Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 66

Wątek: Lustrzanka dla początkującego - proszę o pomoc

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ola212 Zobacz posta
    macie jakieś pomysły?
    zapoznaj się jeszcze raz z regulaminem, który zaakceptowałe(a)ś przy rejestracji:
    http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3
    zwróć uwagę na pkt 3. aby dopisywać się do istniejących wątków.

Natomiast w kwestii aparatu pytanie pomocnicze:
    - to ma być pierwszy aparat czy też masz jakieś wcześniejsze doświadczenia z fotografowaniem?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

ola212
    Guest

Domyślnie

Oj przepraszam bardzo, teraz już będę o tym pamiętała. A wracając do tematu to jestem totalną amatorką, dopiero chcę zacząć swoją przygodę z lustrami. Znacie jakieś modele na które mogłabym zwrócić uwagę przy wyborze tego jednego?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

A wracając do tematu to jestem totalną amatorką, dopiero chcę zacząć swoją przygodę z lustrami. Znacie jakieś modele na które mogłabym zwrócić uwagę przy wyborze tego jednego?
    Jeśli chodzi o Canona, to modelami dla "początkujących amatorów, chcących zacząć swoją przygodę z lustrami" są w tej chwili 1000D oraz 450D, sprzedawane najczęściej z obiektywem EF-S 18-55 IS, które z zapasem mieszczą się w Twoim budżecie i to na początek w zupełności wystarczy,

natomiast jeśli chcesz wybierac wśród modeli wszystkich producentów, to polecałbym raczej forum ogólne, nie związane z daną marką sprzętu:
    http://www.cyberfoto.pl/jaka-cyfrowka/
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

ola212
    Guest

Domyślnie

No właśnie w tym jest cały problem że nie wiem jeszcze na jaki model się zdecydować. I dlatego chcę zasięgnąć opinii na temat różnych luster. Stąd moja wypowiedź na forum. Myślisz że któryś z tych modeli sprawdziłby się dla mnie?

Coś już napisał Awatar raaf
    Miasto
    3 City

Domyślnie

No właśnie w tym jest cały problem że nie wiem jeszcze na jaki model się zdecydować. I dlatego chcę zasięgnąć opinii na temat różnych luster. Stąd moja wypowiedź na forum. Myślisz że któryś z tych modeli sprawdziłby się dla mnie?
    Może to pomoże: http://www.cyberfoto.pl/jaka-cyfrowk...ie-kasowac.htm
    350d zagripiony +kit+70-300 APO DG Sigma, 17-50 Tamron +nadal brak umiejętności

ola212
    Guest

Domyślnie

A dziękuję bardzo za link, zawsze da mi to większe rozeznanie w modelach. A może i pomoże w jakiś sposób w wyborze. Bo jak na razie to z moim zdecydowaniem coś marnie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam wszystkich (to mój debiut na tym forum)
    I od razu poproszę o Waszą pomoc.
    Miałem Canona A610- super sprzęt, piękne fotki. Brakowało mi trochę zoom'a i (proszę się nie śmiać) coś mnie podkusiło zamienić go na Fuji S6500fd. Za, miały przemawiać niskie szumy i pierścień ogniskowania (taka wprawka przed lustrem). Niestety jakość zdjęć, mimo że nie jestem fachowcem znacznie odbiega od Canona. Żona już od samego początku marudzi że to nie ta ostrość, kolorystyka,a tryb auto z którego w dużej mierzy korzystała moja żona niestety kompletnie do d ...
    I tu się rodzi pytanie- co byście doradzili na pierwszą lustrzankę. Zdjęcia raczej z życia codziennego, wyjazdy rodzinne, wakacje, portrety (niebawem powiększy się nam rodzinka ). Kasy nie mam za wiele więc pewnie na początku jakaś puszka z kitem będzie musiała wystarczyć.
    Co byście doradzili w takiej sytuacji?

Marcin

Domyślnie

Do dwóch tysięcy Canon 450D z kitem IS, Nikon D60 z kitem VR lub Pentax K200D. Trochę powyżej dwóch tysięcy Canon 40D, Nikon D80 lub Pentax K10D. Każdy ma pewne wady i zalety. Poczytaj testy np. na optyczne.pl - to Ci powinno pomóc w wyborze. Patrz również szerzej - na cały system, bo wybór systemu jest najważniejszy. Zastanów się, jakie obiektywy będziesz chciał dokupić, bo korpus to dopiero początek. Ostatecznie na który się nie zdecydujesz i tak będziesz zadowolony.

PS: Zerknij również dwa posty wyżej ;-)

Domyślnie

ja napisze xitylko tyle: ja będąc przed podobnym wyborem wybiore (znaczy juz wybalam ale jestem jeszcze przed kupnem) canona 450d, kazdy ma wadyi zalety ale od teo sa testy, ja wiedziałam ze nie chce nikona d40/d60 bo chce miec pełna swobode w wyborze pozniejszych obiektywów a nikon d80 jednak za drogi (wole wiecej na szkla) gdyby ie to pewnie bym go wybrala w zwiazku z tym szukalam w canonie i 450d mi bardo pasuje, jego rozmiar mi nie przeszkadza a jest atutem (mniejsza waga) w systeie canona widze dla siebie duzo dobrych i pasujacych mi szkiel do makro i sportu czyli tego co jest dla mnie priorytetem i tak pownienec rozwazyc swoj wybor (najpierw system potem body - powodzenia)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mietek2141 Zobacz posta
    Niestety jakość zdjęć, mimo że nie jestem fachowcem znacznie odbiega od Canona. Żona już od samego początku marudzi że to nie ta ostrość, kolorystyka,a tryb auto z którego w dużej mierzy korzystała moja żona niestety kompletnie do d ...
    I tu się rodzi pytanie- co byście doradzili na pierwszą lustrzankę.
    Jeśli jednym z głównych kryteriów ma być "tryb auto", to... żadną. Serio. Unikniesz jeszcze większego rozczarowania.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów