Strona 182 z 315 PierwszyPierwszy ... 82132172180181182183184192232282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 811 do 1 820 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Harnash Zobacz posta
    Ależ właśnie o to chodzi. Canonowi nie zależy by zbyt samodzielnie wyrabiać sobie zdanie na temat nowych puszek. Musi być konkretna kamapnia. Odpowiednio przygotowane review'y poparte odpowiednimi samplami.
    i to ostatnie rozbija powyzsza argumentacje o kant d...

ogladales kiedykolwiek sample, ktore Canon pokazuje na swojej stronie?
    porownywales je ze zdjeciami, ktore potem srednio zdolny pawian potrafi z konkretnych puszek wyciagnac?

Canon od lat sprzedaje sie dzieki reklamie na stadionach i wiesci szeptanej wsrod uzytkownikow. w rzeczy typu reklamowanie, smarowanie gazetom pod katem pochlebnych opinii, itd. itp. sie nie bawil. powiedzialbym wrecz, ze pod wzgledem kontaktu z mediami dosc mocno ssal i dopiero niedawno zaczelo sie cos tam zmieniac.

to co opisales jak zywo pasuje do (jeszcze niedawno) Nikona, Sony czy Olympusa. zarzucanie press-packami redakcji, ktore publikuja marketingowe artykuly o rozwiazaniach technologicznych (polecam: fotopolis.pl) przekonujac ludzi, ze czarne jest biale. odpowiednio pompowany szum medialny, podniecenie oczekiwania ludzi z parciem na portfel, dlugie wygladanie w sklepach... a potem, po premierze... pierwsze sample od ludzi... i rozczarowanie.

Nikon szczesliwie uciekl od tego schematu i potrafi wypuscic szybko i dobrze - nie tylko z ladnymi guziczkami, ale i tez z porzadna jakoscia obrazu. chyba wreszcie dojrzal, ze jak chce sie trafic do profesjonalistow, to trzeba rzucic miecho a nie pitolic obietnice. Canon robi tak od lat i nie bez przyczyny.

sek w tym, ze Canona sprzedaje od wielu lat jakosc matryc, bo technologicznie sa tutaj znacznie przed wszelka konkurencja.
    i o jakosc obrazowania 5DmkII sie nie martw - bedzie, jak zwykle w Canonie, kopala po jajkach i w swojej polce cenowej nie do pobicia. pod tym wzgledem Canon jeszcze nigdy nie zawiodl.
    a co do reszty... to jak wyglada korpus i jak sie go obsluguje, to widac na zdjeciach. co Ci tu jeszcze jest potrzebne?
    www albo tez flickr

Domyślnie

z pewnością "Canona sprzedaje od wielu lat jakosc matryc,..." oraz szeptany marketing.
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Są RAWy, ale czym to otworzyć?!?!?

http://88.191.20.67/video/akiba/EOS-...II-ISO-RAW.zip

Jpegi wyglądają całkiem dobrze (oznaki mory świadczą, że nie przegieli z AA)
    Szczerze powiedziawszy to pod wzgledem szumów to ja jakiejś rewelacji nie widzę :neutral: . Na moje oko to jest max o 1EV lepiej od mojej leciwej 350tki a to marna rekomendacja.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ale per-pixel czy po zeskalowaniu do porownywalnych wymiarow?
    www albo tez flickr

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

per-pixel. Wiem, że po przeskalowaniu bedzie lepiej ale mimo wszystko spodziewam się czegoś więcej po FF matrycy wykonanej 4 lata po tej z 350D.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie no... bez przesady. matryca ma niemal jednakowe upakowanie pikseli co 350D a ciagnie na dzien dobry 1EV wiecej. a biorac te 2,5x wiecej pikseli, to jest bynajmniej nie-cho-cho
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar Harnash
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    i to ostatnie rozbija powyzsza argumentacje o kant d...

ogladales kiedykolwiek sample, ktore Canon pokazuje na swojej stronie?
    porownywales je ze zdjeciami, ktore potem srednio zdolny pawian potrafi z konkretnych puszek wyciagnac?
    Po pierwsze nie upieram się że moja teza jest słuszna. Po drugie nie jestem przekonany że sample które obecnie wypływają na światło dzienne pochodzą z finalnej wersji puszki. Raczej coś w rodzaju odpowiednika Release Candidate w światku softwareowym. Można pooglądać można wyciągać wnioski ale ostatecznie jeszcze dużo może się zmienić.

Owszem oglądałem sample różnych puszek Canona i wiem że nie są to reprezentatywne sample.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Canon od lat sprzedaje sie dzieki reklamie na stadionach i wiesci szeptanej wsrod uzytkownikow. w rzeczy typu reklamowanie, smarowanie gazetom pod katem pochlebnych opinii, itd. itp. sie nie bawil. powiedzialbym wrecz, ze pod wzgledem kontaktu z mediami dosc mocno ssal i dopiero niedawno zaczelo sie cos tam zmieniac.
    Przyznasz że ostatnio marketing Canona zachowuje się co najmniej dziwnie. Może tylko mi się wydaje a może nie. W każdym razie pod wpływem konkurencji (mam nadzieję) coś tam drgnęło i może doczekamy się zmian na lepsze. Oby.

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Niby tak, tyle że dla mnie Canon może sobie dla marketingu ladować i 200 mpix matryce byle to było bez uszczerbku dla obrazu. Tu sie chyba nie udalo, ale nie feruje wyroków, może będzie dobrze.

Coś już napisał Awatar Harnash
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    per-pixel. Wiem, że po przeskalowaniu bedzie lepiej ale mimo wszystko spodziewam się czegoś więcej po FF matrycy wykonanej 4 lata po tej z 350D.
    Podejrzewam że gdybyś Ty (i ja na pewno też) zmienił 350-tkę na nową 5D to nie marudziłbyś aż tak :-)

Jestem przekonany i na dotychczasowych samplach widzę sporą poprawę względem mojej wysłużonej 350-tki.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Harnash Zobacz posta
    Przyznasz że ostatnio marketing Canona zachowuje się co najmniej dziwnie. Może tylko mi się wydaje a może nie. W każdym razie pod wpływem konkurencji (mam nadzieję) coś tam drgnęło i może doczekamy się zmian na lepsze. Oby.
    szczerze mowiac, to mi marketing Canona grzeje, bo jak juz kupuje jakis ich aparat, to ze wzgledu na bebechy a nie ladnie wygladajacy prospekt czy posmarowanie jednemu lub drugiemu testerowi sytuacja z ta firma jest bardzo przewidywalna: puszki nie beda z generacji na generacje wybajerzane ale matryce beda sie widocznie poprawiac.

jedyne co mi sie podoba, to ze ta przewaga w matrycach nieco zmalala i tytulem tego dzial rozpoznania rynku w Canonie moze wreszcie zyskac posluch i ta firma wespnie sie na swoje wyzyny i nieco te aparaty uzytkowo poprawi. z odwiecznego biadolenia na temat MLU sie wycofalem (bo LV robi praktycznie to co trzeba), ale takie rzeczy jak kurtynka do celownika, drabinka korekty do +/-3 EV, dodatkowy slot na karty SD, uszczelnienia... to powinno byc juz w pierwszym 5D...
    www albo tez flickr

Strona 182 z 315 PierwszyPierwszy ... 82132172180181182183184192232282 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów