W jedynkach obsługa Af nie nastręcza żadnego poblemu - duże koło nastaw - gora dół, małe przy spuście - boki. Ja błyskawicznie skaczę po wszystkich polach - a jest ich prawie 50!
W jedynkach obsługa Af nie nastręcza żadnego poblemu - duże koło nastaw - gora dół, małe przy spuście - boki. Ja błyskawicznie skaczę po wszystkich polach - a jest ich prawie 50!
Też jakoś sobie radzę, nie wiem może z dżojem faktycznie byłoby lepiej?
hm...
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
nieprawda moim zdaniem. przesadzasz i to baaardzo.
Canon 1Ds mark II miał premierę 3 lub 4 lata temu (nie chce mi się sprawdzać) - a jakość obrazków jakie produkuje jest nawet teraz na bardzo wysokim poziomie.
I będzie na wysokim poziomie za 2-3 lata.
Oczywiście że będą różnice - ale nie takie, żeby zmieniać puszkę co 2 lata.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
w jedynce można ograniczyć liczbę punktów AF do np. 11 (w Custom Functions).
oprócz tego można "zarejestrować" sobie wybrany punkt AF - i wracać do niego w razie potrzeby. - ale to jeszcze dokładnie sprawdzę w robocie.
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 30-09-2008 o 19:59 Powód: Automerged Doublepost
Oczywiście, że można. Ja celowo używam wszystkich pól, tak lubię. Zapamiętany mam środkowy, wracam jednym naciśnięciem. obsługa AF-a leży mi bardziej niż w 40d i 5d. O samym AF - ie już nie wspomnę przez grzeczność. Mnie również dees drugi wydaje się wciąż puszką bardzo zacną, szkoda, że tak trzyma cenę. Za zdrową sztukę trzeba wywalić te 10-11 koła. Ale warto. Czuję, że dwójki będą pożądanym stuffem po objawieniu gawiedzi piątki drugiej. Jak ktoś ma te 8,5 to chętnie dołoży 1,5 do świetnego AF-a i pancernej puchy. Ja bym dołożył![]()
Histogram widac? Widac![]()
Masz racje Canon 1Ds mark II naprawde sie dobrze trzyma mimo swoich 4 lat, ale czy tak samo dobrze sie bedzie trzymal za nastepne 2-3 tego juz nie bylbym pewien. Wszystko zalezy od tego czy nastapi jakis znaczacy przelom w technologii. Skok jakosciowy miedzy 1Ds MkI i 1DsMkII byl wiekszy niz miedzy 2 a 3, pytanie jaki bedzie miedzy 3 a 4.