Pokaż wyniki od 1 921 do 1 930 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    (W Canonie) nie schodźmy
    Jasne w Canonie używamy tylko długich tele :cool:. Nawet do krajobrazu i wnętrz. Później jest tylko trochę roboty ze składaniem tego w całość ale w końcu coś trzeba robić w te coraz dłuższe wieczory .

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Canon przegiął z odszumianiem na poziomie JPG, to pewne... Porównanie _c (kaktus w doniczce) mimo powiększenia na d700 wygląda w Nikonie znacznie lepiej! Ziarno rodem z analoga nadaje zdjęciu fajną fakturkę i lepiej ukazuję krawędzie i cienie. Doniczka i kaktus zarejestrowane przez 5dMII są po prostu koszmarne w porównaniu z d700. Cóż, czekam jeszcze na RAW'y, do grudnia już niedaleko... ;-)
    Ten kaktus jest poza zakresem ostrości więc to porównanie jest mocno nietrafione do oceny jakośc kaktusa . W ogóle te zdjęcia były robine przy różnym ustawieniu tych przedmiotów, inne były przysłony i inne szkła. Można porównywać w zasadzie tylko poziom szumów. A te są po prostu w marku mniejsze. To widać szczególnie na kolorowej talicy - szumów w piątce po prostu nie ma, a w D700 są wyraźnie widoczne na płaskich powierzchniach.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-10-2008 o 14:45
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów