Strona 298 z 315 PierwszyPierwszy ... 198248288296297298299300308 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 971 do 2 980 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony

Domyślnie

Niestety, mamy okres bardzo dużych wahnięć walutowych. Jeszcze pół roku temu waluty w ciągu miesiąca nie miały takich skoków jak dziś w ciągu dnia.
    Dlatego należy zrewidować poglądy na takie oferty. Znam to raczej z autopsji...
    Dajmy na to, że znamy jako sprzedawcy jakieś orientacyjne ceny w EUR na dzień dzisiejszy - ok 10 dni przed pierwszymi dostawami. Euro przeliczamy za 3.7zl. Co w momencie kiedy skoczy o skromne 0.2zl? Przy 2000EUR daje nam to 400zł różnicy! Co zrobi sklep, który dokonuje przedsprzedaży w jakiś określonych cenach ( mnie o takich nie wiadomo, widzę tylko wszechobecne oferty z dopiskami o braku dostępności) - tego nie wiem i nie za bardzo mnie to interesuje.
    Gdyby na elektonice w dzisiejszych czasach zarabiało się 10% to możnaby było bawić się w takie prognozy - ja się o to nie pokuszę. Jedynie na początku wypowiedzi w tym wątku stwierdziłem, że cena nowej piątki pozytywnie wielu zaskoczy - biorąc pod uwagę, że wszyscy spodziewali się ceny przekraczającej 8000zł widząc ile kosztuje za oceanem i w Europie zachodniej.

Domyślnie

TomekS, wygląda to tak: dzwoni do ciebie przedstawiciel ze sklepu i informuje Ciebie że ze względu na wahania kursowe cena uległa zmianie i jeśli dalej jesteś zainteresowany kupnem to musisz dopłacić różnicę w cenie, jeśli nie oddają ci wpłacone wcześniej pieniądze i anulują zamówienie. przerabiałem to ze 3 razy (pstryk.pl i cyfrowe.pl)
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gkmrtoip Zobacz posta
    TomekS, wygląda to tak: dzwoni do ciebie przedstawiciel ze sklepu i informuje Ciebie że ze względu na wahania kursowe cena uległa zmianie i jeśli dalej jesteś zainteresowany kupnem to musisz dopłacić różnicę w cenie, jeśli nie oddają ci wpłacone wcześniej pieniądze i anulują zamówienie. przerabiałem to ze 3 razy (pstryk.pl i cyfrowe.pl)
    Takie dzialanie sklepu jest niezgodne z prawem i latwo taka sprawe wygrac w sadzie. Firmy maja mechanizmy pozwalajace zabezpieczyc sie przed ryzykiem kursowym.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Kolaj wystarczy dobrze przyjrzeć się regulaminowi większości e-sklepów:
    Powyższy cennik nie jest ofertą handlową w rozumieniu Kodeksu Cywilnego, a jedynie ofertą orientacyjną.

Tak jak mówisz, oni są doskonale zabezpieczeni przed ryzykiem kursowym.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Więcej bym nie skorzystał z oferty takiego sklepu...
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Uzależniony

Domyślnie

Tak, teoria a życie to zgoła co innego. Załóż sklepowi sprawę, że nie wywiązał się z umowy i nie sprzedał Ci piątki za 7200zł. Za jakieś 2 lata bez wątpienia wygrasz i dostaniesz upragniony sprzęt w zamówionej cenie ...
    Poza tym w dzisiejszych czasach żaden cennik to nie oferta handlowa ...

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Kolaj wystarczy dobrze przyjrzeć się regulaminowi większości e-sklepów:
    Powyższy cennik nie jest ofertą handlową w rozumieniu Kodeksu Cywilnego, a jedynie ofertą orientacyjną.
    Ale złożone zamówienie, zaakceptowane zamówienie oraz wpłacona zgodnie z zamówieniem kwota jest. :-) A w większości sklepów mimo statusu "przedsprzedaż" złożysz zamówienie i chętnie gotówkę przyjmą.
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekS Zobacz posta
    A w większości sklepów mimo statusu "przedsprzedaż" złożysz zamówienie i chętnie gotówkę przyjmą.
    Ale oczywiście , że przyjmą. Jak wpłacisz to możesz sobie czekać - przynajmniej nie odejdziesz do konkurencji
    Wielu obiecuje, że sprzęt jest na miejscu i jutro go wyśle, obyś tylko nie odszedł do konkurencji. Jutro okazuje się , że sprzętu nie ma "bo akurat odkryłem FF", "bo nawaliła firma kurierska" itp, itd... czekamy na sprzęt tydzień lub dwa Wielu zna to tutaj z autopsji - szkoda , że o tym nie piszą w odpowiednich wątkach...

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Ludziska.Będą puszki za 7k będziecie kupować,będą za 8k też będziecie kupować.Jeśli za 8k nie będziecie kupować ceny może szybciej polecą do 7k i wtedy będziecie kupować .Bez stresu,we wtorek lub środę jakiś szczęśliwy TIP zrobi mały ogląd puszki dla Nas.Wtedy będziemy mogli o cenach rzeczywistych pogaworzyć.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Takie dzialanie sklepu jest niezgodne z prawem i latwo taka sprawe wygrac w sadzie. Firmy maja mechanizmy pozwalajace zabezpieczyc sie przed ryzykiem kursowym.
    Jakie to są mechanizmy?

Strona 298 z 315 PierwszyPierwszy ... 198248288296297298299300308 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów