Daj jakiś normalniejszy link, bo niektórzy mają inną liczbę postów / stronę i już wtedy wg stron nie idzie oglądać. Lepszy jest link do posta (najedź na numer posta z prawej strony : #1234 i skopiuj prawym przyciskiem myszy)
Daj jakiś normalniejszy link, bo niektórzy mają inną liczbę postów / stronę i już wtedy wg stron nie idzie oglądać. Lepszy jest link do posta (najedź na numer posta z prawej strony : #1234 i skopiuj prawym przyciskiem myszy)
Spoko, w końcu Bydzianie powinni sobie pomagać
#2020 - za dużo przypadkowości. Obcięta rękawiczka najbardziej kole w oczy.
#2018 - trochę zbyt kontrastowa twarz - plamy wyszły. Do tego raczej niekorzystna mina.
#2015 - jak dla mnie najlepsza, ale jakieś dziwne zielone(?) obwódki wokół głowy (włosów) powstały.
Kontynuuj, zobaczymy co będzie dalej :P
Zanim naciśniesz spust zastanów się trzy razy czy kadr jest OK, jeśli zdecydujesz, że tak odczekaj minutę i wtedy zrób zdjęcie. Oczywiście mowa o zdjęciach pozowanych![]()
byłes drugim fotografem czy jak?
Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 15-01-2009 o 01:02 Powód: Automerged Doublepost
.
Generalnie jestem za ujęciami au fas - w tym przypadku "półprofil" nie służy zbytnio modelce ...
rozumiem że założeniem było stworzenie portretu "low key", aczkolwiek mz histogram nie wygląda zbyt dobrze :
mz twarz modelki (szczególnie oczy ) jest poprostu niedoświetlona,
pasowałby mi zdecydowanie ciaśniejszy kadr, przeszkadza mi również brak porów na twarzy - jeżeli już decydujesz się na taki plastik na twarzy, przydało by się usunąć cienie pod oczami ...
w następnych próbach studyjnych sugerował bym popracować trochę nad światłem + dokładny pomiar ekspozycji światłomierzem z "Moon Sphere" który jest jednak niezastąpiony.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 15-01-2009 o 08:11
VanMurdera witamy w temacie : http://canon-board.info/showthread.php?p=588869
Co do ostatnich fotek : faktycznie ciut za ciemno, i za dużo pustego po lewej.
ooo i VanMurder nareszcie dołączył
pustka jak pustka bardziej mi ta twarz nie pasowała![]()