Strona 167 z 315 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167168169177217267 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 661 do 1 670 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A gdzie u nikona masz boczne krzyżowe?
    Dolne i górne Jak obrócisz na kadr pionowy, to masz boczne Zawsze to lepiej niż nic...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Dolne i górne Jak obrócisz na kadr pionowy, to masz boczne Zawsze to lepiej niż nic...
    Ale jak nie masz zooma, to masz wtedy "nic" po bokach kadru!
    Ja chyba wolałbym tamto "nic" niż to...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ale jak nie masz zooma, to masz wtedy "nic" po bokach kadru!
    Ja chyba wolałbym tamto "nic" niż to...
    Chyba, że podejdziesz bliżej
    Poza tym wybór kadru nie zawsze (może nawet rzadko) jest determinowany odległością?
    Trzeba widocznie poczekać na rozsądny AF z detekcją kontrastu i szybkie EVF, wtedy będzie można ostrzyć gdzie dusza zapragnie. Tylko "canonowym" truchtem to na pewno nie będzie w Mark III
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 16-10-2008 o 16:04

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Trzeba widocznie poczekać na rozsądny AF z detekcją kontrastu i szybkie EVF, wtedy będzie można ostrzyć gdzie dusza zapragnie. Tylko "canonowym" truchtem to na pewno nie będzie w Mark III
    A w połączeniu z ECF to będzie coś!
    Pamiętam artykuł z "Wiedzy i Życia" (pt. "Wzrok, który zabija" bodajże) o wyposażeniu pilotów myśliwców.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Canon jest bardzo konsekwentny w swojej strategii - chcesz mieć powtarzalne rezultaty i komfort pracy, to kup jedynkę.
    tylko nie wiem, dlaczego tak się uparł, że te "powtarzalne rezultaty i komfort pracy" można uzyskać wyłącznie półtorakilogramową cegłą z przyrośnięta od spodu "bulwą" ?

Za analoga można było "bulwę" odkręcić i dalej mieć te same warunki pracy, więc skąd ten upór w erze digitalizacji?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Dla osób które na prawdę potrzebują prawdziwego aparatu jest H3D - reszta to zabawki 8);-).
    Brzydki, plastikowy, nie ma 9 fps i szumi - g.. nie aparat
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Za analoga można było "bulwę" odkręcić i dalej mieć te same warunki pracy, więc skąd ten upór w erze digitalizacji?
    Większa bateria? Elektronika? Dwie karty pamięci? Załóżmy, że bateria mieściłaby się w jednej komorze kasety filmowej, a w drugiej karty - elektronika jednak zajmuje resztę miejsca (płytka, złącza, wyświetlacz(e)).

PS
    Poza tym ja lubię bulwę, a odkręcana bulwa do 5D jest jeszcze większa!

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    tylko nie wiem, dlaczego tak się uparł, że te "powtarzalne rezultaty i komfort pracy" można uzyskać wyłącznie półtorakilogramową cegłą z przyrośnięta od spodu "bulwą" ?

Z dominującej pozycji na rynku. Jeśli chcesz mieć dobre szkła to musisz kupić Canona - 24/1.4, 35/1.4, 24-105L, 70-200/4is etc. Jeśli nie chcesz wiertatrek, to musisz kupić Canona itd.. Niestety Nikon i Sony pomagają jak mogą. Co z tego, że d700 i d3 to rewelacyjne puszki? Co mam do nich podpiąć, jak nie chcę ciężkich zoomów o świetle 2.8? 24-120VR, czy ciemne 70-300VR? A może wiertarkowe stałki? Jakieś totalne nieporozumienie. O nowym A900 i szkłach do niego litościwie nie wspomnę - najgorsze 35/1.4 jaki jest i 50-ka o najgorszych notowaniach ze wszystkich 50-tek. Także, Panie Kolego - Canon pomimo wszystkich psów, które na nim wieszamy nadal jest bardzo atrakcyjną ofertą - i doskonale o tym wie.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Najgorsze jest to, że 1Ds MkIII nie ma wszystkich ficzerów 5D MkII , Gdzie high ISO ? Nie widzi mi się robienie zdjęć na -3EV i ciągnięcie każdej fotki później w szopie. Kurde, a wybór byłby taki prosty ... Chcesz dobry AF ? Kup 1dynkę. Chcesz dobre high ISO ? Kup 5D MkII. Chyba póki co kupię 16-35L a na puszkę poczekam do Ds Mk IV ...
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Z dominującej pozycji na rynku...
    Także, Panie Kolego - Canon pomimo wszystkich psów, które na nim wieszamy nadal jest bardzo atrakcyjną ofertą - i doskonale o tym wie.
    ja to po części rozumiem, ale naprawdę nie da się zrobić aparatu w korpusie 5D a właściwościach 1Ds (AF, wizjer 100%, uszczelki) ? Powiedzmy w cenie = 5D II + 1Ds III /2 ?

Klientów na taki aparat byłoby chyba sporo... czy chodzi tylko o to, ze część z nich nie kupiłaby DS'a?
    IMHO może i część by nie kupiła DS'a, ale dalej zostaliby klientami Canona, a tak może się zdarzyć, ze część kupi D700... szczególnie Ci co potrzebują tych ciężkich zoomów f/2.8 a chcą trochę zejść z masą i gabarytami korpusu, żeby nie wspomnieć o zwolennikach szerokiego kąta (14-24) ...

i ja myślę, że głównym powodem narzekań na specyfikację 5D II, szczególnie w pkcie AF nie jest bezpośrednio wyposażenie tego właśnie aparatu, tylko brak jakieś pozycji pomiędzy 5D II a 1Ds III, zaś oliwy do ognia dolewa jeszcze fakt, że lepszy układ AF mamy w klasie niższej (40D/50D).

a tak na marginesie - mylisz mnie z kimś...
    http://canon-board.info/member.php?u=16861
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 167 z 315 PierwszyPierwszy ... 67117157165166167168169177217267 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów