Strona 18 z 27 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 270

Wątek: 1Ds Mark II vs 5D

Zablokowany

Domyślnie

W jedynkach obsługa Af nie nastręcza żadnego poblemu - duże koło nastaw - gora dół, małe przy spuście - boki. Ja błyskawicznie skaczę po wszystkich polach - a jest ich prawie 50!

Bywalec

Domyślnie

Też jakoś sobie radzę, nie wiem może z dżojem faktycznie byłoby lepiej?
    hm...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    b Śluby to da się robić każdym aparatem (jak ktoś potrafi).
    ekhm.. to ja poproszę to gdzieś przykleić na forum... może banner?
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LFB Zobacz posta
    Zgadzam sie z Kolekcjonerem, dla osoby zarobkowo zajmujacej sie fotografia nie ma teraz puszki na lata. Za dwa - trzy lata najlepsza dostepna teraz puszka bedzie pod wzgledem jakosci technicznej zdjec znacznie ustepowac nawet amatorskim body. Co prawda ilosc pixeli juz przezstaje sie liczyc bo 10+ naprawde wystarczy prawie kazdemu ale nadal usprawnienia beda szly w rozpietosc tonalna, mniejsze szumy itd. I choc twoj aparat nadal bedzie robil tak samo dobre zdjecia jak teraz, to problem w tym ze aparaty konkurencji beda robily lepsze.
    nieprawda moim zdaniem. przesadzasz i to baaardzo.

Canon 1Ds mark II miał premierę 3 lub 4 lata temu (nie chce mi się sprawdzać) - a jakość obrazków jakie produkuje jest nawet teraz na bardzo wysokim poziomie.
    I będzie na wysokim poziomie za 2-3 lata.
    Oczywiście że będą różnice - ale nie takie, żeby zmieniać puszkę co 2 lata.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    W jedynkach obsługa Af nie nastręcza żadnego poblemu - duże koło nastaw - gora dół, małe przy spuście - boki. Ja błyskawicznie skaczę po wszystkich polach - a jest ich prawie 50!

w jedynce można ograniczyć liczbę punktów AF do np. 11 (w Custom Functions).

oprócz tego można "zarejestrować" sobie wybrany punkt AF - i wracać do niego w razie potrzeby. - ale to jeszcze dokładnie sprawdzę w robocie.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 30-09-2008 o 19:59 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta

oprócz tego można "zarejestrować" sobie wybrany punkt AF - i wracać do niego w razie potrzeby. - ale to jeszcze dokładnie sprawdzę w robocie.
    Oczywiście, że można. Ja celowo używam wszystkich pól, tak lubię. Zapamiętany mam środkowy, wracam jednym naciśnięciem. obsługa AF-a leży mi bardziej niż w 40d i 5d. O samym AF - ie już nie wspomnę przez grzeczność. Mnie również dees drugi wydaje się wciąż puszką bardzo zacną, szkoda, że tak trzyma cenę. Za zdrową sztukę trzeba wywalić te 10-11 koła. Ale warto. Czuję, że dwójki będą pożądanym stuffem po objawieniu gawiedzi piątki drugiej. Jak ktoś ma te 8,5 to chętnie dołoży 1,5 do świetnego AF-a i pancernej puchy. Ja bym dołożył

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Canon 1Ds mark II miał premierę 3 lub 4 lata temu (nie chce mi się sprawdzać) - a jakość obrazków jakie produkuje jest nawet teraz na bardzo wysokim poziomie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Widze ze musze sie blizej przygladnac temu aparatowi....
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Oczywiście, że można. Ja celowo używam wszystkich pól, tak lubię. Zapamiętany mam środkowy, wracam jednym naciśnięciem. obsługa AF-a leży mi bardziej niż w 40d i 5d. O samym AF - ie już nie wspomnę przez grzeczność. Mnie również dees drugi wydaje się wciąż puszką bardzo zacną, szkoda, że tak trzyma cenę. Za zdrową sztukę trzeba wywalić te 10-11 koła. Ale warto. Czuję, że dwójki będą pożądanym stuffem po objawieniu gawiedzi piątki drugiej. Jak ktoś ma te 8,5 to chętnie dołoży 1,5 do świetnego AF-a i pancernej puchy. Ja bym dołożył
    a wyświetlacz ? nie doskwiera Ci ? maleństwo to jest.
    napisz coś o wyświetlaczu, masz duży 'ekspirens'.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Histogram widac? Widac

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Nie. Z włoszczyzny to zdecydowanie Ducati.
    snob..

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Masz racje Canon 1Ds mark II naprawde sie dobrze trzyma mimo swoich 4 lat, ale czy tak samo dobrze sie bedzie trzymal za nastepne 2-3 tego juz nie bylbym pewien. Wszystko zalezy od tego czy nastapi jakis znaczacy przelom w technologii. Skok jakosciowy miedzy 1Ds MkI i 1DsMkII byl wiekszy niz miedzy 2 a 3, pytanie jaki bedzie miedzy 3 a 4.

Strona 18 z 27 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów