Strona 12 z 36 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Domyślnie

Moje trzy grosze. Kolega tompac( pozdrawiam:grin pisał tu o sonym, akurat mam fz21m i do obróbki zdjęć to on nadaje się tak jak wszystykie modele z tn-ką - czyli wcale. Gierki, fimy, internet itp - jak najbardziej, laptop jest szybki, cichy no i ten design. Parę dni termu kupiłem poobijanego fs h210 z matrycą ips i to jest to. Kąty widzenia są doskonałe, tylko drastyczne odchylenia, bliskie dziwiędziesięciu stopniom powoduje nieznaczną, powtarzam nieznaczną różnicę w jasności, 15" w rozdziałce 1600x1200 też robi swoje - generalnie obrazki wygladają miodnie. Niestety lapek ma swoje lata (pentium m 2giga) aczkolwiek vista plus rawshooter, czy adobe cs3 "chodzą" bez zacięć. Niestety ale niewiele było kiedyś modeli z tymi matrycami (głównie ibm) i trzeba polować na konkretny model z konkretnej serii, ale ręczę że sie opłaca;-) Niestety nikt współcześnie nie pakuje tych matryc do laptopów, tylko różne mutacje tn-ek.

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dynax Zobacz posta
    Moje trzy grosze. Kolega tompac( pozdrawiam:grin pisał tu o sonym, akurat mam fz21m i do obróbki zdjęć to on nadaje się tak jak wszystykie modele z tn-ką - czyli wcale.
    Ztym, że tenFW21E ma całkiem inną matryce 16,4 cala 1600x900, no i sporo dodatkowego softu np PS Elements 6 w cenie kompa

dazz
    Guest

Domyślnie

Czy ktoś potrafi podać jakie obecnie na rynku modele mają porządne matryce, tj. nie TN?
    Muszę bardzo szybko wybrać lapa i nawet nie mam czasu porządnie przeszukać i-netu, a z tego co widzę wcale nie jest latwo znaleźć takie informacje. Bede wdzieczny za szybka pomoc!

I właśnie co siedzi w tym Sony FW21M? Całkiem mi się podoba ten model. Czy to też TNka?
    Ostatnio edytowane przez dazz ; 26-11-2008 o 13:43

Dopiero zaczyna Awatar krzysiekw

Domyślnie

Padł mi mój wysłużony acer

w związku z powyższym poszukuje następcy, lepszego i w rozsądnym budżecie...
    Wpadło mi w oko takie coś http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/372301
    Jak to jest z lenovo?
    Dalej klasa IBMa czy nie koniecznie?
    zależy mi na sprzęcie trwałym i w miarę umożliwiającym korzystanie z PSa.
    a może macie jakies alternatywy?
    17-40/4, 24-70/4, 70-200/4
    35/2, 50/1,4, 85/1,8

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja polecam Lenovo nieodmiennie - rzuć okiem parę postów wcześniej
    Budżetowe: R61 i R500 - w gruncie rzeczy bez różnicy (przy czym matryce WSXGA+ są deczko lepsze (kąty widzenia/jasność) niż WXGA).

R500 model NP732PB ma dwie karty grafiki (Intel i ATI). Obie wystarczają do zwykłej pracy, a przy tym intelowska zużywa znacznie mniej prądu. Możliwość zamiany napędu DVD na kieszeń UltraBay z dużym drugim dyskiem też bywa przydatna.

Nie miałem w rękach serii SL, ale mnie osobiście nie odpowiada ze względu na błyszczący ekran i rozkład klawiatury (puryści twierdzą, że w ogóle te modele nie powinny się nazywać ThinkPad).
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 05-12-2008 o 21:44
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Zastanawiam się nad czymś takim : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=534082707 , ma to służyć do podglądu zdjęć w plenerze i może obróbki ale z monitorem eizo CG 222W .
    Czy ktoś używa tego lapka ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    Czy ktoś potrafi podać jakie obecnie na rynku modele mają porządne matryce, tj. nie TN?
    Popatrz w katalog Della - wyższe modele posiadają podświetlenie LED. Uważam, że obecnie wybierając Della to dobry wybór. Sony również, lecz cenowo znacznie drożej. Wszystko zależy ile chcesz przeznaczyć na zakup. A może warto rzucić okiem na MacBook-a?

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Zastanawiam się nad czymś takim : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=534082707 , ma to służyć do podglądu zdjęć w plenerze i może obróbki ale z monitorem eizo CG 222W .
    Czy ktoś używa tego lapka ?
    Do podglądu zdjęc w plenerze nie wybieraj AMD, Intel znacznie dłużej potrzyma na baterii, a MacBook spokojnie pod 4h wytrzyma - sam używam więc wiem co piszę. Jeżeli wystarczy Ci 13" to za cene tego msi z allegro zakupisz nówke "starego modelu"- tj. nie w aluminiowej obudowie MacBooka.
    Ostatnio edytowane przez Memoriz ; 03-02-2009 o 22:08
    .

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Dzięki Memoriz za radę , na pewno to przemyślę :-D.

Początki nałogu

Domyślnie

nie kupuj maca bo już nie będziesz miał ochoty nigdy siadać do PC

ja tak mam : )))))

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

3 lata uzywam IBM R52 bardzo solidny sprzet i dobra matowa matryca. Dlatego dalej jabym mial kupic to cos z tej serii.
    Teraz widzialem LENOVO R61 - metalowe zawiasy i dalej bardzo przydatny jak dla mnie TrackPoint (praca w PS i skroty klawiaturowe), ktory w innych markach zanikl. Tylko ze ja w starym R52 mam rozdzielczosc 1400-1050, R61 chyba z taka nie ma.

Strona 12 z 36 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów