Strona 181 z 315 PierwszyPierwszy ... 81131171179180181182183191231281 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 801 do 1 810 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Nie popadajmy w paranoję!
    Otoż to!
    Poza tym - jak pisał Wergiliusz w Eneidzie: "Forsan et haec olim meminisse iuvabit"
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Otoż to!
    Poza tym - jak pisał Wergiliusz w Eneidzie: "Forsan et haec olim meminisse iuvabit"
    Jeśli na wiosnę pokaże się coś czym będzie się dało sfotografować zawody 'bowling'owe' w ciemniej ... dziurze
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Napisał tyle, ile mógł - mógł nie napisać nic!
    Tak to ostatnie to chyba rzeczywiście najlepsza możliwość 8).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-10-2008 o 01:19
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak to ostatnie to chyba rzeczywiście najlepsza możliwość 8).
    z całym szacunkiem dla przedmówców ale to już paranoja jest. kilka "poinformowanych" osób używa argumentów czytałem, fociłem /tydzień/ , przeglądalem instrukcję ale nie mogę powiedzieć.

to ja sie pytam czego nie można powiedzieć? że w instrukcji na konkretnej stronie jest napisane tak i tak. po zołniersku w krótkich słowach. Chiński racjonalizator przzeczyta tych kilka linijek tekstu i na tej podstawie skleci w warsztacie podróbkę 5dII? . kurcze, nikt tu nie oczekuje ze wyłożony zostanie pdf instrukcji ale nie traktujmy sie tu nawzajem jak gromadka matołków. Podobnie z samplami. nie wyłoże bo Cie/Was nie znam i wogóle. a czy my prosimy o wyłożenie zdjęcia życia nad którym pracowało sie tygodniami? zwykły widoczek z okna wystarczy .

nie wiem. może to ja nie rozumiem nowoczesnego PR Canona. albo może poprzewracało nam sie w głowach i wymagamy zbyt wiele. przecież raptem chcieliśmy zostawić w firmie Canon po kilkanaście tys złotych /5dII + szkiełko/ wiec marni z nas klienci.

ps. nadal uwazam że embargo na informacje /o ile takie istnieje/ jest conajmniej dziwne. coś z tą puchą nie jest tak jak powinno.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 24-10-2008 o 09:07

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jest cos takiego jak NDA (Non disclosure agreement). "Wybrancy" zgadzaja sie testowac sprzet pochwalic sie ze nim focili - ale nie moga nic poweidzec. Takie cos wynika z umowy jaka sie zawiera pomiedzy testujacym a "testerodawca". Tak to jest. W pelni rozumiem Kolekcjonera. TO ze testowal zobowiazuje go do trzymania wszystkiego czego dotknal w tajemnicy. To ze nie mowi to dobrze o nim swiadczy, poniewaz dotrzymuje slowa.

Uzależniony

Domyślnie

to oczywista oczywistośc. mam tylko pytanie. testować dla kogo ?do kilku fotogazet których nikt z obecnych tu nie czyta.? wrażeniami na forum z użytkowania też sie nikt nie podzielił jakoś.
    "pochwalić sie że focili" no litości. to nie przedszkole. zamiast chwalić sie między zdaniami że mieli/focili to poprosimy o kilka sampli i tyle. już my sobie jakoś sami zdanie na temat tych sampli wyrobimy. damy radę.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    to oczywista oczywistośc. mam tylko pytanie. testować dla kogo ?do kilku fotogazet których nikt z obecnych tu nie czyta.? wrażeniami na forum z użytkowania też sie nikt nie podzielił jakoś.
    "pochwalić sie że focili" no litości. to nie przedszkole. zamiast chwalić sie między zdaniami że mieli/focili to poprosimy o kilka sampli i tyle. już my sobie jakoś sami zdanie na temat tych sampli wyrobimy. damy radę.

Wydawało mi się, że się na d700 przesiadłeś, ale widzę, że dalej jesteś na 5d mkII napalony :-)
    AF w d700 ci nie spasował? :-)

Domyślnie

5D zamówione w Euro. Zobaczymy kiedy będzie

Coś już napisał Awatar Harnash
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    zamiast chwalić sie między zdaniami że mieli/focili to poprosimy o kilka sampli i tyle. już my sobie jakoś sami zdanie na temat tych sampli wyrobimy. damy radę.
    Ależ właśnie o to chodzi. Canonowi nie zależy by zbyt samodzielnie wyrabiać sobie zdanie na temat nowych puszek. Musi być konkretna kamapnia. Odpowiednio przygotowane review'y poparte odpowiednimi samplami. Jak teraz okaże się że puszka ma jeszcze jakieś niedoróbki i wyjdzie to w pierwszych testach (bądź już wyszło) to lipa. Pierwsze wrażenie można zrobić tylko raz ;-)
    Póki machina Canona żwawo nie ruszy z miejsca z promocją 5DmkII to myślę że nie zobaczymy konkretnych review'ów/sampli.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Są RAWy, ale czym to otworzyć?!?!?

http://88.191.20.67/video/akiba/EOS-...II-ISO-RAW.zip

Jpegi wyglądają całkiem dobrze (oznaki mory świadczą, że nie przegieli z AA)
    Ostatnio edytowane przez arra ; 24-10-2008 o 10:27

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 181 z 315 PierwszyPierwszy ... 81131171179180181182183191231281 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów