Pokaż wyniki od 1 do 10 z 141

Wątek: Canon 35 F/1.4L USM czy Canon 24 f/ 1.4L USM

Mieszany widok

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Renes. Twoja "trójca" (pisanie tych słów z dużych liter w odniesieniu do optyki to lekkie przegięcie) to 24, 35 i 85mm. Co w tym zestawie robi w takim razie 50mm (domyślam się, że to głównie przystępna cena przy atrakcyjnej jasności) ?

Może więc kup najpierw 24mm, potem sprzedaj 50mm i po czasie dokładając dokupisz 35mm. Może być ?

Pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Renes. Twoja "trójca" (pisanie tych słów z dużych liter w odniesieniu do optyki to lekkie przegięcie) to 24, 35 i 85mm. Co w tym zestawie robi w takim razie 50mm (domyślam się, że to głównie przystępna cena przy atrakcyjnej jasności) ?

Może więc kup najpierw 24mm, potem sprzedaj 50mm i po czasie dokładając dokupisz 35mm. Może być ?

Pozdrawiam
    50mm jest bo robiła za 85mm na 30D.

Twoja propozycja wydaje się sensowna w obecnej sytuacji, mam tylko jedną wątpliwość czy 35mm do takich zdjęć w mieszkaniach nie jest ogniskową bardziej porządaną (nie za szeroka przy ujęciach pupili i ich właścicieli).

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Twoja propozycja wydaje się sensowna w obecnej sytuacji, mam tylko jedną wątpliwość czy 35mm do takich zdjęć w mieszkaniach nie jest ogniskową bardziej porządaną (nie za szeroka przy ujęciach pupili i ich właścicieli).
    Staram się, żeby moje wypowiedzi były sensowne (z różnym skutkiem ;-)).

Więc może odwróć kolejność. Kupisz 35mm i jak uznasz za potrzebną, to później ogniskową 24mm.

35 nawet w mieszkaniach typu M-2 dają rade w dobrych kadrach (na FF) - nie za szeroko, nie za wąsko, czego nie można by już powiedzieć o 200-300 mm :-D.

Chyba, że mieszkasz w Australii lub chameryce ;-). Tam metrażowo jest "ciut" lepiej .

Uprawnienia umieszczania postów