Strona 180 z 312 PierwszyPierwszy ... 80130170178179180181182190230280 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 791 do 1 800 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Zobacz jak powyjeżdzałeś pędzlem po lewej stronie policzka daruj sobie ostre światło z wbudwoanej lampy..a jeśli już to pokombinuj z chociażby domowej roboty dyfuzorem (mleczne opakowanie od kliszy, wytnij otwór podłużny do wsuniecia opakowania na lampę, naloż na lampe a moc lampy podkrec o 1).....ale i tak lepiej zacznij od światła naturalnego serio...

Poza tym wcale nie taka u nas profeska...ale ludzie tutaj starają się aby ich fotografie nie były gniotami.
    Ostatnio edytowane przez Paenka ; 01-11-2008 o 17:02
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    a możesz pokazać te zdjęcia zupełnie bez retuszu?
    Nie !!! Niech nie pokazuje ! Spójrzcie na przebieg tego wątku... Co się cofamy ?? Jeszcze raz powtarzam ! W wątku jest niemal wszystko napisane i trollowanie nie jest na miejscu, no chyba, że ktoś ma na tyle siły, żeby kolejne pół roku wałkować to co z allgsm .

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

kucza21 dobrze mowi.
    Niech poczyta ten watek, zrobi nowa sesje i wtedy nam pokaze zdjecia.
    5dm2

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Nie !!! Niech nie pokazuje ! Spójrzcie na przebieg tego wątku... Co się cofamy ?? Jeszcze raz powtarzam ! W wątku jest niemal wszystko napisane i trollowanie nie jest na miejscu, no chyba, że ktoś ma na tyle siły, żeby kolejne pół roku wałkować to co z allgsm .
    Wydaje mi się że ja mam w większości ograniczenia techniczne i brak pomysłu na kompozycje?

Kucz21 -> Słuchaj jak masz problemy w pracy/rodzinie (nie wnikam), proszę nie wyżywaj się na młodej osobie, która dąży do perfekcyjnego kadru. Po prostu pomóż lub nic nie pisz bo tekstem (w prostej postaci) "olać go" nic nie pomożesz. Takie jest moje zdanie w tej kwestii. Z pewnością dla Ciebie jest to prosta sprawa zrobić parę super portretówek, ale popatrz jakie robiłeś pierwsze zdjęcia? Wszystkie były od razu super? Nie popełniłeś nigdy żadnego błędu? Ja mam 300d od nie całych 2 tygodni + kit + stare szkło m42 + kiepska pogoda. Ciężko na ten aparat zarabiałem od wakacji. W tej chwili nie mam jak przeprowadzić sesji 'na poważnie'.

A teraz wracając do tych moich dwóch ostatnich fotek, jak widzicie w exifie są one z FinePix J10 (tak lampa prosto w czułku tylko że z odległości...)... Dyfuzorek zamówiłem już do mojego lustra, kilka postów w górę pytałem się was o zdanie czy taki jest dobry. Jeżeli chodzi o mój aktualny dyfuzor jest on zdjęty z lampy od analoga - ręcznie go trzymam przy lampie (tak więc nie potrzebuje żadnych pudełeczek ani innych wynalazków - jeżeli potrzebuję zrobić jakieś zdjęcia macro w pomieszczeniu - lampa żarowa też jest niestety słaba więc odpada).

Fotki wstawiłem tylko i wyłącznie z powodu 'Slider' który był ciekawy...

Następną sesje przeprowadzę za tydzień na dworze. Zobaczymy co z tego wyjdzie ^^
    Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 01-11-2008 o 23:26
    .

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    No spokojnie, nie ekscytuj się tak. Dwa portrety w różnych wersjach jeszcze o niczym nie świadczą.. Wątek allgsm'a to był fenomen w tej kwestii, bo facet wynajmowal studio, mial modelki i focił je do upadłego, praktycznie przy niezmiennym świetle i tonacji, zmieniając tylko modelki, nieco pozę i kadr.. Mam nadzieję, że nie masz tej wizji przed oczami za każdym razem gdy ktoś portret wrzuci na galerię..?:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Dopiero zaczyna Awatar pafek
    Miasto
    Gródek

Domyślnie

Podoba się wam taki post processing ?

Co do samego zdjęcia, takie sobie jest, miało pokazywać makijaż, a i to chyba nie do końca mi wyszło - cień na prawym oku.

Proszę o opinie koledzy i koleżanki.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pafek Zobacz posta
    Podoba się wam taki post processing ?

Co do samego zdjęcia, takie sobie jest, miało pokazywać makijaż, a i to chyba nie do końca mi wyszło - cień na prawym oku.

Proszę o opinie koledzy i koleżanki.
    Jak nadałeś e-zmarszczki - chodzi mi o ten dziwny szum z chyba motion blurem?
    .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Słuchaj jak masz problemy w pracy/rodzinie (nie wnikam), proszę nie wyżywaj się na młodej osobie, która dąży do perfekcyjnego kadru.
    bardziej niż na perfekcyjnym kadrze powinieneś próbować skupic się na 'perfekcyjnym świelte'... nie zapominaj że światło to istota fotografii.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    perfekcyjnym świelte'... nie zapominaj że światło to istota fotografii.
    Dlatego nie mam na razie żadnych fotek z pleneru, ciągle pada a po szkole jest ciemno jak w... :-? :-?
    .

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    No spokojnie, nie ekscytuj się tak. Dwa portrety w różnych wersjach jeszcze o niczym nie świadczą.. Wątek allgsm'a to był fenomen w tej kwestii, bo facet wynajmowal studio, mial modelki i focił je do upadłego, praktycznie przy niezmiennym świetle i tonacji, zmieniając tylko modelki, nieco pozę i kadr.. Mam nadzieję, że nie masz tej wizji przed oczami za każdym razem gdy ktoś portret wrzuci na galerię..?:wink:
    Slider, co do studia ,to kilka ostanich bylo tylko tam robionych. Wiec nie pisz jakis glupot ,ze odrazu focilem w studio ,mialem mega kasy albo bogatego wujka ktory wynajmowal mi studio i modelki. Jak slucham takich przejawow zazdosci to mi sie nie dobrze robi.

Kucza21 przez pol roku walkowales to zemna ? I co zmeczyles sie ? Uwazasz ,ze 6 miesiecy w fotografi to duzo ?
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Strona 180 z 312 PierwszyPierwszy ... 80130170178179180181182190230280 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów