Strona 70 z 163 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    To jest nieuniknione
    A dlaczego? Bo 90% konsumentów to idioci, którzy nie mają bladego pojęcia, na co im te megapiksele. Z pozostałych pewnie 1% drukuje plakaty, a reszta nie ma wpływu na rynek i nie mając wyboru, będzie płacić za pierdyliard pikseli, który nie będzie im do niczego potrzebny.

Mam tylko nadzieję, że Canon nie wyskoczy z zaszumionym 30 Mpix w 5D Mark II, bo wtedy zostałby tylko Nikon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    (.....)To ile nowosci wprowadzil Canon w ostatniej dekadzie ma sie nijak do tych ktore wprowadzil w sezonie 2007-2008. Jak myslicie, dlaczego?

pozdrawiam.
    A ileż to oni tych nowości wprowadzili? Co mi umknęło? Bo przecież chyba nie o ilość puszek chodzi. Biorąc pod uwagę co wypuścili przez ostatnią dekadę to ja mam wrażenie, że w sezonie o którym mowa spali 8).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-09-2008 o 00:00
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

LV z natychmiastowym ostrzeniem a nie tak jak 40D z opóźnieniem 1 sekundy, obracany ekran LCD, stabilizacja matrycy - mało? Obiektyw kitowy o najszerszej rozpiętości ogniskowych... Wystarczająco by zdominować rynek amatorski

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Dodał bym jeszcze takie nowości jak:

Zeiss Planar T 85/1,4 z AF
    Zeiss Sonnar T 135/1,8 z AF
    Zeiss Vario sonnar T 24-70/2,8 z AF
    Zeiss Vario sonnar T 16-35/2,8 z AF
    Zeiss Vario sonnar T 16-85/3,5-4,5 - pod aps-c
    70-300/4-5,6 G (G-wysoka seria obiektywów w minolcie i sony)
    70-400/4-5,6 G
    16-105/3,5-5,6

To wszystko w ciągu 2 lat mało ?

nie przypominam sobie tylu nowości u Canona, za to u nikona sporo też się pojawiło
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    Obiektyw kitowy o najszerszej rozpiętości ogniskowych...
    ...i zdecydowanie najgorszej optyce z obecnie dostępnych kitów. Czy system Sony na prawdę nie ma większych atutów, że trzeba wymieniać taki śmieć jako jeden z nich?

stabilizacja matrycy
    Przydatne w założeniach, szkoda, że tak mało skuteczne. Alpha 350 w testach dała stabilizację na poziomie 1,2 EV. Do tej pory nie spotkałem obiektywu, który miałby stabilizację słabszą niż 2 EV, a dobre tele mieszczą się w przedziale 3-4 EV.

Takie hasełka, jak stabilizacja matrycy, szybki autofocus w podglądzie na żywo, 24 megapiksele - to fajnie brzmi w reklamie, ale czar kompletnie pryska, kiedy zdamy sobie sprawę z jakości/przydatności tych rozwiązań.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    (....)
    Przydatne w założeniach, szkoda, że tak mało skuteczne. Alpha 350 w testach dała stabilizację na poziomie 1,2 EV. Do tej pory nie spotkałem obiektywu, który miałby stabilizację słabszą niż 2 EV, a dobre tele mieszczą się w przedziale 3-4 EV.

(...)
    Nie żebym się czepiał ale z czystej ciekawości możesz podać linka/źródło do tego testu :razz:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie żebym się czepiał ale z czystej ciekawości możesz podać linka/źródło do tego testu :razz:.
    haha też byłbym ciekaw owego testu heh
    Tyle jeśli chodzi o stabilizacje...
    A co do szybkiego autofocusa w podglądzie na żywo to wiesz w ogole jak to działa i na czym polega różnica w stosunku do innych producentów, że sie wypowiadasz na jego temat? Wiadomo że pro tacy jak Ty nie beda z tego korzystać ale amatorzy którzy dopiero co kupili lustrzanke jak najbardziej... heh statystyki mówią same za siebie. Zresztą połowa z tych ludzi którzy kupuja teraz lustrzanke i chwytają ją w rece to bierze ją na polmetra od siebie i pyta "czemu ekran nie działa" wiec czemu nie dawać ludziom tego czego chcą? Zresztą Funkcja bardzo przydatna przy makro i ujęciach z góry. A jesli ktoś chce by jego producent był tylko "PRO" i obsługiwał jego własny tyłek a nie zaspakajał potrzeb również innych segmentów rynku foto to prosze bardzo ale ja nie wróże dobrze takiej marce. Sony za to będzie zbijało na tym tylko kase
    Chciałbym jeszcze wspomnieć o obiektywie 18-250 który jest nieporownywalnie lepszy od jakiegokolwiek obiektywu sigmy i innych producentów nie mowiac o już o podobnej cenie. Ale co ja wam mowic bede teraz szanujący sie fotograf to tylko na stałkach strzaskają
    Dla mnie koniec wole sie wyspac
    Ostatnio edytowane przez Venio ; 16-09-2008 o 01:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Optyczne.pl

W przypadku a350 udało im się wydłużyć czas naświetlania trochę ponad dwukrotnie, a w takim dajmy na to 70-200 f/4 L IS... dwunastokrotnie. Fajnie mieć stabilizację w puszce, która działa z każdym szkłem, ale jeśli miałaby pojawić się kosztem stabilizowanych obiektywów, to dla mnie lepiej jest tak jak jest.

Zresztą połowa z tych ludzi którzy kupuja teraz lustrzanke i chwytają ją w rece to bierze ją na polmetra od siebie i pyta "czemu ekran nie działa"
    A do tego 18-250

Chcemy, żeby rynek rozwijał się pod kątem tego typu czubków?

Niech sobie taki jeden z drugim kupi małpkę albo hybrydę, bo nie dla nich lustrzanka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta

A do tego 18-250

Chcemy, żeby rynek rozwijał się pod kątem tego typu czubków?

Niech sobie taki jeden z drugim kupi małpkę albo hybrydę, bo nie dla nich lustrzanka.
    Taa, w związku z tym proponuję wprowadzić egzaminy na lustrzanki. Oczywiście "prawa jazdy" czy też certyfikaty (modne słowo) przyznawałaby specjalna komisja, której członkowie muszą wykazać, że nigdy nie wzięli do ręki kompakta, oraz zooma o krotności większej niż 4.
    Dodatkowo posiadacze modeli profesjonalnych nie mogliby używać obiektywów ciemniejszych niż 2,8; półprofesjonalnych 4, itd. Można też wprowadzić alternatywę: canoniarze mający "jedynki" i "piątki" muszą mieć szkła L, analogicznie nikoniarze i inni.

Aha, policja mogłaby kontrolować na ulicy ludzi z aparatami i w przypadku braku uprawnień na lustrzankę, a korzystania z niej w danej chwili, nastąpiłaby konfiskata sprzętu.
    Uff... Szkoda, że taki jest mój pierwszy post na tym, skądinąd dobrym forum.

dranio

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Panie Iras... nie wypowiadaj się Pan o obiektywie, którego w rękach nie miałeś. Mój kolega, który wspina się w górach ma przy tyłku d40x + 18-200 VR i powiedział tylko że nie miał by szans nosić ze sobą tyle szkieł. Patrząc tylko ze swojego punktu widzenia niestety pokazujesz, że nie masz wyobraźni. Inni ludzie kupują takie szkła i są z nich zadowoleni. Stałki i inne bajery są również dostępne więc... nie wiem o co Ci chodzi ? W każdym systemie jest obiektyw o szerokim zakresie ogniskowych i nie widzę tu kłopotu a raczej zalety, gdyż można sobie właśnie takie cudo wybrać jeśli ktoś potrzebuje

Pozdrawiam
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Strona 70 z 163 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów