Zobacz wyniki ankiety: Co robimy z zebranymi środkami?

Głosujących
104. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 22 z 53 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 527

Wątek: Fundacja "Mam Marzenie" - marzenie o aparacie - nowa akcja!

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

To ja raz jeszcze dziękuję, że miałam możliwość poznania Asi i przeżycia tych wzruszających chwil oraz za zaszczyt reprezentowania nas. A za jakość zdjęć przepraszam Asię i Was - ręce mi się trzęsły, robiłam je nie swoim aparatem, bez statywu, no i.. ja w ogóle nie umiem robić "ludziowych" zdjęć..
    Na początku następnego tygodnia wybieram się do Asi, będzie się już lepiej czuła - poćwiczymy robienie zdjęć. Opowiem Wam.

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Ewa, przecież wszystko jest w porządku. Dzięki za to, że tam byłaś.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Kurna czemu tu dopiero teraz tu zaglądam
    Jak można pomóc, na co teraz zbieramy gdzie konto?

ewa_olsztyn: raz byłem slużbowo w takim miejscu, każdemu się tam ręcę trzęsą - ja miałem 17-85 IS, stąd ostre zdjęcia. Obiecałem sobie, że służbowo byłem tam pierwszy i ostatni raz!

Na co się traz zbiera?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jak można pomóc, na co teraz zbieramy gdzie konto?
    Na co się traz zbiera?
    Na razie nie zbieramy - zbieraliśmy przez tydzień, a teraz wydajemy zebrane środki.

Udostępniłem dla zbiórki swoje własne konto osobiste, ale z założeniem jednorazowej akcji i tłumaczyłem już, że nie czuję się kompetentnym zbierać pieniądze w sposób ciągły (poza tym miałbym obawy formalno-prawne). Uzasadnienie jest też w postach #2 i #6 na pierwszej stronie watku.

Na tejże pierwszej stronie prowadzę również "streszczenie" edytując post kolegi Chris_11 (bo to od niego właśnie wypłynął pomysł reaktywacji współpracy z fundacją) - poczytaj:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=34773
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Mamy kolejne marzenie do spełnienia!

Wczoraj miałem informację telefoniczną, a dziś właśnie odebrałem maila:

Cytat Zamieszczone przez 12 września 2008 12:20 od "Ola Kurlapska"
    Witam serdecznie,
    zgodnie z umową przesyłam kilka słów o naszej Marzycielce.[...]
    Natalia ma 14 lat. Cierpi na guz mózgu. Pierwotnie jej marzenie dotyczyło aparatu typu Nikon. Jednak ostatecznie zdecydowała się na Canon eof 450 d. W związku z tym, w imieniu wszystkich wolontariuszy, zwracam się z ogromną prośbą o pomoc w spełnieniu tego marzenia. Lada dzień na naszej stronie internetowej (www.mammarzenie.org) pojawi się relacja z pierwszej wizyty u Natalii.
    Z góry dziękuję za okazaną życzliwość!

Pozdrawiam.
    Ola Kurlapska, wolonteriuszka Fundacji Mam Marzenie Łódź
    Jak wiemy, z zebranych środków zostało nam 1269,07zł i w związku tym potrzeba trochę dozbierać.

Wiedziałem o tym Nikonie od pewnego czasu, zaproponowałem Canona i widać wolontariuszom udało się dziewczynkę przekonać. Ja z kolei jestem przekonany, że to była dobra decyzja; myśle, że LiveView w Canonie sprawi temu dziecku radosną niespodziankę i mam nadzieję, że damy radę dozbierac te brakujące kilkaset złotych!

Podaję zatem moje dane i konto do wpłat:

[tutaj był nr rachunku]
    pozostał on do wiadomości adm/mod. forum.

mam nadzieję, że tydzień wystarczy, abyśmy te brakujące środki dozbierali, więc przewiduję przyjmowanie wpłat do dnia 19/09/2008r.

450D + 18-55 IS powinien zamknąć się kwotą 1900zł, do tego jakaś karta i ewetualnie torba/kabura, więc bedzie dobrze gdy dozbieramy do 2000zł.

Tak jak poprzednio, będę podawał stan konta oraz nicki wpłacających (bez kwot).
    Jesli ktoś chce wpłacić animowo, to proszę w tytule przelewu o tym napisać lub po prostu nie podać nicka.
    Pozdrowienia, Tomek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    i ewetualnie torba/kabura
    Jakby co to można kupić tą z Biedronki, jest OK na taki zestaw.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jakby co to można kupić tą z Biedronki, jest OK na taki zestaw.
    chyba nie będzie trzeba z Biedronki :-) bo po upływie godziny od podania informacji o potrzebie dozbierania środków konto urosło o 360zł i mamy już 1629,07zł !! i po raz kolejny przeżywam szok

Ogromne dzięki dla: RAFALR i BAKULIK (obaj po raz drugi!!) oraz dwóch osób, które chcą pozostać anonimowe. Jestem niesamowicie zaskoczony Waszą ofiarnością
    Pozdrowienia, Tomek

Domyślnie

Widzę, że nasza akcja ma w wiekszości stałych uczestnikow :-) Wpłyneły przelewy od następujących osób: ZANUSSI, RODZEN (i znowu są to ponowne wpłaty!) oraz jeszcze jedna osoba wpłaciła anonimowo.
    W ten sposób na rachunku jest już 1744,07zł !! i jeszcze raz serdecznie dziękuję wszystkim ofiarodawcom.
    Pozdrowienia, Tomek

Domyślnie

Przyszly kolejne przelewy i na koncie mamy 2269,07zł !!
    Serdeczne podziękowania dla kolejnych darczyńców: PHILIPE, gutek, KOLEKCJONER, TROYAN, JurekGr, Rafal913, MacGyver, diabelek275, Kinski oraz 2 osoby anonimowo.

Aparat 450D + 18-55 IS już kupiłem w Fotojokerze za 1888zł, dokupiłem kartę pamięci KINGSTON SDHC 4GD za 49zł i po tych zakupach pozostało na koncie 332,07zł

Na tę chwilę myslę jeszcze o jakieś torbie do noszenia aparatu (sugestie mile widziane!) a co dalej to zobaczymy w zależności od tego, ile jeszcze nazbieramy (i albo dokupimy jeszcze coś dla tego dziecka albo też będziemy spełniać jakieś kolejne marzenie :-) - wszystko zależy od Was!)
    Pozdrowienia, Tomek

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Ja byłbym za kupnem 50mm 1.8 za tą resztę, da to dziewczynie pogląd na głębię ostrości.

A moze Asia da się sfotografować ?

Strona 22 z 53 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów