Strona 117 z 315 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No ale przecież taki rozstaw jest w 5D i już było sporo czasu żeby "w rzeczywistości sprawdzić". Czy jest ktoś zadowolony? Bo ja nie :-)
    Mi w 100% nie spodoba sie narazie zaden AF w dslr canona.
    Kiedys byl eye-control i dzialal doskonale, nie moge nauczyc sie szybko wybierac aktywnego punktu AF

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Nie jestem niestety teraz w stanie tego odnaleźć.
    O ile mnie pamięć nie myli pojawiło się to w pdfie dot. jedynek po premierze 1D MkIII. To było coś ala workflow dla jedynek. Opisywano tam kalibrację w korpusie, zalecenia jak ją wykonywać (na długim końcu) oraz stwierdzono na koniec, że to dobrodziejstwo wprowadzone przez Canona do korpusów należy traktować jako rozwiązanie "polowe" a nie docelowe, gdyż i tak należy skonsultować sprawę z serwisem.
    To było coś takiego.
    Jeśli mowa o tym dokumencie:
    EOS1D_1DsMark_IIIoptimizingAFsettings_Final.pdf

To tu jest link: http://www.usa.canon.com/uploadedima...ings_Final.pdf

Chyba ten?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-09-2008 o 20:35
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Mi w 100% nie spodoba sie narazie zaden AF w dslr canona.
    Kiedys byl eye-control i dzialal doskonale, nie moge nauczyc sie szybko wybierac aktywnego punktu AF
    no dobra, a jak ktoś ma oczopląs ?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    no dobra, a jak ktoś ma oczopląs ?
    Ale to ma niby być jakiś głos w dyskusji (w szczególności na poważnie) czy co?
    134 strony w dyskusji to za mało, trzeba dorzucić jeszcze trochę postów?

A jak ktoś jest daltonistą to po co mu kolorowe zdjęcia?
    A jak ktoś jest niewidomy to jaki aparat ma kupić?

Coś już napisał Awatar redrash
    Miasto
    scotland

Domyślnie

Wiesz, wszystko brzmi logicznie poza jednym. Po co ładować filmy HD do następcy 5D a nie do segmentu niżej w 50D? Przecież mogli to wcisnąć do 50D, to jest bardziej amatorska puszka i licząc w ilości sztuk to 50D sprzeda się przecież więcej niż 5D2, więc i zysk powinien być większy.
    Funkcji video w 5DmkII domagaly sie agencje fotograficzne. Canon pytal niby czego by chcieli w nowej wersji i padlo miedzy innymi na video.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redrash Zobacz posta
    Funkcji video w 5DmkII domagaly sie agencje fotograficzne. Canon pytal niby czego by chcieli w nowej wersji i padlo miedzy innymi na video.
    Taaa... o autofokusie agencje widocznie nie wspominały skoro Canon nie dał, hehe

Coś już napisał Awatar redrash
    Miasto
    scotland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noeee Zobacz posta
    Co to za zaczepka ...
    Po prostu WIDZĘ różnice między 720p a 1080i
    zobacz w TVSat kanały FilmboxHD, NationalGeogrHD albo EuroSportHD one zawsze lecą 1080i i porównaj z np. HBOHD lub innymi źródłami w 720p (torrentyHD)
    te z 1080i są mega szczegółowe (oglądasz na TV z 10 cm.... i nie ma się do czego przyczepić taka żyleta).
    Ten w 720p tej jest ok ale nie tak jak ten 1080i .... (ten 1080i telewizory i tak same w sobie przeskalowują w gorę po pełnch klatek do 1080p i tak są wyświetlane).
    A w porownaiu do zwykłego PAL to oba HD są miażdżące.
    Pytam sie poprostu bo twoje stanowisku rozni sie znaczaco od tego co mialem na wykladach 2tyg. temu. Wiec albo moj wykladowca jest w bledzie, albo ja zle zrozumialem co do mnie mowiono, albo ty sie mylisz w kilku kwesjach.
    Podkreslam ze nie atakuje. Chcialem sie tylko upewnic czy jestes osoba ktora wie o czym mowi, czy moze taka ktorej tylko sie wydaje ze wie (czytaj. wyglasza swoje wyssane z palca opinie). Bo niestety, tych drugich na tym forum jest bardzo duzo i ktos kto sie nie zna, lub dopiero wchodzi w dany temat moze sobie wyrobic falszywa opinie i powielac bzdury w nieskonczonos, podpierajac sie tym ze ktos cos tam napisal na canon-board.

Taaa... o autofokusie agencje widocznie nie wspominały skoro Canon nie dał, hehe
    No widocznie nie
    Ostatnio edytowane przez redrash ; 27-09-2008 o 21:51

Domyślnie

Wiadomo, czym jest przeplot i wiadomo, że 1920x1080 to znacznie więcej, niż 1280x720. Przeplot przeplotem, ale nowe telewizory dość skutecznie go usuwają, a różnica w rozdzielczości i szczegółowości jest istotna. To nie jest coś, co się kwalifikuje na rozpatrywanie na wykładach. Wg mnie wystarczy zobaczyć i wnioski nasuwają się same, tym bardziej, że obraz 720p na TV full HD to lekkie mydło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maurycyj Zobacz posta
    No sorry, ale ja nie widze w skali szarosci

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maurycyj Zobacz posta

Nawet daltonista moze sie cieszyc kolorowymi zdjaciami majac fotoszopa, pipetke i kalkulator.

Strona 117 z 315 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów