Jeśli przy procku 2 rdzeniowym bedzie 99% użycia to na 4 rdzeniach nie idzie sporo szybciej. Ale wtedy już warto kupić chocby Q6600 i podkrecic do 3GHz jest taniej z 500zł a ta sama (podobna) wydajnośćA może coś z nowszych lecz tańszych czterordzeniowców. Ja 2 lata temu kupilem C2D 1.8GHz i nawet na tle dzisiejszych procesorów po podkreceniu do 3.3GHz nie wyglada blado. Ciekawe jak obecny Adobe Photoshop chodzi bo z tego co sprawdzalem u mnie to tylko radial blur korzystał z 2 rdzeni. Reszta z wyrywkowo testowanych filtrów oraz zapis do JPG nie wykazały nic takiego albo wykonywały się za szybko. Albo wogóle bo za mało ramu mialem na testowy plik 10 000 x 10 000 pixeli
![]()
A tak przy okazji widać, że ten bibble 5 to chyba najszybsza wywoływarkaBo u mnie w PS jak wolalem to chwile trwało nawet jedno zdjęcie. jakby to pomnożyć przez 1000 a matryca tylko 10mpix to by ok 1.5-2 godz trwalo 1000 plików. Musze sobie ściągnąć tego bibble na testy :]
A co do Manfreda.. kup sobie w www.esc.pl kupowałem tam już 2 razy jestem zadowolony i ceny mają niższe niż u Ciebie przynajmniej za procesor 950zł zamiast ponad 1050zł. Albo zastanów się nad wersją 2.66 dużo nie tracisz a 6 MB cache niewiele chyba zmieni a zresztą podkręcenie do 2.83 to nawet bez zmiany napięcia i wentylatora nie sprawi Ci problemu a juz 300zł w kieszeni.