Pokaż wyniki od 1 do 10 z 101

Wątek: [Jablam] Moje fotografie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta

Jeszcze pytanie czysto techniczne.. w zdjeciach np. 3 i 4. korzystaleś ze wspomnianych parasolek czy jakiegoś swiatła bardziej ukierunkowanego? zgaduję, że w pomieszczeniu musialo byc ciemno a światlo padające na osobę było jedynym źródłem oświetlenia? a w 9, 10, 11 czym doświetlaleś tył glowy modeli? Wyzwalałeś bezprzewodowo lapmy dedykowane? Dzięki z gory za odpowiedź i gratuluje portretów.

Pozdrawiam
    Ok juz Ci mowie, chociaz to w ogole to jakas schiza byla! Te 2 foto robilem w trakcie fotozlotu w jednym z pokojow hotelowych. Wiec zadne warunki studyjne tym bardziej sprzet . To, ze jest ciemno zawdzieczam kawalkowi ciemnego materialu (fizelina czy jak to tam zwal, ktory akurat miala kolezanka. No i czarny podkoszulek ktory Krzycho ubral.Źrodlo swiatla pochodzi z takiej dosc solidnej latarki (cos jak w Archiwum X - takie dajace mocny snop swiatla) Poniewaz troche za bardzo palilo, na latarke nalozylem metalowy abazur z lampy stolikowej ktora stala w pokoju a na wierzch nalozylem jednorazowa torebke foliowa , te cieniutka z supermarketu... Ot i cala tajemnica swiatla fotek 3 i 4

Jesli chodzi o 10 to nie ma tam ani kawalka lampy... zdjecie to robilem w sali sniadaniowej i jedyne swiatlo padajace to tylko to okienne. Zreszta wbrew zlodzeniu jest zupelnie niepozowane, Dorota ktora akurat smoczyla cygareta, w ogole nie wiedziala ze robie jej fotografie...
    Foto 11 i 12 - lampa "biurkowa" ustawiona na krzesle za postacia, z produ lampa 40W z malozona tuleja z tekturki. skierowana na twarz.

No i tyle
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 04-11-2008 o 00:20
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uprawnienia umieszczania postów