Strona 17 z 27 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 270

Wątek: 1Ds Mark II vs 5D

Bywalec

Domyślnie

hm... czyżby Ds mkII był ostatnim korpusem z jeszcze sensowną ilością mpix? ;-)
    hm...

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    hm... czyżby Ds mkII był ostatnim korpusem z jeszcze sensowną ilością mpix? ;-)
    tak wlasnie mi do glowy przyszlo. Sample na 3200 lepsze/nie gorsze od 5d. gdyby nie ten dzistik (a wlasciwie jego brak) to juz bym go kupil
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Zablokowany

Domyślnie

Chętnie obejrzałbym zdjęcia michała w highresach, bo ten mały szum mnie zafrapował Zaczynam się skrobać na deesa dwójkę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Chętnie obejrzałbym zdjęcia michała w highresach, bo ten mały szum mnie zafrapował Zaczynam się skrobać na deesa dwójkę
    dla mnie sprawa jest już jasna - 1ds mark II.
    To jest puszka na lata jeśli się dobrze wybierze. Minusem jest wyświetlacz LCD,
    który jest malutki. Ale AF jest na tyle celny i pewny, że można to "chromolić".
    (nie trzeba nerwowo sprawdzać tak jak np. w 350D czy AF trafił).

ciekawe jakby wypadły te same sample ale robione 5D II ? bo testy wysokich ISO robione w dobrym świetle to dla mnie jakaś pomyłka/propaganda.

Nawet jeśli 5D II jest lepszy jeśli chodzi o szumy o 1 działkę przysłony, to i tak dla mnie lepszym wyborem jest jedynka.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    dla mnie sprawa jest już jasna - 1ds mark II.
    To jest puszka na lata jeśli się dobrze wybierze.
    To oczywiście rzecz indywidualna ale teraz nie ma już puszek na lata. Teraz są puszki w danej chwili lepsze od dotychczasowych. Na wiosnę znów się okaże, że te obecne to takie jakby przestarzałe już ......
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Teraz są puszki w danej chwili lepsze od dotychczasowych. Na wiosnę znów się okaże, że te obecne to takie jakby przestarzałe już ......
    To bardzo niepedagogiczne, bardzo!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    tak wlasnie mi do glowy przyszlo. Sample na 3200 lepsze/nie gorsze od 5d. gdyby nie ten dzistik (a wlasciwie jego brak) to juz bym go kupil
    Dokładnie tak Jak można szybko ustawić punkt AF bez tego dżoja?Robiłem właśnie zdjęcia dsm2 i foty superświetne (jeśli chodzi o jakość). Zdjęcia mają tyle zapasu, że RAWy można poprawiać w każdą stronę i nie można ich zepsuć
    Może 1dsm3 w końcu stanieje? W BH poszedł znów kilka stówek w dół...

PS
    Czy mógłby mi ktoś podesłać 1sztukę RAW-a z 1dsm3 wersja 3 (trzy). Jakaś fotka np. jabłka najlepiej czerwonego (czerwony zawsze źle wychodzi). Dam namiar na maila na PW
    Dzięki!

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Dokładnie tak Jak można szybko ustawić punkt AF bez tego dżoja?Robiłem właśnie zdjęcia dsm2 i foty superświetne (jeśli chodzi o jakość). Zdjęcia mają tyle zapasu, że RAWy można poprawiać w każdą stronę i nie można ich zepsuć

PS
    Czy mógłby mi ktoś podesłać 1sztukę RAW-a z 1dsm3 wersja 3 (trzy). Jakaś fotka np. jabłka najlepiej czerwonego (czerwony zawsze źle wychodzi). Dam namiar na maila na PW
    Dzięki!
    Dopisuje sie do prosby. mejl w profilu. bede bardzo wdzieczny.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To oczywiście rzecz indywidualna ale teraz nie ma już puszek na lata. Teraz są puszki w danej chwili lepsze od dotychczasowych. Na wiosnę znów się okaże, że te obecne to takie jakby przestarzałe już ......
    Zgadzam sie z Kolekcjonerem, dla osoby zarobkowo zajmujacej sie fotografia nie ma teraz puszki na lata. Za dwa - trzy lata najlepsza dostepna teraz puszka bedzie pod wzgledem jakosci technicznej zdjec znacznie ustepowac nawet amatorskim body. Co prawda ilosc pixeli juz przezstaje sie liczyc bo 10+ naprawde wystarczy prawie kazdemu ale nadal usprawnienia beda szly w rozpietosc tonalna, mniejsze szumy itd. I choc twoj aparat nadal bedzie robil tak samo dobre zdjecia jak teraz, to problem w tym ze aparaty konkurencji beda robily lepsze.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta

PS
    Dzięki!

Boże a ja tego joysticka wcale nie używam. Raz przestawiłem sobie na niego ustawianie punktów AF i było mi cholernie niewygodnie, tym bardziej że nie widziałem wtedy punktów AF na górnym wyświetlaczu.
    U mnie ten joystick służy tylko do przesuwu podglądu powiększonego zdjęcia.

Strona 17 z 27 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów