Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Do tego, co teraz Canon wyczynia, to mi jeszcze jeden cytat pasuje:Ciekawe, czy się domyślicie, skąd ten tekst...
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Wciągnąć dałeś się dawno - teraz tylko zdałeś sobie z tego sprawę!
    "Wolność to uświadomiona konieczność" - nie pamiętam, kto to powiedział (zdaje się, że Lenin albo Marks)...
    Nie, to oczywiscie Engels z inspiracji Hegla. 8) Ale sa dzisiaj lepsi filozofowie ktorych moznaby zacytowac w zwiazku z "Destined evolution":

"Reports that say that something hasn't happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns -- the ones we don't know we don't know."

Nie wiem co Canon pusci, ale wiem co ja bym zrobil. 5D MarkII czyli odswiezony z lekka 5D. Matryca 15-16 Mp , duzy dysplej z 50D, koniecznie LV, wiecej bitow, DIGIC najnowszy, AF lepszy, troche szybszy, moze 4-5 kl/s i tyle. Niezla jakosc na ISO 6400. Cena na wejsciu $2499. Kupuje.

Sony nie jest zly. Jednak ja juz swoja ostatnia puszke bez LV kupilem i nawet sprzedalem. Byl to XTi a.k.a. 400D. No LV no deal.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    No LV no deal.
    Pierwszy raz słyszę, żeby to było komukolwiek potrzebne :]
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No jak to, nie wiesz, ze z LV najszybciej i najlatwiej przetestowac BF/FF?
    Powazniej: Przydaje sie w macro a i Kubaman wspominal cos, ze uzywa, wiec widocznie sie przydaje tez w innych sytuacjach, a w kazdym razie nie zaszkodzi
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 10-09-2008 o 18:19
    .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja też nie kupię z tego powodu 5D, a były takie plany 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja też nie kupię z tego powodu 5D, a były takie plany 8).
    Ale o ile w 40D LV sie przydaje podczas MF, to w 5D juz mozna spokojnie uzywac do tego celu wizjera
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    Ale oznaczenie obiektywu tez jest celowo zasloniete. Sugeruje to nowość jakąś. Może 24-105 f/2.8 IS
    a co wtedy zrobi C. z wyprodukowanymi 24-70 2.8?

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Ale o ile w 40D LV sie przydaje podczas MF, to w 5D juz mozna spokojnie uzywac do tego celu wizjera
    kiedyś miałem 30d i na plenrze zerknałem do wizjera 5d znajomego - niezłe okno
    LV to by pewnie moja żona używał
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    A jest tam symulacja ekspozycji, histogram na żywo i możliwość kadrowania patrząc oboma oczyma ?? Bo ja tego nie zauważyłem ale może byłem wtedy śpiący albo ta 5-tka była jakaś niedopracowana .

Cytat Zamieszczone przez pst Zobacz posta
    a co wtedy zrobi C. z wyprodukowanymi 24-70 2.8?
    (....)
    Sprzeda i będzie sprzedawał nadal.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów