Tak
Nie
Cóż, jak na firmę bez doświadczenia w tej branży. Fakt, że kupując Minoltę kupili tez i technologię. Jednak technologia sprzed kilku lat nijak się ma do tego, co obecnie na tym rynku się dzieje. Tym bardziej, że Minolta swoich matryc nie miała a Soniak CMOSa dorobił się niedawno. Czy pierwsze matryce Canona cechowały się jakością widzianą obecnie? Soniak musiał nadgonić technologię która leżała w Minolcie z powodu braku funduszy.
Półtora roku temu pokazywali jakiegoś strugańca z drewna bo trzeba było pokazać, że poważnie myślą o tej działce, żeby zahamować odpływ miłośników Minolty do konkurencji.
Sensor pokazuje, że stać ich na wyprodukowanie masowo matrycy o rozmiarach pełnej klatki. Teraz przed nimi długa droga nad doskonaleniem technologii. Przynajmniej nie startują z najniższej półki, a Minoltowcy są w niebowzięci, bo dołączyli do elitarnej grupy systemów posiadających cyfrową pełną klatkę.
hrabia Vader
zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami
...tak, tylko kto im to kupi????
udowodnili, że fizycznie są w stanie, ale porównywanie nowej matrycy Sony do pierwszych matryc canona nie ma sensu wszak mamy AD 2008 i właśnie czekamy na superhiper 5D mark cośtam, z drugiej strony dobra kampania reklamowa z tygrysem rozbijającym bańki mydlane (przez analogię) może zdziałać cuda...no i te 24MPix:smile:
jak dobrze że 2 lata temu wybrałem jedynie słuszny system(a miał być D200 lub KM7D...)
CANON...
Nie, to oczywiscie Engels z inspiracji Hegla. 8) Ale sa dzisiaj lepsi filozofowie ktorych moznaby zacytowac w zwiazku z "Destined evolution":
"Reports that say that something hasn't happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns -- the ones we don't know we don't know."
Nie wiem co Canon pusci, ale wiem co ja bym zrobil. 5D MarkII czyli odswiezony z lekka 5D. Matryca 15-16 Mp , duzy dysplej z 50D, koniecznie LV, wiecej bitow, DIGIC najnowszy, AF lepszy, troche szybszy, moze 4-5 kl/s i tyle. Niezla jakosc na ISO 6400. Cena na wejsciu $2499. Kupuje.
Sony nie jest zly. Jednak ja juz swoja ostatnia puszke bez LV kupilem i nawet sprzedalem. Byl to XTi a.k.a. 400D. No LV no deal.
Ostatnio edytowane przez dr11 ; 10-09-2008 o 18:19
.
mam od roku 40D z LV i nawet raz nie wlaczylem, zeby zobaczyc jak to dziala... po co to komu w lustrze?
| 5D | 50/1.4 | 24-70L | 70-200/4L IS + TC 1.4x | 430EX II | MacBook + Cinema Display 20" |
http://robertploch.com
http://robgoesaroundtheglobe.blogspot.com/
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner