Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 141

Wątek: Canon 35 F/1.4L USM czy Canon 24 f/ 1.4L USM

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    u mnie jak sprawdzalem moje szklo to 1.4 jest idealnie ostre, mialem porownanie z 50 1.4 i 50tka odpada w przedbiegach jesli chodzi o f1.4.
    Też uważam że 35L jest na f/1.4 przyzwoicie ostre. Co do plastyki to dawałem sample jak to moim okiem wygląda. Większość zdjęć robię pod światło i to co potrafi wyprodukować 35L jest dla mnie nieakceptowalne za kasę jaką trzeba na to szkło wyłożyć.

http://www.canon-board.info/showpost.php?p=526395

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Jedyne co mi sie w tym obiektywie nie podoba to jakosc wykonania - gorzej chyba niz 85 1.8 lub 28 1.8.
    Mam 85/1.8 i nie wiem co w jego obudowie lepszego i do czego się pod tym względem w 35L przyczepić.

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Jeżeli chodzi e te sample z 35 i 135, to powiedzmu se szczerze z 135-tki to też porażka, raczej miałeś zły dzień.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Jeżeli chodzi e te sample z 35 i 135, to powiedzmu se szczerze z 135-tki to też porażka, raczej miałeś zły dzień.
    Ta? A co masz konkretnie na myśli pisząc "porażka"? Bokeh ci się nie podoba? Czy może masz po prostu zły dzień?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cóż tutaj w ogóle za polemika się rozgrywa? Nie ulega najmniejszej wątpliwości, że zarówno 35 jak i 24 to są świetne, jasne stałki na które warto wydać pieniążki. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości, które dodatkowo są podsycane przez onanistów sprzętowych, to polecam lekturę recenzji na FredMirandzie, gdzie odpowiednio szkiełka te mają rating 9.6/10 (141 opinii) i 9.1/10 (59). Mówienie, że którekolwiek z tych szkieł jest w jakimś aspekcie kiepskie, to za przeproszeniam, sranie w banie.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 28-10-2008 o 01:04
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    polecam lekturę recenzji na FredMirandzie, gdzie odpowiednio szkiełka te mają rating 9.6/10 (141 opinii) i 9.1/10 (59). Mówienie, że którekolwiek z tych szkieł jest w jakimś aspekcie kiepskie, to za przeproszeniam, sranie w banie.
    Czyli 24L ma ten sam rating co zoom 17-40L i gorszy niż zoom 24-70L. 35L wypada też gorzej niż zoom 28-70/2.8. Po takim porównaniu z pewnością bym tych szkieł nie kupił

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeśli mógłbym prosić, nie cytuj mnie.

Nie wspomnę już o tym, że zupełnie nie rozumiem tego, co napisałeś pod tym cytatem (że niby 24-70 nie zasługuje na wysoką ocenę, czy jak? nie wnikam).

Temat proponuję zamknąć, bo nic ciekawego się tu już nie wydarzy.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja myślę że po prostu 17-40 jest tak samo "boski" jak 24L i dlatego ma prawie identyczną ocenę w ratingu na fredmiranda

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

MMM - mysle ze po prostu nie zrobili jeszcze szkla z ktorego bylbys zadowolony
    Co do budowy 35 - po prostu jest straszny plastik - gorzej jak 17-40 i jak sie scisnie przed pierscieniem ostrosci to sie zgina - bylem w szoku ze to takie jest - tak czy owak uwazam ze w zasadzie kazdy obiektyw L a tymbardziej stalki sa genialne - pomimo ich wad....
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ja myślę że po prostu 17-40 jest tak samo "boski" jak 24L i dlatego ma prawie identyczną ocenę w ratingu na fredmiranda
    A ja myślę, że gdyby 17-40 był oceniany w kategorii Canon prime lenses to wiesz co by się z nim stało...

Dla mnie koniec tematu i wniosek z niego płynący: oba są fajne, ale ja w pierwszej kolejności kupowałbym 24L no, i zaczekał na wersję II.
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    35L lepszy optycznie ale nudniejszy. uzywam 24L i 85L.
    To fakt - sam zastanawiam sie czy jak wyjdzie 24L II, to nie zastapic 35 tym 24L II.
    Coraz czesciej sklaniam sie do stwierdzenia, iz sw. trojca, to 24L II * 85L II * 135L

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów