To i ja pozwoliłem sobie na delikatną PS-zabawę
Co zrobiłem:
-ciut zabawy krzywymi
-ciut surface blur + spot healing brush
-plus jakieś delikatne zabawy na warstwach (oczy, usta..)
To i ja pozwoliłem sobie na delikatną PS-zabawę
Co zrobiłem:
-ciut zabawy krzywymi
-ciut surface blur + spot healing brush
-plus jakieś delikatne zabawy na warstwach (oczy, usta..)
Jackutak to jest jak się robi wszystko w pośpiechu :/ wystarczyło nie w tej kolejności coś zrobić i później są efekty xD
Witam, ten wątek to kawał dobrego materiału , przebrnąłem przez cały, no i postanowiłem sam coś dodać
Pozdrawiam.
5-ki | L-ki | Dodatki
Donikm, przecież bylo w tym "materiale" że NIE w okularach! Z małymi wyjątkami... Vitez chyba o tym pisał (nie chce mi sie teraz tego szukac) ... Pozatym kadr jakis taki za luźny...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
znalazlem![]()
http://canon-board.info/showthread.p...ach#post467631
Ostatnio edytowane przez djaras ; 13-03-2009 o 22:04 Powód: Automerged Doublepost
Ja o zdjęciu się nie wypowiadam bo nie mnie oceniać innych... i jak bez okularów to bez, kłócić się nie będe
ale modelka mi sie podoba w całości - świetna czapka, szal i okulary![]()
Witajcie,
przygodę z fotografią zaczęłam kilka miesięcy temu. Jeszcze dłuuuuga droga przede mną, a na dzień dzisiejszy staram się jak mogę
Pozdrawiam wszystkich portretowiczów.
nooo fajnie jak na początkującą
Szkoda że tak ciasno i nie widać tego tatoo na ramieniu... A może B&W?
BTW coraz więcej kobiet na forum...![]()
IMHO B&W by się tu nie sprawdziło.. Po pierwsze, że modelka ma ładne kasztanowe włosy o dośc intensywnym odcieniu, po drugie, że oczy do nich pasują, a po trzecie, że tatoo jest kolorowy, choć i tak go nie widać:-) żal byłoby tych wszystkich barw na rzecz B&W.
Też się cieszęBTW coraz więcej kobiet na forum...![]()
![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
bo ja wiem ... dobry B&W nie jest zły
ze swojej strony mam kilka uwag związanych z kompozycją : mz oczy powinny dominować w kadrze - najlepiej jakby były w 1/3 od góry kadru, przy tak ciasnym kadrze skoncentrowałbym się tylko na twarzy rezygnując z tattoo i ramienia...
w oryginale było coś skitrane ze światłocieniem - nie wiem czy to uroda modelki czy skutki uboczne retuszu ... bez względu na przyczynę warto coś takiego usunąć
po za tym bardzo ładny portret
pozdrawiam
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.