Strona 75 z 109 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Tobie to nie przeszkadza - fajnie, znaczy że widać jak lekko należy traktować opisy na portalach 'testujących' sprzęt. Na pewno nie ma co opierać się na ich opisach i wnioskach w podejmowaniu decyzji bądź wydawaniu wyroku na dany sprzęt.
    nie no... wiec wlasnie o to chodzi... jak mialbym sie przywalac do ergonomii xxD to bezdyskusyjnie wychodzi mi ten go... joystick do wyboru punktow AF, ktory w polowie przypadkow wybiera nie ten punkt co trzeba.

natomiast, jedna wazna rzecz, ktora w tej dyskusji umknela - facet pisze o zawadzaniu o kolko nosem. a to jest mozliwe tylko wtedy, gdy pracuje sie lewym okiem. biorac pod uwage fakt, ze w innych recenzjach na fotopolis nie ma zadnej wzmianki o ergonomii pracy "lewo-ocznych", a praktycznie w kazdym aparacie to miejsce jest zajete czyms, czego obsluga bedzie utrudniona dla "lewo-ocznych" - punktowanie takiego mankamentu w 50D jest niezbyt w porzadku, a robienie z tego wady, w sytuacji gdy problem jest dla wiekszosci uzytkownikow nieistniejacy, to po prostu przesada.

to nie chodzi nawet o subiektywnosc opinii, bo to jest troche jak napisanie w recenzji nowego Porsche, ze fajny, ale ma wade w postaci lekko za ciemnych chromow na znaczku na deklu prawego tylnego kola. no badzmy rozsadni...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie no - proszę mi tutaj odstosunkować się od jojsticka to jest genialne rozwiązanie i bardzo go sobie cenię .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie no - proszę mi tutaj odstosunkować się od jojsticka to jest genialne rozwiązanie i bardzo go sobie cenię .
    jajostyk koncepcyjnie moze i jest fajny ale implementacja jest spaprana - cos jak koncepcja poboru podatkow a realizacja w postaci polskiego US

dla mnie to to powinno byc kalibrowalne pod osobe, tak jak to sie robi w przypadku joystickow komputerowych/konsolowych. bo tak jak jest, to ja regularnie wybieram gorny badz dolny punkt zamiast tych po przekatnej. jakbym musial robic zdjecia za pieniadze wymagajace szybkiego wyboru AF - to jedna wielka kila i mogila i nic tylko sie powiesic
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Eeee... bo Ty to masz Bóg wie jakie wymagania . Konfigurowalny jojstick ? Może jeszcze osobny przycisk do MLU . Ja z nim nie mam problemów i to nawet przy szybkich akcjach, a często używam .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Eeee... bo Ty to masz Bóg wie jakie wymagania
    zeby dzialalo jak nalezy tzn. jak chce punkt po przekatnej to trafiam w punkt po przekatnej...?

Konfigurowalny jojstick ? Może jeszcze osobny przycisk do MLU .
    nie smiem marzyc.

z drugiej strony, to akurat problem odchodzacy w niepamiec, bo doraznie LV zalatwia sprawe, a w niedlugiej przyszlosci zadziala stara zasada batiuszki Jozefa: "usuniecie zalatwia wszystkie problemu: nie ma lustra - nie ma problemu"

z abstrakcyjnych marzen to ja mam kurtynke do celownika, zebym nie musial sterczec jak kretyn przez 20 sekund z lapa na celowniku, co obecnie wyprawiam regularnie kilka razy w miesiacu.
    i c.fn.-a do zamiany roli kolek w trybie audio-wideo (Av), zeby moc tego uzywac zamiennie z trybem mistrzow (M) ten profesjonalny ficzer jest w 1-kach a ponizej Canon uznal, ze klienci moga spadac
    ostatnia rzecza, ale to nie smiem nawet marzyc, ze kiedykolwiek sie pojawi, to drabinka ekspozycji do 3 dzialek. korekta +/-2EV w puszkach z matryca o uzytecznej rozpietosci siegajacej 7EV to jest traktowanie klientow jak debili.
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zeby dzialalo jak nalezy tzn. jak chce punkt po przekatnej to trafiam w punkt po przekatnej...?
    (...)
    Dobrym rozwiazaniem zamiast "jajoya" bylby chyba suwak wielokierunkowy, cos jak w sony PSP tyle ze chyba tatoto jest opatentowane..

noone
    Guest

Domyślnie

Albo wszczepiany mikrochip do mózgu żeby aparat robił co sobie pomyślicie!
    Niema czegoś idealnego dla każdego, zawsze coś komuś nie pasuje Wiecznie ktoś na coś narzeka.
    Jak sobie czytałem wątek o 40D to dużo ludzi tam narzekało że ma 10mp mało w świetle konkurencji teraz 50D ma 15 i też widzę że narzekają że za dużo bo miał mieć mniej.
    Chciałem sobie w tym wątku poczytać coś na temat tej puszki a tu tylko pier....ie, jak stare baby (tylko narzekają i się sprzeczają)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Testy w gazetach i takich portalach to zazwyczaj jakieś bzdury. Przede wszystkim cechuje je relatywne podejście do testowanego aparatu na tle innych na rynku. I na przykład przy teście 40D można na fotopolis wyczytać że wadą jest "mała rozdzielczość matrycy", albo przy 50D że "niezbyt wygodne uruchamianie podświetlania górnego wyświetlacza", chociaż we wszystkich wcześniejszych testach dwucyfrowych Canonów nie było to wadą mimo przycisku podświetlenia w tym samym miejscu :-).
    Można też przeczytać że "Dostępny zakres czułości od ISO 100 do ISO 12800 zaspokoi najbardziej wymagających". Niech się odezwie ktoś "wymagający" kogo zaspokoi ISO 12800 w 50D . Albo to wspomniane przekręcanie dużego kółka, które moim zdaniem wynika z przyzwyczajenia się do używania innych aparatów (Nikon, Pentax, Sony) gdzie się po prostu trzyma tam paluch bo kółka nie ma. Działanie odszumiania pokazano na tablicy Gretaga z płaskimi kolorowymi kwadratami etc. :-)

xxmftxx
    Guest

Domyślnie

chyba jeszcze nie było
    sample z 50D
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/E50D/E50DA7.HTM

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

A mnie normalnie zamurowało; zrobiłem kilka fotek 50D z lampą zewnętrzną (580EX) i wszystkie poprawnie naświetlone mimo iż nie zrobiłem żadnej korekty !
    Następnie kilka z lampą wbudowaną i tam już wszystko o.k. Trzeba ustawić +1
    pozdrawiam Krzysiek

Strona 75 z 109 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów