Ostatnio edytowane przez Paenka ; 31-10-2008 o 00:12
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
"efekt".. chodzi o efekt rozmycia? z tego co sie orientuję to turo1001 mówił o obróbce, a nie GO.. nie wiem więc skąd rozwód na temat planów. Btw. w podanym linku przez turo, raczej pierwszy plan jest ostry, a nie drugi
Taak, to niestety ta wada, że w tanich szkłach próżno szukac takich rarytasów jak podziałka ostrosci. Choć szkoda, bo naprawde nie jest to tak "zaawansowane" urządzenie, żeby skąpic tego w tańszych modelach.Na ustawionej starych obiektywach jest podziałka od jakiej do jakiej odległości wszystko będzie ostre w zależności od przesłony/ogniskowej. W tanim szkle (nowym) nie ma co chyba tego szukać...
Jakie znowu macro..?- hmmm po prostu MACRO![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Mnie się Trojan w Twojej fotce nie podoba dziwna perspektywa i centralny błysk :P
Kurcze, po prostu napisy na obiektywie są ostre, a reszta nie. Nic więcej nie robiłem w fotce po za zabawą krzywą. Wyjaśnijcie mi o co chodzi z tą skórą o.0
GO - głębia ostrości? - nie jestem w stanie ogarnąć od razu tylu stron ;p więc nie krzyczcie jeżeli źle rozumie ten termin![]()
Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 31-10-2008 o 01:08
.
hihihi - wiesz co to jest glebia ostrosci tylko chyba mylnie ją definiujesz
GO (głębia ostrości) -Kurcze, po prostu napisy na obiektywie są ostre, a reszta nie.GO w zależności od wartości przysłony rośnie, im większa liczba przysłony tym więcej planu ZA i przed punktem gdzie ustawiles ostrość będzie właśnie ostre czyli zmieści się w głębi ostrości. patrz tez -> hiperfokalna
![]()