Strona 69 z 163 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    Zależy jaki target masz na myśli.
    Przedstawiciel Sony Alfa Team w Polsce określa takiego człowieka jako gościa który np. wykonuje zdjęcia jakieś katalogowe, reklamowe np. mebli... Potrzebuje dużej klatki dla lepszej jakości zdjęć w stosunku do aps-c, a dużej rozdzielczości do wydruków plakatowych (niektóre drukarnie nie przyjmują małych rozdzielczości). Taki człowiek to nie artysta. Jemu będzie zależeć na mniejszym wkładzie własnym, a większych tym sposobem zyskach. Inny przykład to tzw. Zdzisław albo Mietek z zakładu foto video.
    Znaczy mając Canona mogę się czuć lepszy, tzn Prawdziwym_Artystą, od pospolitych rzemieślników i innych Zdziśków którzy jak skończene niedojdy kupili alfy? Jeszcze jakbyś mógł podać w jakiej marce samochodu będę Dobrym_Kierowcą, to byłbym wdzięczny.

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Na siłę szukasz zaczepki czy tylko ci się nudzi, a może nazywasz się Zdzisław i Cie uraziłem? Czy ja powiedziałem że ten kto ma alfe jest gorszy? Stary mylisz pojęcia! Ja mówię o gościach którzy chcą mieć jakość zdjęć na wysokim poziomie, dużą rozdzielczość (bez której np. nie zrobi się wydruku plakatowego) przy jednoczesnych niskich kosztach. Czyli - USPOKÓJ SIĘ i MYŚL MISIACZKU!!

Domyślnie

Ja mówię o gościach którzy chcą mieć jakość zdjęć na wysokim poziomie...
    No to raczej Sony odpada, co nie?

Jak w rozpaćkanym odszumianiu giną szczegóły, to 24 Mpix też przestają być atutem.

Uzależniony

Domyślnie

MISIACZKU?
    Chyba rzeczywiście szkoda na ciebie czasu:smile:
    dla mnie EOT
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 15-09-2008 o 21:13

Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    No to raczej Sony odpada, co nie?

Jak w rozpaćkanym odszumianiu giną szczegóły, to 24 Mpix też przestają być atutem.
    Zobaczymy... można będzie oceniać jak będą szczegółowe testy a ja też będę mógł się wypowiedzieć jak dostane ją w ręce i sam zrobię zdjęcia.

A co do ciebie Lempl... heh widać jednak trafiłem - masz na imię Zdzisław
    Ostatnio edytowane przez Venio ; 15-09-2008 o 21:47

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Panowie, ilu z was mialo a700 w rece ze ma takie dobre informacje? Panowie zgadnijcie ktora firma sprzedala w tym roku najwiecej luster na rynku? Panowie jak myslicie dlaczego Canon wprowadza live-view i stabilizacje w plastikowych obiektywach? Panowie jak myslicie, czy my uzytkownicy Canona powinnismy byc Sony'emu wdzieczni czy nie? No jak myslicie, dzieki komu mozecie sie cieszyc ze macie najlepsze aparaty na swiecie? Ja sie bardzo ciesze ze mamy taka firme jak Sony, i ze wypuszczaja coraz lepsze korpusy. To ile nowosci wprowadzil Canon w ostatniej dekadzie ma sie nijak do tych ktore wprowadzil w sezonie 2007-2008. Jak myslicie, dlaczego?

pozdrawiam.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    Panowie, ilu z was mialo a700 w rece ze ma takie dobre informacje? Panowie zgadnijcie ktora firma sprzedala w tym roku najwiecej luster na rynku? Panowie jak myslicie dlaczego Canon wprowadza live-view i stabilizacje w plastikowych obiektywach?
    Krzysiu, Krzysiu... jak możesz!? Przecież profesjonaliści nie używają live view! Toż to nie przystoi !!

Domyślnie

Krzysiu, Krzysiu... jak możesz!? Przecież profesjonaliści nie używają live view! Toż to nie przystoi !!
    Tak! Masz rację! Właśnie dlatego nawet Sony nie wpakowało LV do swojej topowej lustrzanki

@thorin - konkurencja jest dobra, ale nie zawsze wyznacza odpowiedni kierunek rozwoju. Chcemy, żeby Canon i Nikon poszły w megapiksele kosztem jakości? Wątpię.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    @thorin - konkurencja jest dobra, ale nie zawsze wyznacza odpowiedni kierunek rozwoju. Chcemy, żeby Canon i Nikon poszły w megapiksele kosztem jakości? Wątpię.
    To jest nieuniknione, taki trend jest wszedzie, wiecej megapiskeli, nizsza cena, u wszystkich producentow widac to z kazdym nowym modelem. Poza tym o jakiej niskiej jakosci mowa? Niska jakosc to mozna znalezc w Casio, spytajcie alfiarzy o patent bezprewodowego wyzwalania lamp, bez posiadania lampy sterujacej chociazby, dlaczego Canon o czyms takim nie pomyslal? Zreszta mowa o aparacie ktorego jeszcze nie ma, pogadamy jak a900 juz bedzie.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja właśnie mieliłem RAWy z Sony przez dcraw. I powiem wam, że na ISO200 detalu jest w cholerę. Nabieram znowu wiary w tą puszkę :-) Wyższe ISO niestety odstaje, ale niskie są niezłe. Poważnie.

Strona 69 z 163 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów