Pokaż wyniki od 1 do 10 z 79

Wątek: "Odkurzanie" negatywów

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Rexair ma na to patent i dlatego brak podobnych ustrojstw na rynku.
    A przed napisaniem tego spróbowałeś wpisać w googla 'camel hair brush' ?

Widzę że w zagranicznych sklepach hobbystyczno-malarskich całkiem sporo tego .

A przy okazji dowiedziałem się że wcale nie są robione z wielbłąda .

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A przed napisaniem tego spróbowałeś wpisać w googla 'camel hair brush' ?

Widzę że w zagranicznych sklepach hobbystyczno-malarskich całkiem sporo tego .

A przy okazji dowiedziałem się że wcale nie są robione z wielbłąda .
    Nie sprawdzałem, bo nie miałem takiej potrzeby. Poza tym napisałem o czymś, co istnieje w 'segmencie' odkurzaczy (tam Rexair ma patent i żadna inna firma 'odkurzaczowa' nie oferuje takiego rozwiązania), a nie w 'segmencie' akcesoriów fotograficznych. Bo to tak, jakby porównywać stabilizator w obiektywie ze stabilizatorem armaty w czołgu T-72:wink: Niby dwie różne rzeczy, ale o to samo chodzi

A tak na marginesie: wkurzają mnie puste posty nic nie wnoszące do meritum, nie mające żadnej wartości informacyjnej, co jest, niestety, przypadłością naszych polskich forów. Po co pisać coś, czego lepiej w ogóle nie pisać? Toż to żadna polemika, ani żadna wiedza. Śmichy-chichy i rózne uszczypliwości powodują rozdymanie wątku, a nie rozwiązują problemów, z którymi się zgłaszają ludzie.

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

XLesio i inni

zobaczcie tę stronkę ,wprawdzie o czyszczeniu negatywów nic nie ma ale są ciekawe spostrzeżenia odnośnie skanowania i właśnie dlatego cisnę Cie na skan z odbitki.

http://www.photoscientia.co.uk/Grain.htm
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    A tak na marginesie: wkurzają mnie puste posty nic nie wnoszące do meritum, nie mające żadnej wartości informacyjnej, co jest, niestety, przypadłością naszych polskich forów. Po co pisać coś, czego lepiej w ogóle nie pisać? Toż to żadna polemika, ani żadna wiedza. Śmichy-chichy i rózne uszczypliwości powodują rozdymanie wątku, a nie rozwiązują problemów, z którymi się zgłaszają ludzie.
    Jeśli pijesz do mnie to nie masz racji. Wystarczy wpisać w googla to co podałem i znajdziesz sklepy gdzie można taką szczotkę zdobyć, by sobie odkurzyć negatywy. Jak najbardziej pomocna porada .

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jeśli pijesz do mnie to nie masz racji. Wystarczy wpisać w googla to co podałem i znajdziesz sklepy gdzie można taką szczotkę zdobyć, by sobie odkurzyć negatywy. Jak najbardziej pomocna porada .
    Akurat nie do ciebie piłem w kwestii pustych postów; twoja porada jest jak najbardziej na miejscu, ale brzmiałaby znacznie sympatyczniej, gdyby się nie zaczynała od słów "a sprawdzałeś w google...". Nie traktujmy się nawzajem jak niedojdów, gapy, leni i nieuków. Często ktoś się zgłasza z problemem, który już został uprzednio rozwałkowany dokumentnie, ale on tego nie jest w stanie dojść, bo z powodu postów pozbawionych merytorycznej treści musi przebrnąć przez tak gigantyczny materiał na tym forum, że to zniechęca do szukania czegokolwiek. Wiesz co i jak- to pomóż podając link do tematu bez strojenia min- wtedy będzie pomocnie, grzecznie i elegancko. A z pawimi piórami w d****e to na deptak!

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

XLesio

jak tam idzie skanowanie ?

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Właśnie odebrałem odbitki. I chociaż jestem niezbyt zadowolony z wyniku - dzisiaj wieczorem wrzucę przykłady
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

to jak nie chcesz pokazać publicznie przyślij mi na priva,obiecuje nie będę się śmiał .A poważnie to coraz ciężej znaleźć lab gdzie zrobią dobrze z analoga ,ja już tak sie wq... że kupiłem dwa powiększalniki i Jobo do remontu,tylko że nie mam kiedy tego odpalić i dalej jak palant latam do labu.
    Ostatnio edytowane przez analogforever ; 04-10-2008 o 15:43

Uprawnienia umieszczania postów