Strona 179 z 312 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 781 do 1 790 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CrazyEyesDogg Zobacz posta
    Kurcze, po prostu napisy na obiektywie są ostre, a reszta nie.
    No dokładnie;-)

Nic więcej nie robiłem w fotce po za zabawą krzywą. Wyjaśnijcie mi o co chodzi z tą skórą o.0
    Turo mówił o tym, że przesadziłes z obrobką i skóra wyglada nienaturalnie. Zazwyczaj jeśli wygładzasz zbyt mocno skóre w programie graficznym to tak wygląda, ale skoro nie robiłes nic oprócz krzywych, to tylko pozazdrościc modelce cery:-) Moze to tez kwestia światła, bo jesli błysnąłes lampą na wprost, to brakuje cieni na twarzy, przez co zdjęcie wyglada "płasko":wink:

GO - głębia ostrości? - nie jestem w stanie ogarnąć od razu tylu stron ;p więc nie krzyczcie jeżeli źle rozumie ten termin
    Bingo!:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    hihihi - wiesz co to jest glebia ostrosci tylko chyba mylnie ją definiujesz

GO (głębia ostrości) - GO w zależności od wartości przysłony rośnie, im większa liczba przysłony tym więcej planu ZA i przed punktem gdzie ustawiles ostrość będzie właśnie ostre czyli zmieści się w głębi ostrości. patrz tez -> hiperfokalna
    No tak 1/3 przed i 2/3 za (zwiększanie wartości przesłony/przymykanie oka - zwiększenie głębi ostrości)...

W engliszu to jest chyba DoF - Deph Of Field

Dalej nie wiem o co kaman z tą skórą
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Turo mówił o tym, że przesadziłes z obrobką i skóra wyglada nienaturalnie. Zazwyczaj jeśli wygładzasz zbyt mocno skóre w programie graficznym to tak wygląda, ale skoro nie robiłes nic oprócz krzywych, to tylko pozazdrościc modelce cery:-) Moze to tez kwestia światła, bo jesli błysnąłes lampą na wprost, to brakuje cieni na twarzy, przez co zdjęcie wyglada "płasko":wink:
    Taaaa, dziewczyna jest piękna + jej make up

Trochę rozjaśniłem cerę i kompletnie skóra stała się gładka... Żeby to wyglądało trochę realistycznej dodałem lekki szum

Myślałem że mówicie o mnie Ja mam naturalny blur spowodowany odległością hiperfokalną oraz niską wartością przesłony. Od co ^^

Dobra jak tylko wyjdzie słońce zrobię fotki i coś wrzucę.

Kończymy mój temat chłopaki
    Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 31-10-2008 o 01:22 Powód: Automerged Doublepost
    .

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemQs Zobacz posta
    Mnie się Trojan w Twojej fotce nie podoba dziwna perspektywa i centralny błysk :P
    Stałem na kibelku i strzeliłem z Sigmy 10-20. Ale bez lampy to było robione

Dopiero zaczyna Awatar turo1001

Domyślnie

To jednak mnie ktoś zrozumiał...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Pierwsze zdjęcie "portretowe" uchwycone po mojemu "po reportersku":
    Mnie się podoba ważne że po Twojemu :]
    Ostatnio edytowane przez turo1001 ; 31-10-2008 o 13:20 Powód: Automerged Doublepost
    <<Być Amatorem- Człowiek uczy się przez całe życie>>
    450D+ 18-55, D80+50/1.8

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez turo1001 Zobacz posta
    To jednak mnie ktoś zrozumiał...
    Skoro mowisz całkiem sensownie i na temat, to nie widze przeciwwskazań

No, taka piękna, że az poprosze o więcej:wink:

Trochę rozjaśniłem cerę i kompletnie skóra stała się gładka... Żeby to wyglądało trochę realistycznej dodałem lekki szum
    pfff.. to ja nie wiem na czym Ty obrabiałeś nawet jak w JPEG'ach poprawiasz ekspozycję, to do momentu przepaleń nie powinny zanikać szczegóły..

PS: Nie chce krakać, ale możliwe, że w niedalekiej przyszłosci poleci do Ciebie PW od jakiegoś moda w związku z Twoim podpisem:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Dalej nie wiem o co kaman z tą skórą

źle postąpiłeś z tą skórą. Ponadto wydaje mi się że próbowałeś poprawić jej tęczówkę oka, co podobnie jak skóra ni za bardzo Ci wyszło...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Obiecuje że kolejne zdjęcia będą z 300d i się do nich przyłożę...!

Chcieliście to macie, ale nie krzyczcie że skóra jest za gładka bo w tej sesji akurat był lekki retusz albo że kadry są do niczego...

Teraz przemyślę 10x zanim coś tu wrzucę bo widzę że u was prawie że pełna profeska musi być...

Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 01-11-2008 o 03:47
    .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

a możesz pokazać te zdjęcia zupełnie bez retuszu?

wydaje mi się że światło masz do ****, dodajesz do tego beznadziejny retusz i wychodzi taka papka...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    a możesz pokazać te zdjęcia zupełnie bez retuszu?

wydaje mi się że światło masz do ****, dodajesz do tego beznadziejny retusz i wychodzi taka papka...
    Uhu.Dokładnie.Pozdrawiam

baran
    Guest

Domyślnie

@CrazyEyesDogg

przesadziłeś z retuszem... kolory też jakieś przesycone

Strona 179 z 312 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów