Strona 20 z 27 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 270

Wątek: 1Ds Mark II vs 5D

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Zobaczę niebawem z jakim skutkiem
    Będziesz bardzo miło zaskoczony obrazem i załamany wagą. Udanej zabawy.
    Jarek

Zablokowany

Domyślnie

Załamany wagą? Po roku pracy 1dmkII? Przeca one są identyczne
    BTW, ładny ten twój dees w ,,giełdzie''...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Załamany wagą? Po roku pracy 1dmkII? Przeca one są identyczne
    Nie są. Dsy są cięższe, wyczuwalnie cięższe. Może dlatego, że tam jest wielka bateria, sam nie wiem. MkIII jest sporo lżejszy, ale już tak fajnie nie leży w ręku.
    Jarek

Zablokowany

Domyślnie

Ale jaka wielka bateria, Jarek, to ta sama bateria do 1d mkII. Wszystko jest identyczne, chyba, że matryca waży kilo więcej, to w końcu pełna klata

Jednak klata nie waży, chyba, że jak dusza - to było zdaje się osiem gramów...

Sprawdziłem: 1d mkII Około 1220 g (waga baterii 335 g)
    1ds mkII Około 1215 g (waga baterii 335g)
    Ostatnio edytowane przez himi ; 19-12-2008 o 22:14 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale jaka wielka bateria, Jarek, to ta sama bateria do 1d mkII. Wszystko jest identyczne, chyba, że matryca waży kilo więcej, to w końcu pełna klata

Jednak klata nie waży, chyba, że jak dusza - to było zdaje się osiem gramów...

Sprawdziłem: 1d mkII Około 1220 g (waga baterii 335 g)
    1ds mkII Około 1215 g (waga baterii 335g)
    Ok, nigdy nie miałem mkII, w mkIII bateria jest o połowę mniejsza, myślałem, że tak wszystkie reporterskie mają.
    Jarek

Zablokowany

Domyślnie

Trójka ma lepiej, ja przyzwyczaiłem się dźwigać te cegły, także z ds ni będzie kłopotu.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No a ja mam chyba podobny dylemat posiadam 5d i zajmuje się ostatnio głownie ślubami + foto studyjne - Tego co brakuje mi w 5d to 100% pewny AF w kościele często dużo fotek jest nie trafionych bądz zbyt słabo ostre w sumie podczas wesela także czasem sie gubi.

No i tutaj złota alternatywą byłby 1dsmk2 pytanie tylko czy warto brać aparat który ma tyle lat (pewnie jakby można było kupić nowego wziałbym odrazu)? Czy jego obrazowanie jest na tak dobrym poziomie jak 5d ? Czy moze lepiej wziąźć 5dmk2 lub 1dmk3 ?

I jeszcze jedno pytanie dla osób mających te aparaty jak ma się wizjer dsa2 w stosunku do 5d ?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    No i tutaj złota alternatywą byłby 1dsmk2 pytanie tylko czy warto brać aparat który ma tyle lat (pewnie jakby można było kupić nowego wziałbym odrazu)?
    Tyle lat...Tymczasem nowa piątka przysparza mu nowych nabywców. Przy świetnej jakości obrazu ma kilka zalet poniewierających 5d: konstrukcja/trwałość, szczelność, no AF. Czy warto? Jeśli komuś nie przeszkadza słuszna waga i gabaryty oraz to, że skazany jest na używkę to moim zdaniem warto z całą pewnością. Bardzo lubię 5d za obraz, który wypluwa, ale niestety nie jest to puszka dla mnie. Wielokrotnie bałem się sięgać po nią w złych warunkach. Z deesem zapominasz o tej komplikacji, co dla mnie akurat ma ogromne znaczenie. Poza tym ja po prostu lubię duże puszki. Ta sympatia pryska tylko po 2-3 godzinach pracy z tym kamlotem na szyi z dopiętym 70-200

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przy świetnej jakości tak świetnej jak 5d ?

Waga ? W sumie sie nie boje najwyzej przypakuje odrazu robiąc fotki ;D W sumie u naszych sąsiadów dsy są całkiem w fajnej cenie bedzie trzeba poszukać

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    Przy świetnej jakości tak świetnej jak 5d ?

Waga ? W sumie sie nie boje najwyzej przypakuje odrazu robiąc fotki ;D W sumie u naszych sąsiadów dsy są całkiem w fajnej cenie bedzie trzeba poszukać
    Jakość obrazu jest lepsza.
    Ogólnie więcej detalu, co oczywiście wynika z większej ilości danych, ale na wyższych czułościach dochodzi mniejsza ilość szumów. To, co udaje się wycisnąć z rawa w C1 v.3.7.7 przy ISO800 zwala z nóg. Obrazek nie ma najmniejszych zaszumień mimo nawet sporego błędu w ekspozycji.
    Jarek

Strona 20 z 27 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów