Strona 92 z 109 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    Co byś chcial; mam kilka (nawet jakieś tu wstawilem) ale oprócz DPP to nie ma czym tego obrobić.
    Ciekawi mnie jak wyglądają wysokie czułości z takiego Raw1 (w porównaniu z normalnym Raw). Jak wyglądają (przy identycznych warunkach) w porównaniu do 30D.
    Tyle że nie chcę być upierdliwy i zajmować komuś czas. Wkrótce będę miał do czynienia z 50D i zrobię sobie takie porównanie. Dla mnie istotne jest czy będzie lepiej niż w 30D czy gorzej?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-11-2008 o 14:26
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie jaki to ma sens

Jaki sens ma zakup 50D w zestawie z 17-85 lub 18-200 ? , skoro wiadomo "wszem i wobec" , że wykorzystanie matrycy z 50D wymaga zastosowania obiektywów typu "L" , chociaż z tej niższej elkowej półki !. Po co oszukuje się ludzi , sprzedając w zestawach tak mierne obiektywy ?. Są one funkcjonalne , ale jakość fotek je dyskwalifikuje - szczególnie w połaczeniu z aparatami typu 40 - 50D . Jakość szkła przede wszystkim . Takie informacje powinny być udzielane w przypadku sprzedaży zestawów . 50D + proponowany obiektyw za 1200 - 1700 zł to pomyłka ( dlaczego nie
    70-200/4 ? cena w miarę rozsądna ) . Co Wy na to ?.
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Jaki sens ma zakup 50D w zestawie z 17-85 lub 18-200 ? , skoro wiadomo "wszem i wobec" , że wykorzystanie matrycy z 50D wymaga zastosowania obiektywów typu "L" , chociaż z tej niższej elkowej półki !
    ale co? po zapieciu czegos bez "L" na obudowie aparat odmawia wykonania zdjec?

. Po co oszukuje się ludzi , sprzedając w zestawach tak mierne obiektywy ?.
    po co oszukuje sie ludzi, ze dopiero zakup "L" pozwoli im robic zdjecia?

wiekszosci uzytkownikow 50D gleboko dyndaja wyniki laboratoryjne obiektywow. po prostu robia tym zdjecia i nie przyszlo by im do glowy modlic sie na iloscia megapikseli w megapikselach...

Są one funkcjonalne , ale jakość fotek je dyskwalifikuje - szczególnie w połaczeniu z aparatami typu 40 - 50D . Jakość szkła przede wszystkim . Takie informacje powinny być udzielane w przypadku sprzedaży zestawów . 50D + proponowany obiektyw za 1200 - 1700 zł to pomyłka ( dlaczego nie
    70-200/4 ? cena w miarę rozsądna ) . Co Wy na to ?.
    to ze 90% uzytkownikow sprzetu xxD nie zauwazy roznicy miedzy kitowym sloikiem a najwypasniejsza wyspasnych L-ka za kosmiczne pieniadze. a zauwazy roznice miedzy tym, ze 18-200 mozna robic zdjecia wszedzie i bardzo wygodnie.

odrobine dystansu. xxD to nie jest profesjonalny sprzet. a wrecz, przy obecnych jego cenach, to jest stricte amatorska polka
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ciekawa sprawa pojawiła się na nowym blogu dpreview.
    iso 3200 z 50D wywołane w ACR i DPP

Mało powiedzieć, że różnica jest widoczna.

http://blog.dpreview.com/editorial/2...a-ra.html#more
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mało powiedzieć, że różnica jest widoczna.
    w klasycznym stylu "puszczania bakow" z forum dpreview powiem:
    Adobe is biased towards Nikon
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    w klasycznym stylu "puszczania bakow" z forum dpreview powiem:
    Adobe is biased towards Nikon
    Pieron wie jaki spisek za tym siedzi .
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

ktoś w innym watku pisal cos o kalibracji ACR do puszki. Moze stad te roznice. Mi sie nie udalo tego dobrze zrobic i teraz rawami z 50D bawie sie raczej w DPP
    canon

Dopiero zaczyna Awatar Adaminorge

Domyślnie

i w magiczny sposób szumy stały się mniejsze.... jeszcze (o zgrozo!) okaże się, że 50D to całkiem dobry aparat!

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adaminorge Zobacz posta
    i w magiczny sposób szumy stały się mniejsze.... jeszcze (o zgrozo!) okaże się, że 50D to całkiem dobry aparat!
    Znaczy się ktoś porównywał w ten sposób Nikona, Pentax'a i Sony (resztę porównywaną do Canona) że można wysnuć tak radosne wnioski?

Poza tym nie wiem czy przedstawione szumy są mniejsze natomiast ostrość obrazka po prawej imo leży.

Pozdrowienia
    maurycyj

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

SRAW1 , ISO 3200 bez obróbki
    crop:
    pozdrawiam Krzysiek

Strona 92 z 109 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów