Tak
Nie
Myślę ze Twoje przewidywania maja szanse się spełnić. Ja jednak obstawiam niższy model teraz a wyższy później... 5D zbyt długo jest bez aktualizacji. Następca tego modelu mający wysoki standard (teoretyczny zamiennik "gorszej" jedynki i konkurencja dla takiego D3/D700) zbyt wysoko wywinduje cenę i jedynkowcy mogli by się nieco obrazić za 20mpix z uszczelkami, dobrym AF'em i masa innych rzeczy. Obecna cena 5D nie pozwala też na duży skok ponad 50D z FF.
W sytuacji prezentacji "lepszej" piątki (3D) i następnej jedynki na wiosnę (było by to dwa lata po 1D3) ładnie by się komponowało i nie było by pół roku wewnętrznego konfliktu interesów.
...
Osobiście czekam na photokine bo właśnie interesuje mnie ten obiektyw i to czy będzie IS czy nie.24-70 z IS ciekawa opcja ale jaki koszt jeśli zwykły kosztuje 4k a z IS będzie 6k??
CANON Laik
ech, a moje pobożne życzenie to EF-S 50-135/2.8 IS USM...piękne uzupełnienie do 17-55/2.8 IS...co prawda jest Tokina w tym zakresie, ale mniemam, że Canon dowaliłby porządnie i lepiej o wiele...dłuższego nie potrzebuje![]()
Te nasze marzenia nie jednego do ruiny finansowej doprowadzają.
CANON Laik
Zgadzam się z Kubaman- Canon raczej nie może sobie pozwolić na dominacje konkurencji bo marketingowo dobrze na tym nie wyjdzie ale patrząc na datę lada chwila wszytko będzie jasne. Pomyślcie jaka frustracja by nastąpiła w przypadku kiedy canon nie zaprezentuje jednak nowej puszki z wyższej półki, już widzę te bojówki przeciw canonowi na forum![]()
CANON Laik