Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 287 z 393 PierwszyPierwszy ... 187237277285286287288289297337387 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 861 do 2 870 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ....
    BTW: kiedyś gdzieś z dobrego źródła słyszałem, że Canon testuje rozwiązania z bardzo dużymi matrycami, które w trybach na wysokich ISO miałyby rozwiązywać problem szumów poprzez blokowanie kilku sąsiednich pikseli i jakieś fikuśne zczytywanie ich w jeden piksel ale z odfiltrowanym szumem. dawało by to o połowę czy cztery razy mniejszą rozdzielczość ale zerowe szumy i brak ingerencji softu....
    kodak tak robił w swoich matrycach, ale to było ładnych parę lat temu.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    trzymam za słowo! na takie body czekam i poproszę 2 sztuki :-)
    jedną z Front, a drugą z Back Focusem...

Sorki, nie mogłem się powstrzymac
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    jedną z Front, a drugą z Back Focusem...

Sorki, nie mogłem się powstrzymac
    odpukaj! nigdy jeszcze nie miałem ani jednego ani drugiego i niech tak zostanie :-)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    no i taka puszka właśnie się pojawi na dniach
    Myślę ze Twoje przewidywania maja szanse się spełnić. Ja jednak obstawiam niższy model teraz a wyższy później... 5D zbyt długo jest bez aktualizacji. Następca tego modelu mający wysoki standard (teoretyczny zamiennik "gorszej" jedynki i konkurencja dla takiego D3/D700) zbyt wysoko wywinduje cenę i jedynkowcy mogli by się nieco obrazić za 20mpix z uszczelkami, dobrym AF'em i masa innych rzeczy. Obecna cena 5D nie pozwala też na duży skok ponad 50D z FF.

W sytuacji prezentacji "lepszej" piątki (3D) i następnej jedynki na wiosnę (było by to dwa lata po 1D3) ładnie by się komponowało i nie było by pół roku wewnętrznego konfliktu interesów.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    W sytuacji prezentacji "lepszej" piątki (3D) i następnej jedynki na wiosnę (było by to dwa lata po 1D3) ładnie by się komponowało i nie było by pół roku wewnętrznego konfliktu interesów.
    ale była by dominacja konkurencji i tylko podganianie - co marketingowo powodowałoby dużo większe straty dla C imho.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu

Domyślnie

Osobiście czekam na photokine bo właśnie interesuje mnie ten obiektyw i to czy będzie IS czy nie.24-70 z IS ciekawa opcja ale jaki koszt jeśli zwykły kosztuje 4k a z IS będzie 6k??
    CANON Laik

Początki nałogu

Domyślnie

ech, a moje pobożne życzenie to EF-S 50-135/2.8 IS USM...piękne uzupełnienie do 17-55/2.8 IS...co prawda jest Tokina w tym zakresie, ale mniemam, że Canon dowaliłby porządnie i lepiej o wiele...dłuższego nie potrzebuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    To akurat jest bardzo proste. Szczególnie w przypadku Kubamana. Wystarczy, że aparat wpadnie niechcący w jakieś mokradło
    eee .. wydaje mi sie ze bedzie jeszcze prosciej. Wystarczy ze pokaze jak moze sobie "powiekszyc" ptaszka :wink: .. przy >15Mpix powinno robic wrazenie

Początki nałogu

Domyślnie

Te nasze marzenia nie jednego do ruiny finansowej doprowadzają.
    CANON Laik

Początki nałogu

Domyślnie

Zgadzam się z Kubaman- Canon raczej nie może sobie pozwolić na dominacje konkurencji bo marketingowo dobrze na tym nie wyjdzie ale patrząc na datę lada chwila wszytko będzie jasne. Pomyślcie jaka frustracja by nastąpiła w przypadku kiedy canon nie zaprezentuje jednak nowej puszki z wyższej półki, już widzę te bojówki przeciw canonowi na forum
    CANON Laik

Strona 287 z 393 PierwszyPierwszy ... 187237277285286287288289297337387 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów