Strona 85 z 109 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nie po to sie kupuje 15mpix żeby zmniejszać do ...rozmiaru. Może zmniejszysz do 6 mpix, bedzie jeszcze lepiej, naprawdę 300D/10D wtedy wymięka.
    Widzisz tylko że mnie słabo interesuje co "się robi" tylko co ja z tym mogę zrobić. A ja zwykle zmniejszam. Bardzo rzadko wykorzystuję pełną rozdzielczość (a nie mam 15 mpx). Jak będę jej potrzebował to kupię 5D mkII. Ja uważam że Canon dał te 15 mpx ewidentnie z powodów marketingowych i nie mam co do tego wątpliwości. Ale to czy ktoś ma na tyle doświadczenia żeby wiedzieć czy i jak to wykorzystać to już zupełnie inna sprawa.

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nikt tu nie mówi, że źle, tylko że GORZEJ od poprzedników i konkurentów. A gdzie wypada gorzej: w DR, szumach i w "per pixel sharpness" - to ostatnie można tłumaczyć brakiem wymaganej rozdzielczości optyki, ale trzeba było pakować tyle pikseli?
    Oczywiście można wyrywać zdania z kontekstu i się do nich odnosić tylko wtedy dla mnie dyskusja traci sens. A powtarzanie po raz wtóry tego samego też się mija z celem.

BTW: tak w kwestii ścisłości - na tych wykresach szumów z dpr wcale nie wygląda gorzej niż konkurenci.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 31-10-2008 o 14:23
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar Adaminorge

Domyślnie

Widzę, że dpr to jakaś wyrocznia - dobry/zły aparat. Niestety każdy test (!) nosi piętno testującego i nawet delikatne negatywne zabarwienie odbije się w jakimś zdaniu. Z drugiej strony rozmawiamy o takich niuansach, że konia z rzędem temu, kto po zdjęciu rozróżni z jakiej puszki wyszło. Dla "analityków" są testy tablicowe i wykresy, np. tu: http://www.diwa-labs.com/wip4/detail.epl?id=274386 . Ale to inni ocenią po zdjęciach, czy fotograf jest kompatybilny ze aparatem. H. Newton niejednokrotnie pstrykał fotki aparatem za 300$ i mówił, że zdjęcie robi się głową.

Coś już napisał Awatar adobija
    Miasto
    Kęty

Domyślnie

ludzie, miałem zminić 400D na 50D ale jak nie przestanę czytać to albo kupie 1000D zeby mi karty i szkła pasowały albo sprzedam mój aparat (w zasadzie to już prawie sprzedany) i zapomne o czymś takim jak zdjęcia (co to są zdjęcia.....??), przestańcie sie katować tym co piszecie...hihi masakra jakaś czy co????

EOS 50D, BG-E2N, T 17-50mm f2.8 , 18-55mm 3.5 - 5.6, 50mm f1,8 II,
    85mm f1.8, 70-200mm f4 L, 580 EX, Sto-Fen Omni-Bounce EY, OC-E (5m ), 20GB Sandisca, Lowepro D550 AW, Velbon Sherpa 600R i baaardzo dużo chęci ,

www.pbase.com/adobija

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adobija Zobacz posta
    ludzie, miałem zminić 400D na 50D ale jak nie przestanę czytać to albo kupie 1000D zeby mi karty i szkła pasowały albo sprzedam mój aparat (w zasadzie to już prawie sprzedany) i zapomne o czymś takim jak zdjęcia (co to są zdjęcia.....??), przestańcie sie katować tym co piszecie...hihi masakra jakaś czy co????
    heh, dokładnie, na szczęście dokonałem już takiej zamiany. Gdybym miał dokonać tego teraz, to miałbym niezły mętlik w głowie, a tak to pstrykam sobie nową 50D i mam zajefajne fotki (i tylko żal że nie mam na to więcej czasu). Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że życzę wszystkiego dobrego przy takim dzieleniu włosa na czworo pod mikroskopem atomowym
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Dopiero zaczyna Awatar Corehoorn
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie

panuna: jak sie sprawuje boski Tamron 17-50 z 50D ? mam na myśli pełną dziurę na 18mm i 50mm w porównaniu do poprzedniej 400D ?
    portfolio: www.glogowski.net.pl | blog: www.glogowski.net.pl/blog

Pierwszy aparat kupił mi tatuś i był to EOS300 na resztę już zapracowałem sobie sam ...
    350D, 400D, 50D, 5DmkII + dużo szkiełek i połowę mniej lampek

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Corehoorn Zobacz posta
    panuna: jak sie sprawuje boski Tamron 17-50 z 50D ? mam na myśli pełną dziurę na 18mm i 50mm w porównaniu do poprzedniej 400D ?
    na pełnej dziurze mam problem z BF.
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Dopiero zaczyna Awatar Corehoorn
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie

Nawet po mikroregulacji AF w 50?
    portfolio: www.glogowski.net.pl | blog: www.glogowski.net.pl/blog

Pierwszy aparat kupił mi tatuś i był to EOS300 na resztę już zapracowałem sobie sam ...
    350D, 400D, 50D, 5DmkII + dużo szkiełek i połowę mniej lampek

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Corehoorn Zobacz posta
    Nawet po mikroregulacji AF w 50?
    bardzo mały ale tak, nastawa +20. Pasuje puchę oddać do regulacji, bo mam ten objaw na wszystkich obiektywach.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adaminorge Zobacz posta
    Widzę, że dpr to jakaś wyrocznia - dobry/zły aparat. Niestety każdy test (!) nosi piętno testującego i nawet delikatne negatywne zabarwienie odbije się w jakimś zdaniu. Z drugiej strony rozmawiamy o takich niuansach, że konia z rzędem temu, kto po zdjęciu rozróżni z jakiej puszki wyszło. Dla "analityków" są testy tablicowe i wykresy, np. tu: http://www.diwa-labs.com/wip4/detail.epl?id=274386 . Ale to inni ocenią po zdjęciach, czy fotograf jest kompatybilny ze aparatem. H. Newton niejednokrotnie pstrykał fotki aparatem za 300$ i mówił, że zdjęcie robi się głową.

Jedno wydaje się oczywiste: zdjęcia uzyskane przy pomocy 50D pod niektórymi względami ustępują zdjęciom z 40D.
    Sens zakupu droższego 50D, który nie daje lepszych zdjęć, niż jego poprzednik wydaje się wątpliwy, chyba że dla nabywcy najważniejsze są gadżety.
    Rozważałem możliwość zakupu tego aparatu, ale po przeczytaniu recenzji w DPR, chyba jednak sobie ten temat odpuszczę.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bodzius Zobacz posta
    Nie wiem czy było, ale warto przeczytać. Pierwsza poważna wada:
    http://www.fotografuj.pl/News/Lampy_...OS_50D/id/2464
    Wniosek? Trzeba kupować klamoty Canona i nie ma problemu

Dla mnie to żadna wada.
    Canon 50D + dodatki

Strona 85 z 109 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795 ... OstatniOstatni