Strona 164 z 312 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174214264 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 631 do 1 640 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Dopiero zaczyna Awatar HA!SO
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Michał,
    Jak dla mnie w pierwszym jakoś ciasno... nie składa się ten kadr - coś zasłania, coś leci na bok w środku to co powinno przyciągać wzrok jakby miało za mało miejsca....

Drugie też mi nie pasuje - nie ten moment, nie te proporcje w kadrze.

Ale trzecie - to jest to.... mnie się bardzo podoba ... mam wrażenie jakby to była stop-klatka projekcji filmu.

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

witam
    co powiecie na cos takiego?

jak zwykle wszelkie uwagi mile widziane.
    pozdro

Domyślnie

Witam.

Miło by było coś przeczytać na temat tych zdjęć.

1.2.3.
    Dziekuje.

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

mliszcz to nie watek dla ciebie, te zdjęcia maja za wysoki poziom ^^ polecam "galerie użytkowników"

Domyślnie

Micles wykonywanie odbitek z negatywów daje dokładnie te same problemy co wywoływanie slajdów jeśli chodzi o kolorystykę, na dodatek tu jesteś zależny od laboranta, slajdy dają większą wygodę ale też tylko w teorii, bo co materiał światłoczuły to inna charakterystyka oddania poszczególnych barw, nasycenia itp. a poza tym by się kolorymetr przydał i zestawik filterków jeśli ciągle mówimy o prawidłowym oddaniu kolorów, więc praca analogiem wcale nie łatwiejsza, może nawet trudniejsza.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mliszcz Zobacz posta
    Witam.

Miło by było coś przeczytać na temat tych zdjęć.

Dziekuje.
    To nie wątek dla Ciebie. Zdjęcia świetne - nr 2 rewelacja. W tym wątku niczego sie nie nauczysz :-) przerastasz go.

Pozdrawiam

--
    Robert.

Domyślnie

Nom ma przedmówca troche racji pierwsze i drugie mmnie sie podoba natomiast trzecie odpada bo... bo niecierpie kobiet z papierosami.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Wybacz, ja na dobrze skalibrowanym CRTku widzę szarą płaszczyznę z przodu twarzy, płasko białe oko i reszta w plastiku - jak dla mnie brak plastyczności przez ten plastik Warto pamiętać, że jednym ze zjawisk stwarzających iluzję trójwymiarowości, jest światłocień, a drugim faktura - jej ostrośc/nieostrość. Pozbawiając fotek tych dwóch rzeczy, sprawiasz że fotki są totalnie płaskie...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Widze to samo na też kalibrowanym crt ku i najbardziej razi brak przejścia prawego polika w nos... Ale jak wroce do ustawień fabrycznych monitora widać nieco lepiej to przejście...

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Wybacz, ja na dobrze skalibrowanym CRTku widzę szarą płaszczyznę z przodu twarzy, płasko białe oko i reszta w plastiku - jak dla mnie brak plastyczności przez ten plastik Warto pamiętać, że jednym ze zjawisk stwarzających iluzję trójwymiarowości, jest światłocień, a drugim faktura - jej ostrośc/nieostrość. Pozbawiając fotek tych dwóch rzeczy, sprawiasz że fotki są totalnie płaskie...
    Dlatego dodalem finalna wersje, gdzie w Ps-ie byly wystelowane niektore niedoskonalosci na skorze plus lekkie podostrzenie aby zaakcentowac oko.

http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Strona 164 z 312 PierwszyPierwszy ... 64114154162163164165166174214264 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów