszelkich opcji zapewnienia sobie bezpieczeństwa transakcji - POTEM nikt ci nie pomoże.

Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów