@kucza - całkiem fajne, jakby wyciągnięte z odległych czasów [takie jakieś mam skojarzenie]![]()
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 10-11-2008 o 01:18
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Wpadłem na świetną stronkę z opisem jak robić zdjęcia protretowe. Niestety jest w language'u, co nie wszystkim będzie odpowiadało.
Niemniej pomyślalem, że warto się podzielić z wami ta kopalnią wiedzy praktycznej.
http://lumitouch.com/benstudiotutorial/index.html
Canon 5D, 16-35/2,8 II L, 24-70/2,8 L, 70-200/4 IS L, 50/1,4, 85/1,8, 550EX, 580EX II, 055B etc
There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept.
---Ansel Adams [American Photographer, 1902-1984]
W tle mnie troszku przeszkadzają Bloki i samochody ale zdjęcia są świetne....
<<Być Amatorem- Człowiek uczy się przez całe życie>>
450D+ 18-55, D80+50/1.8
Strona poleciała do zakładekDzięki!
Czy może się wypowiedzieć kucza albo inny znawca/krytyk nt. zdjęć? Pomimo waszego 'krzykliwego' stylu wypowiedzi i tak go lubię ^^ Tak więc po za tłem co jest jeszcze nie tak?
Następnym razem obiorę inną lokacje![]()
.
Odpowiem, mimo iż pytanie nie jest skierowane do mnie. Ile razy przeczytałeś ten wątek? W temacie padło naprawdę dużo cennych wskazówek, i wątpię że ktokolwiek będzie miał energię na komentowanie kolejnego Twojego zestawu zdjęć na którym nie widać postępu. Na razie to tylko zdjęcia albumowe i tyle. Przeczytaj wątek, zrób sobie notatki, czytaj je codziennie, po tygodniu weź aparat i wyjdź w plener. Wybierz jedno albo dwa najlepsze zdjęcia które wtedy zrobiłeś i wystaw je tutaj na krytykę.Czy może się wypowiedzieć kucza albo inny znawca/krytyk nt. zdjęć? Pomimo waszego 'krzykliwego' stylu wypowiedzi i tak go lubię ^^ Tak więc po za tłem co jest jeszcze nie tak?
Pozdro!
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 10-11-2008 o 17:48
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
I jeszcze receptę na oświetlenie bym poprosił jak można, i gdzie inne jeszcze z sesji można obejrzeć.
oi to samo zdjecie ale dwa sposoby obróbki...
wolę pierwszą wersję, na drugiej za bardzo przeostrzone..