Strona 128 z 312 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138178228 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 271 do 1 280 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iblip Zobacz posta
    z tego co widzę, to warunki oświetleniowe były bardzo dobre. Niebo zachmurzone, a co za tym idzie - miękkie rozproszone światło. W sam raz do portretu :wink:
    no ale jednak tutaj brakowało mi troszkę słoneczka bo dosć ciemno było i troszke rozjasniania musiałem zastosować :P
    Cytat Zamieszczone przez RAdoCanon
    nie moge patrzec na to zdjecie. ta ramka zle na mnie dziala :P haha. Nie lubie ramek tego typu.
    Wrzuc jakies bez ramki:P :wink:
    dobra znajde coś bez ramki bo ona była robiona na specjalne zamówienie

Cytat Zamieszczone przez Bystry
    Mnie tam wszystko pasuje (poza ramką)... Tylko oczka mogłaby bardziej otworzyć bo i tak mało widać Poza tym mi się podoba ;] :wink:
    ehh na to nie zwróciłem uwagi dzięki

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

@Bystry - to z palcem w buzi byłoby wyśmienite (moim zdaniem), gdyby ów palec nie wypadł poza GO. Ale i tak jest fajne. Usunąłbym jeszcze zaczerwienienie w oczach (czepiam się, ale widzę, że lubisz dopieszczać swoje prace, a to Ci uciekło).
    No i dołączam się do achów nad spojrzeniem modelki

@adino - poza kiczowatą ramką dla mnie git. Bardzo fajna plastyka tej fotki! Zmrużone oczy? Może trochę, ale nie razi to szczególnie.
    Body, stałki, zoomik

Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

dobra mam bez ramki

1.

no i jeszcze jedno z tej sesji

2.

Dopiero zaczyna Awatar missgruszka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

adino, bez ramki o niebo lepiej to wygląda
    Ale to drugie bardziej mi się podoba Modelka super Nie wiem tylko czy to wina mojego monitora, ale wydaje mi się że jest trochę za bardzo zielonkawe i niewyostrzone.
    Pobawiłam się trochę w PSie (mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko) i wyszło mi coś takiego:
    wydaje mi się, że wygląda trochę lepiej.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta
    OT: @Kolaj, zastanawiam się co Cię dręczy w mojej osobie ale nie spędza mi to snu z powiek, tak więc izi
    Jakiś czas nie zaglądałem do tego wątku, teraz wchodzę i ... no muszę zapytać. Aleossochozzii? Twoja osoba jest mi hmm... nie chciałbym Cię urazić, ale jesteś mi po prostu obojetny. Czy ja się gdzieś na Twój temat wypowiadałem? Nie rozumiem, skąd ta zaczepka.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

a no masz rację troszeczke za zielono było

wielkie dzięki juz to poprawiam

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adino Zobacz posta
    no ale jednak tutaj brakowało mi troszkę słoneczka bo dosć ciemno było i troszke rozjasniania musiałem zastosować :P
    Czemu takie bzdury pisesz?? Rozjaśnienia do czego ??

Swoją drogą to zdjęcia są OK, ale tak jak gruszka Ci pomogła, delikatna korekcja w PSie nie zaszkodzi.

Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Czemu takie bzdury pisesz?? Rozjaśnienia do czego ??

Swoją drogą to zdjęcia są OK, ale tak jak gruszka Ci pomogła, delikatna korekcja w PSie nie zaszkodzi.
    w sumie moze i masz rację ale pisałem ze to moje pierwsze portrety dlatego myślałem ze więcej słońca by się przydało

a w Psie zaczynam się dopiero bawić ale juz sobie poprawiłem jednak było za dużo zieleni no i trochę wyostrzyłem

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Może jaśniej napiszę, że czas miałeś 1/1000 i jeśli chciałeś rozjaśnić wystarczyło wydłużyć czas naświetlania o dwie działki .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    @Bystry - to z palcem w buzi byłoby wyśmienite (moim zdaniem), gdyby ów palec nie wypadł poza GO. Ale i tak jest fajne. Usunąłbym jeszcze zaczerwienienie w oczach (czepiam się, ale widzę, że lubisz dopieszczać swoje prace, a to Ci uciekło).
    No i dołączam się do achów nad spojrzeniem modelki
    Dzięki Pierwsze foty z nowym szkiełkiem (50 1.8) i nie wiedziałem jak to wyjdzie... Choć asekuracyjnie pstrykałem w okolicach f2.5... Na szczęście...

Z tym przekrwieniem to chyba dobry pomysł bo nawet sama modelka to zasugerowała choć nie lubi zbytnio jak za dużo poprawiam

A tak spytam... Nie przesadzam z obróbką ? Szczególny nacisk kładę na oczy jak już zauważyliście Nie wygląda to zbyt nierealnie?

Edit: Adino - 2ga fotka bardzo fajna ;] Dbaj o te oczka następnym razem Naprawdę warto...
    Ostatnio edytowane przez Bystry ; 04-09-2008 o 14:18

Strona 128 z 312 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138178228 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów