Do tego zdaje mi sie że był ostrzony ?
Może ktoś jakieś inne fajne sempelki wrzuci ? Bardzo mnie interesuje AF DSa.
A i jeszcze pytanie jak wyglada róznica w wizjerze vs 5d ?
Do tego zdaje mi sie że był ostrzony ?
Może ktoś jakieś inne fajne sempelki wrzuci ? Bardzo mnie interesuje AF DSa.
A i jeszcze pytanie jak wyglada róznica w wizjerze vs 5d ?
Obrazek cierpi na jakąś ciężką chorobę postprocessingu. Jestem szczęśliwym użytkownikiem 1DsII i przy ISO800 zdjęcia wyglądają o niebo lepiej.
AF ciężko zademonstrowac na zdjęciach, zwłaszcza jego szybkość. Musiałbyś wziąć aparat do ręki i sam zobaczyć jak łapie ostrość. Poza tym sam wyzwalacz jest o wiele szybszy. To się od razu odczuwa, reaguje błyskawicznie.
Wizjer 1Ds ma 100% pokrycia, w 5D jest bodajże 96 lub 97%.
Wesołych Świąt
sebastian,spać nie możesz ??? I innym spedzasz sen z powiek..![]()
wiatam
temat bardzo interesujacy
wiec nie ma co spać bo można okazje przespać
5dmk2 2100-2300 euro , 1dsmk2 1800-2600 euro różnice bardzo nie wielkie w cenie tylko jak z obrazowaniem ,takiego porownania nie widzialem na necie hmmmmm
Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 24-12-2008 o 09:15
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
Jarek, zmieniasz na Ds3 czy systame..??
mam pytanie czy przy serwo jesli obiekt przesuwa się w kadrze to czy kolejne punkty przejmują obiekt...??
A w wersji PL można gdzieś kupić lub ściągnąć ?Przed ewentualnym kupnem polecam ściągnąć instrukcję. Na prawdę warto ją przeczytać.
Cieszę się, że wszystko OK. 1DsII to naprawdę świetny aparat. Swoją drogą, miło było poznać.
Zmieniać system? A na jaki?
W planach mam 1Ds3 i 5dII na backup do bagażnika.
Tylko jeszcze muszę 1dmkIII sprzedać, żeby mieć na nowe zabawki.
Cały czas się biję z myślami, który pierwszy kupić. Ds już droższy nie będzie, z drugiej strony do kwietnia raczej go nie będę potrzebował.
Za to cena 5DII jest wywindowana, pewnie przez kilka miesięcy spadnie o 500-700zł.
No i sam cholera nie wiem. Widział ktoś gdzieś porównania szumów i detali z 5DII i Ds3?
Aha, Marku, ten Ds3 z Karpacza był chyba uszkodzony. Szumiał gorzej niż 300D, załamka normalnie.
Jarek