Byłem dziś w sklepie Fotoit (W-wa), "Pan" powiedział, że cztery puszki 5dmkII są w drodze do niego. W przyszłym tygodniu odbierają już klienci. Cena 9000 PLN, wrrrrr.....
Byłem dziś w sklepie Fotoit (W-wa), "Pan" powiedział, że cztery puszki 5dmkII są w drodze do niego. W przyszłym tygodniu odbierają już klienci. Cena 9000 PLN, wrrrrr.....
Tak cena co podałem jest internetową.
Fajnie aby ta cena w euro-agd była też zmienna a nie jak w MM ostatnio widziałem 5dm1 za 8tys![]()
Dostanę warna za ot?
"wahanie cen" a nie "wachanie"!!!
Sporo tego a jak pamiętam - przeczytałem tu wypowiedź j e d n e g o faceta co miał aparat w ręku i focił: nie żadnego laika czy onanistę - normalnego (chyba nawet profi!) użytkownika mającego jakiś tam punkt odniesienia!
I ten facet napisał co się c z u j e mając nową "piatkę" w łapie - napisał swoje PIERWSZE WRAŻENIA.
Pozytywne jak cholera! I to mi sie podoba. Nie tylko dlatego że potzebuję więcej motywacji(jak wszyscy rwę się z międloną od dawna kasą w łapie by to WRESZCIE KUPIĆ) ale dlatego że wreszcie ktoś napisał coś od siebie w oparciu o konkret.
Podstawowy warunek: trzymanie aparatu w ręcach! a nie rozdrabnianie danych technicznych czy wpatrywanie sie w narożne cropy fot niewiadomego pochodzenia.
A debaty o cenie są o d...potłuc: pierwsza cena jest dla tych dla których tausen w te czy wewte...phi!
Będzie kosztował tyle ile dadzą za niego ludziska chcący mieć już to coś!
Nic nie chcę wnieśc do tego wątku - chcę wynieść aparat ze sklepu! Sam sobie wyrobię zdanie na temat co jest wart: moje zdanie za moje pieniądze.
Ale tak przy okazji: ciekawe czyja ekshumacja ujawniłaby "całą prawdę o posunięciach Canona" przy okazji premiery 5DMkII
Czegoś takiego to by Spielberg z Hitchcockiem nie wymyślili!
...zakładam społeczną listę na zakup nowego aparatu....
http://www.pbase.com/lecter/5d2_live
wreszcie coś sensownego![]()
Żeby nie być zupełnie OT to powiem, że mi się Marek2 podoba, zamierzam go nabyć. Może od razu, czyli w tym roku ;-) a jak nie to najpóźniej wiosną, by do wakacji się go "nauczyć".
Nie interesują mnie dywagacje na temat AF-a, matrycy i innych rzeczy. Od dawna marzę o FF a teraz mam kasę i możliwość, zatem 5D Marek2 będzie mój! :-)
5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
Zdjęcia -> http://smolarek.info