Widze absolutny żal ze strony Pana AdamaJa właśnie czekam na 50d. Przesiadka z 350d, więc w 100% jestem przekonany że się nie zawiode. A ta puszka do ślubów i studia da rade moim zdaniem. Użyteczne do iso3200. Trzeba dobrych szkieł i tyle
![]()
Widze absolutny żal ze strony Pana AdamaJa właśnie czekam na 50d. Przesiadka z 350d, więc w 100% jestem przekonany że się nie zawiode. A ta puszka do ślubów i studia da rade moim zdaniem. Użyteczne do iso3200. Trzeba dobrych szkieł i tyle
![]()
www.amphoto.pl
pecunio.digart.pl
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos50d/ recenzja na dp
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
To było do przewidzenia, że nowa matryca wbrew zapewnieniom producenta nie zachwyci... Rynkiem aparatów rządzi i zawsze będzie rządził marketingSzkoda, że użytkowników mają w dupie
![]()
Szkoda, że nie pokazali wyników dla sRaw-ów. Poza tym ten test pokazuje IMHO jedno. Coraz mniejszy sens robienia porównań powiększeń 100%. Chyba, że większość ludzi używa zdjęć w pełej rozdzielczośći, a ja jestem zacofany w tym względzie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Większość na pewno nie, ale są i tacy, którym np. ogniskowej nie staje i chętnie widzieliby wzrost rozdzielczości. Osobna kwestia, że faktycznie matryca 15MP może być już nieco przesadą w stosunku do możliwości większości szkieł. Obawiam się jednak, że na tym nie koniec...
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 30-10-2008 o 15:39
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Witam wszystkich
Taka tylko uwaga techniczna: w dp nie podano przy jakim firmware robione były testy. W wersji 1.01 były jakieś niedociągnięcia jeśli chodzi o ostrość i kolory. Następne (ostatnio pojawił się 1.03) poprawiają ponoć te wady. Osobiście nie zauważyłem wielkiej zmiany, ale profesjonalnych testów porównawczych nie robiłem.