Chyba, że podejdziesz bliżej
Poza tym wybór kadru nie zawsze (może nawet rzadko) jest determinowany odległością?
Trzeba widocznie poczekać na rozsądny AF z detekcją kontrastu i szybkie EVF, wtedy będzie można ostrzyć gdzie dusza zapragnie. Tylko "canonowym" truchtem to na pewno nie będzie w Mark III![]()
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 16-10-2008 o 16:04
tylko nie wiem, dlaczego tak się uparł, że te "powtarzalne rezultaty i komfort pracy" można uzyskać wyłącznie półtorakilogramową cegłą z przyrośnięta od spodu "bulwą" ?
Za analoga można było "bulwę" odkręcić i dalej mieć te same warunki pracy, więc skąd ten upór w erze digitalizacji?
Brzydki, plastikowy, nie ma 9 fps i szumi - g.. nie aparatZamieszczone przez Kolekcjoner
![]()
Pentax K-5 II, Leica M9
Większa bateria? Elektronika? Dwie karty pamięci? Załóżmy, że bateria mieściłaby się w jednej komorze kasety filmowej, a w drugiej karty - elektronika jednak zajmuje resztę miejsca (płytka, złącza, wyświetlacz(e)).
PS
Poza tym ja lubię bulwę, a odkręcana bulwa do 5D jest jeszcze większa!![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Z dominującej pozycji na rynku. Jeśli chcesz mieć dobre szkła to musisz kupić Canona - 24/1.4, 35/1.4, 24-105L, 70-200/4is etc. Jeśli nie chcesz wiertatrek, to musisz kupić Canona itd.. Niestety Nikon i Sony pomagają jak mogą. Co z tego, że d700 i d3 to rewelacyjne puszki? Co mam do nich podpiąć, jak nie chcę ciężkich zoomów o świetle 2.8? 24-120VR, czy ciemne 70-300VR? A może wiertarkowe stałki? Jakieś totalne nieporozumienie. O nowym A900 i szkłach do niego litościwie nie wspomnę - najgorsze 35/1.4 jaki jest i 50-ka o najgorszych notowaniach ze wszystkich 50-tek. Także, Panie Kolego - Canon pomimo wszystkich psów, które na nim wieszamy nadal jest bardzo atrakcyjną ofertą - i doskonale o tym wie.
Pentax K-5 II, Leica M9
Najgorsze jest to, że 1Ds MkIII nie ma wszystkich ficzerów 5D MkII , Gdzie high ISO ? Nie widzi mi się robienie zdjęć na -3EV i ciągnięcie każdej fotki później w szopie. Kurde, a wybór byłby taki prosty ... Chcesz dobry AF ? Kup 1dynkę. Chcesz dobre high ISO ? Kup 5D MkII.Chyba póki co kupię 16-35L a na puszkę poczekam do Ds Mk IV ...
-| Canon 5D | Canon 7D |
-| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |
ja to po części rozumiem, ale naprawdę nie da się zrobić aparatu w korpusie 5D a właściwościach 1Ds (AF, wizjer 100%, uszczelki) ? Powiedzmy w cenie = 5D II + 1Ds III /2 ?
Klientów na taki aparat byłoby chyba sporo... czy chodzi tylko o to, ze część z nich nie kupiłaby DS'a?
IMHO może i część by nie kupiła DS'a, ale dalej zostaliby klientami Canona, a tak może się zdarzyć, ze część kupi D700... szczególnie Ci co potrzebują tych ciężkich zoomów f/2.8 a chcą trochę zejść z masą i gabarytami korpusu, żeby nie wspomnieć o zwolennikach szerokiego kąta (14-24) ...
i ja myślę, że głównym powodem narzekań na specyfikację 5D II, szczególnie w pkcie AF nie jest bezpośrednio wyposażenie tego właśnie aparatu, tylko brak jakieś pozycji pomiędzy 5D II a 1Ds III, zaś oliwy do ognia dolewa jeszcze fakt, że lepszy układ AF mamy w klasie niższej (40D/50D).
a tak na marginesie - mylisz mnie z kimś...
http://canon-board.info/member.php?u=16861