Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 101

Wątek: [Jablam] Moje fotografie

Domyślnie

Cały wątek jest bez fotek.
    :-D

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie Portretow kilka

Dokladam kilka portretow....

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9

10.

11.

12.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Miasto
    Farschafa
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Jablam!
    To najbardziej trafiające w mój gust portretowe zdjęcia, jakie tu do tej pory widziałam. Portretujesz bardzo interesujących ludzi w przeciwieństwie. W Twoich fotografiach urzeka klimat, światło, kolor, kompozycje... Portretami opowiadasz historie o ludziach, a te historie zawierają się nie w tle zdjęcia, nie w otoczeniu, czy rekwizytach - ale w ich oczach, sposobie patrzenia lub nie patrzenia w obiektyw, w delikatnych śladach, jakie czas zostawia na twarzy człowieka.
    Potrafisz przy tym wszystkim zostawić margines i w całym zdjęciu, dopracowanym do najmniejszego szczegółu, do kształtu smugi dymu z papierosa - masz jeszcze margines na puszczenie oka do odbiorcy.
    Jesteś artystą Jablam.

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

a mnie poprostu zatkało, papierosowe miodzik a już 10 - sierścior do schrupania :-D
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Dziekuje za komentarze. Portrety zawsze byly dla mnie fajna zabawa, zwlaszcza kiedy tak naprawde miedzy koncertami nie bardzo moglem sobie pozwolic na wypady krajobrazowo-plenerowe. Od pewnego czasu kolekcjonuje rekwizyty wszelkiego rodzaju, przeszukuje graciarnie, pchle targi. Binokle, monokle, meloniki, stare czapki, fajki, lupy Sherlocka Holmesa - strach pomyslec jak tak dalej podzie , gdzie to bede skladowal. Ale nie ukrywam ze czasem lubie uzywac takie drobiazgi przy roznych twarzach. Wiem , ze nie ma tu modelek z katalogow ani modeli jak z pism dla pan, ale bardzo duzo osob robi im foto, wiec akurat brak mi jakos nie doskwiera.
    Wiem , ze moga miec elementy techniczne do zarzucenia ale nie korzystam ze studio a tym bardziej ze studyjnego oswietlenia. Raptem 2 parasolki i roznego rodzaju lampki (jesli sie da , wole wykorzystac nawet strychowe swiatlo zastane). Raz jest lepiej raz gorzej, ale probuje, jak tylko mam chetnych ludzi.

Pozdrowienia (ewa_olsztyn - twoje miasto bylo i moim miastem przez 26 lat! ) .
    Jarek

Domyślnie

Portrety tez spoko ale jednak landszaftami kopiesz mocno po doopie :-) Gratuluje oka i kąta widzenia ;-)

Bede napewno zagladal.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Jarek no co mam dodać...?? widziałem je wczesniej, a i teraz miło wrócić. Ewa, kocica powiedziała juz chyba wszystko. Pod artystą również się podpisuję: ARTYSTĄ przez duże A. .. Mnie jeszcze kilka innych portretowych kiedys przypadło, ale daj się ludziom napatrzeć..

co mogę dodać to własnie praktycznie brak retuszu i upiekszania twarzy przy świetnie dobranym świetle i kolorystyka - jako pirewsze rzucaja się w oczy..
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 03-11-2008 o 16:33

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Portretami opowiadasz historie o ludziach, a te historie zawierają się nie w tle zdjęcia, nie w otoczeniu, czy rekwizytach
    No, Ewa myslała, myslała i źle powiedziała:wink: Własnie rekwizyty opowiadaja historie o tych ludziach (okulary, lupa, fajka, karta, papieros, kapelusz.. Nikon D80:-)) a jesli nie historie, to przynajmniej coś o charakterze, czy zwyczajach..

Poza tym drobnym niuansem zgodzę sie z Ewą i cała resztą, że świetną role odgrywa tutaj światło i klimat w którym te portrety zostały pokazane.

Jeszcze pytanie czysto techniczne.. w zdjeciach np. 3 i 4. korzystaleś ze wspomnianych parasolek czy jakiegoś swiatła bardziej ukierunkowanego? zgaduję, że w pomieszczeniu musialo byc ciemno a światlo padające na osobę było jedynym źródłem oświetlenia? a w 9, 10, 11 czym doświetlaleś tył glowy modeli? Wyzwalałeś bezprzewodowo lapmy dedykowane? Dzięki z gory za odpowiedź i gratuluje portretów.

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jedyne do czego się przyczepie, bo to po prostu przeszkadza, to na 6. to światło na uchu..

ale reszta BOBMBA!

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów