Najtańszy Canon 1000D to ok 1500zł
Najtańszy Canon 1000D to ok 1500zł
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-08-2008 o 22:36
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
WOW to cena FOTOJOKERA! Nie zastanawiaj się i bierz. Sony a200 to świetna lustrzanka na start. Rany 777 zł, jakiś dumping![]()
http://www.canon-board.info/showthre...009#post520009
- tu masz 350d
Co do alfy 200 - to juz jak wolisz, alfy w cale nie sa takie zle, aczkolwiek olympus robi lepsze lustrzanki i ma do nich lepsza optyke, jesli oczywiscie mowimy o innych firmach niz zolta i canon, natomiast zadaj sobie pytanie czy na pewno chcesz lustrzanke, bo samo body zdjec nie zrobi, chyba ze juz masz obiektywy jakies, bo jesli chcesz kupowac tanie obiektywy to lepiej kup fuji FinePix S100fs.
CANON 40D + EF 24-105L
no tak, ale do tego trzeba dokupic jeszcze obiektyw.
czyli mam wybor - albo nowa a200, albo uzywany 350d, i cos mi sie zdaje ze lepiej wybrac Canona, tym bardziej ze jak chodzi o Sony... to jest jak dla mnie niepowazny producent (patrz wadliwe matryce CCD i baterie do laptopow), a poza tym o 350d w sieci (a nawet na tym forum) znajde pewnie wszystko, a i o akcesoria i osprzet pewnie latwiej?
no a poza tym to o a200 raczej nieprzychylne opinie widzialem w necie... nie wiem czemu w takim razie to jest swietna lustrzanka na start.. moze dlatego ze nowa i tania....?
W rzeszowie w sklepie "duzo, tanio, T...." widziałem pare dni temu korpus 400d za 999zł.
Moze warto poszukać w tego typu sklepach?
ale 400 jest mała i trzeba by o gripie pomyśleć a to kolejny wydatek.
Co do 20d to mam i serdecznie polecam.
EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki
haha, przypomnialo mi sie (OT :P) jak to ostatnio widzialem w hipermarkecie sieci C........ aparat Olympus C-1, 1.3mpix, bez zoomu za 1299zl![]()
![]()
(dobre pare lat temu kupilem taki na allegro za 200zl, teraz wart z 50zl)
Pani z obslugi stwierdzila ze spokojem:
"No bo u nas im starsze aparaty tym sa drozsze"
a wracajac do tematu, to nie wiedzialem ze w takich marketach sa lustrzanki, tylko bardziej aparaty Yakumo albo HP :P
jak bede w rzeszowie to sprawdze czy jeszcze jest ten 400d..