Strona 114 z 312 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164214 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    Chyba chodzi tu o moje panie ;P Ej no... Jak gustujesz w starszych to Twoja sprawa hihi Ja mam tylko koleżanki w swoim wieku czyt. lat 18...
    *Gustuje w kobietach, a nie dzieciach... Tyle w tym temacie.
    Jak bedziesz tylko kolezanka robil foty, to daleko nie zajdziesz, poza tym widzialem juz takie 18 latki ze hej, prawdziwe kobiety, z prawdziwym sexapilem i pewnoscia siebie. Tu, na zdjeciach to sierotki tylko czy ledwie ;(
    Za dziesiec lat zapewne sam zrozumiesz.
    Co mnie razi na tych zdjeciach, po drugie, to oprocz braku wisazu, jest to strasznie przecietne ubrania i bizuteria, poszukac, pozyczy i dopiero cykac, albo bez niczego - efekt bedzie o niebo lepszy. No i na boga dobierac jakies ciekawe tlo! Przed zrobieniem zdjecia, dobrze podejsc do modelki i poprawic jej wystajace spod reki wlosy, czy przekrzywione ubranie.

Powodzenia

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

*Gustuje w kobietach, a nie dzieciach... Tyle w tym temacie.
    Jak bedziesz tylko kolezanka robil foty, to daleko nie zajdziesz, poza tym widzialem juz takie 18 latki ze hej, prawdziwe kobiety, z prawdziwym sexapilem i pewnoscia siebie. Tu, na zdjeciach to sierotki tylko czy ledwie ;(
    Za dziesiec lat zapewne sam zrozumiesz.
    Co mnie razi na tych zdjeciach, po drugie, to oprocz braku wisazu, jest to strasznie przecietne ubrania i bizuteria, poszukac, pozyczy i dopiero cykac, albo bez niczego - efekt bedzie o niebo lepszy. No i na boga dobierac jakies ciekawe tlo! Przed zrobieniem zdjecia, dobrze podejsc do modelki i poprawic jej wystajace spod reki wlosy, czy przekrzywione ubranie.

Powodzenia

Hmm a kto zrozumie jak dorosnie ,ze sie spytam ?
    Wiesz uwagi dotyczace wizazu, itd ok rozumiem.
    Co do uwag "fotografujcie kobiety nie dziewczynki" tego nie rozumiem. To ,ze ty gustujesz w kobietach to ok, nikt ci tego nei zabrania, jesli ktos lubi fotografowac dziewczynki to co w tym zlego ? Nie wolno czy co ?
    Moze ciebie stac na wizazyste, drogie i sliczne ubrania, swietne scenerie itd. Rozumiem to, ale nie kazdy ma dostep do takich rzeczy.

Cytat Zamieszczone przez bejrut
    kurcze napisalem ze zrobiles zmiane jak zobaczylem ta fotke z jezykiem i warkoczykami ona naprawde mi sie podobala,ale po zobaczeniu nastepnych musze stwierdzic ze poziom z pierwszych stron tylko PopSute bardziej.mi tam GO tak nie przeszkadza poza ostatnia fota ale to ze te zdjecia sa trywialne,ciagle rabiesz na to samo kopyto. Jak cos to piszesz a ze swiatlo bylo nie takie a ze zmecznoy po weselu i wstawiasz cala serie takich samych fotek nie wnoszacych nic nowego.sam zobacz 3 ostanie:
    1 lekko z boku
    2 nastepne modelka na tym samym miejscu tylka troszke bardziej na wprost
    3 troszke zblizymy i jest seria do wstawienia jak tralala
    stagnacja kolego
    Bejrut ale ja nie napisalem ,ze "sorry ale zdjecia troche nie wyszly bo robilem po weselu" Napisalem tak o poprostu bez tlumaczenia weselem. Troche jaj Panowie ;-)

Co do stagnacji, masz racje i sam to zauwazylem, ciagle zielone tla,parki, te same ujecia ;-) Spokojnie bedzie napewno cos innego ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Domyślnie

allgsm, spróbuj się przejść na jakieś pole kukurydza albo jakie zboże... wysokie trawy... kwiatki, whatever Na pewno coś innego - zawsze trzeba inaczej dobrać tło, głębię... Polecam także wypad na miasto...

Ten wątek nazywa się "pierwsze kroki z portretem"... Co prawda to już 114 strona ale tutaj raczej wpadają foty od amatorów żeby się czegoś nauczyć odnośnie techniki zdjęć itp... To chyba nie jest miejsce na super foty z profesjonalnym make-upem i scenerią z lasów tropikalnych ^^ Jak już ktoś takie foty popełnia to raczej robi już portrety z pełną świadomością i nie potrzebuje takich rad... I robi sobie galerię na odpowiednim podforum Tutaj z założenia ląduje amatorszczyzna i pytania co poprawić... A Ty proponujesz po prostu "zrobić profesjonalny portret" No offence

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    allgsm, spróbuj się przejść na jakieś pole kukurydza albo jakie zboże... wysokie trawy... kwiatki, whatever Na pewno coś innego - zawsze trzeba inaczej dobrać tło, głębię... Polecam także wypad na miasto...

Ten wątek nazywa się "pierwsze kroki z portretem"... Co prawda to już 114 strona ale tutaj raczej wpadają foty od amatorów żeby się czegoś nauczyć odnośnie techniki zdjęć itp... To chyba nie jest miejsce na super foty z profesjonalnym make-upem i scenerią z lasów tropikalnych ^^ Jak już ktoś takie foty popełnia to raczej robi już portrety z pełną świadomością i nie potrzebuje takich rad... I robi sobie galerię na odpowiednim podforum Tutaj z założenia ląduje amatorszczyzna i pytania co poprawić... A Ty proponujesz po prostu "zrobić profesjonalny portret" No offence
    Chce zrobic fotki w starych fabrykach, gdzies gdzie sa stare sciany odrapane, przez lufciki wpada swiatlo itd ;-) Moze cos z tego bedzie zobaczymy.
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Exclamation

Mała prośba: uwagi na temat dziewczynek i kobiet proszę zostawić dla siebie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Mała prośba: uwagi na temat dziewczynek i kobiet proszę zostawić dla siebie.
    *wiesz, moim zdaniem ma to kolosalne znaczenie w robieniu kobiecego portretu. Jest cos takiego (przeciez o tym wiesz), jak fotografia naiwna i OK, ale wtedy nie nalezy tego bronic i prosze nie probowac podciagac tych moich wypowiedzi pod punkt ktorys tam (na ktory czesto Vitez sie kiedys powolywal), o wypominaniu wieku, bo nie taki byl sens wypowiedzi w tym watku (przynajmniej mojej), po prostu jak dla mnie to spojrzenie niedojrzale na kobiecy portret, a nie koniecznie niedojrzala modelka czy tez 'za mloda'.

Amen

Co do kasy, etc. - nie zrobisz nic dobrego w fotografii bez poswiecen. Naprawde nie potrzeba setek PLN, do tego aby ubrac modelke czy tez przyozdobic, lub dobrze uczesac i upiekszyc kosmetykami. Kilka lat temu robilem takie rzeczy przy pomocy znajomych i ich zasobow i umiejetnosci.

Zdrowko

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Chce zrobic fotki w starych fabrykach, gdzies gdzie sa stare sciany odrapane, przez lufciki wpada swiatlo itd ;-) Moze cos z tego bedzie zobaczymy.
    No właśnie, chciałem Ci powiedzieć że świetne portrety możesz zrobić gdzie w tle masz przystanek autobusowy, miasto, centrum handlowe, stare opuszczone domy czy fabryki - kombinuj.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

To chyba nie jest miejsce na super foty z profesjonalnym make-upem i scenerią z lasów tropikalnych ^^
    dokładnie. To nie ma być glamour/fashion tylko portret.

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    Co do kasy, etc. - nie zrobisz nic dobrego w fotografii bez poswiecen. Naprawde nie potrzeba setek PLN, do tego aby ubrac modelke czy tez przyozdobic, lub dobrze uczesac i upiekszyc kosmetykami. Kilka lat temu robilem takie rzeczy przy pomocy znajomych i ich zasobow i umiejetnosci.
    Tak jak pisałem odrobinę wyżej. W portrecie chodzi o uchwycenie człowieka, osobwości, charakteru. Odjechane ciuchy, biżuteria i makijaż w tym będą tylko przeszkadzać. AMEN!

Uwagi na temat wieku modelek też zupełnie niczego nie wnoszą. Ma młode koleżanki chętne do zdjęć? Bardzo dobrze, niech robi im portety. Wiek nie ma znaczenia. Można zrobić świetny portret zarówno dwu letniemu dziecku, osiemnastoletniej kobiecie jak i emerytowi.
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 19-08-2008 o 17:16
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Dopiero zaczyna Awatar macieksob
    Miasto
    Kalisz

Witam serdecznie chciałbym się przyłączyć bo sam zaczynam moje pierwsze kroki w portrecie i chciałbym uzyskac kilka cennych wskazówek,
    a oto moje prace:
    1. Giuseppe

2.Karola

3.Karola

4.Karola

5.Karola

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

1. Giuseppe

*b. intrygujace, ma ciekawy przekaz, kiedys widzialem zdjecia dosc podobne (nie oskarzam o plagiat), jednego z najwiekszych architekow hiszpanskiego pochodzenia.

Reszta ja dla mnie jeszcze do przemyslenia

Zdrowko

Strona 114 z 312 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164214 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów