hm... czyżby Ds mkII był ostatnim korpusem z jeszcze sensowną ilością mpix? ;-)
hm... czyżby Ds mkII był ostatnim korpusem z jeszcze sensowną ilością mpix? ;-)
hm...
Chętnie obejrzałbym zdjęcia michała w highresach, bo ten mały szum mnie zafrapowałZaczynam się skrobać na deesa dwójkę
![]()
dla mnie sprawa jest już jasna - 1ds mark II.
To jest puszka na lata jeśli się dobrze wybierze. Minusem jest wyświetlacz LCD,
który jest malutki. Ale AF jest na tyle celny i pewny, że można to "chromolić".
(nie trzeba nerwowo sprawdzać tak jak np. w 350D czy AF trafił).
ciekawe jakby wypadły te same sample ale robione 5D II ? bo testy wysokich ISO robione w dobrym świetle to dla mnie jakaś pomyłka/propaganda.
Nawet jeśli 5D II jest lepszy jeśli chodzi o szumy o 1 działkę przysłony, to i tak dla mnie lepszym wyborem jest jedynka.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dokładnie takJak można szybko ustawić punkt AF bez tego dżoja?
Robiłem właśnie zdjęcia dsm2 i foty superświetne (jeśli chodzi o jakość). Zdjęcia mają tyle zapasu, że RAWy można poprawiać w każdą stronę i nie można ich zepsuć
Może 1dsm3 w końcu stanieje? W BH poszedł znów kilka stówek w dół...
PS
Czy mógłby mi ktoś podesłać 1sztukę RAW-a z 1dsm3 wersja 3 (trzy). Jakaś fotka np. jabłka najlepiej czerwonego (czerwony zawsze źle wychodzi). Dam namiar na maila na PW
Dzięki!
Zgadzam sie z Kolekcjonerem, dla osoby zarobkowo zajmujacej sie fotografia nie ma teraz puszki na lata. Za dwa - trzy lata najlepsza dostepna teraz puszka bedzie pod wzgledem jakosci technicznej zdjec znacznie ustepowac nawet amatorskim body. Co prawda ilosc pixeli juz przezstaje sie liczyc bo 10+ naprawde wystarczy prawie kazdemu ale nadal usprawnienia beda szly w rozpietosc tonalna, mniejsze szumy itd. I choc twoj aparat nadal bedzie robil tak samo dobre zdjecia jak teraz, to problem w tym ze aparaty konkurencji beda robily lepsze.
Boże a ja tego joysticka wcale nie używam. Raz przestawiłem sobie na niego ustawianie punktów AF i było mi cholernie niewygodnie, tym bardziej że nie widziałem wtedy punktów AF na górnym wyświetlaczu.
U mnie ten joystick służy tylko do przesuwu podglądu powiększonego zdjęcia.