Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 283 z 393 PierwszyPierwszy ... 183233273281282283284285293333383 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 821 do 2 830 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    No smiale wrozby - ja tu juz powiedzialbym, ze nawet troszke smieszne
    Biła 1Ds3? Wiekszoscia parametrow???? Jakich? Lepsza smieciarka? Lepszymi uszczelnieniami? A moze lepszym AF'em?

IMHO jedynym czym moze, to iloscia pixeli - cala reszte, Canon nawet jesli by polepszyl, to nie wrzuci tego do puszki pietro nizej.
    Dlaczego nie?
    Chwilowe zachwianie rynku moze sie zdarzyc, jesli dadza duzo w nizszym modelu oznacza ze bedzie jeszcze lepiej w topowym. Dzieki temu Ci co czekaja na nowego ds'a nabiora troche wiary ze czekac warto :grin:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No smiale wrozby - ja tu juz powiedzialbym, ze nawet troszke smieszne
    Biła 1Ds3? Wiekszoscia parametrow???? Jakich? Lepsza smieciarka? Lepszymi uszczelnieniami? A moze lepszym AF'em?

IMHO jedynym czym moze, to iloscia pixeli - cala reszte, Canon nawet jesli by polepszyl, to nie wrzuci tego do puszki pietro nizej.
    Lepszą matrycą. Ta w Ds-ie to jeszcze stara technologia 8). Spokojnie mogą to zrobić jeśli przewidują szybki upgrade jedynek. Szczególnie że ZTCMW jedynki mają przejść sporą rewolucję 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Lepszą matrycą. Ta w Ds-ie to jeszcze stara technologia 8). Spokojnie mogą to zrobić jeśli przewidują szybki upgrade jedynek. Szczególnie że ZTCMW jedynki mają przejść sporą rewolucję 8).
    Jedno jest pewne .. im lepsza matryca tym mniejsze rozdawnictwo feature'ow od canona.. wlasciwie to nie wiadomo czy cieszyc sie czy plakac... (jeszcze sie chwile zastanowie )

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Dlaczego nie?
    Chwilowe zachwianie rynku moze sie zdarzyc, jesli dadza duzo w nizszym modelu oznacza ze bedzie jeszcze lepiej w topowym.
    Tak - tylko kolejnosc nie ta.
    Podasz przyklad wprowadzenia lepszego/nowoczesniejszego body z nizszej polki a dopiero potem wypuszczaniem super ulepszonej gornej? Ja takiego marketingowego ruchu nie zanotowalem :wink:

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Jedno jest pewne .. im lepsza matryca tym mniejsze rozdawnictwo feature'ow od canona..
    ale jakie rozdawnictwo?

to ono bywa wieksze
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar 1czarek1
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

A w analogu najpier był eos 10 z 3 polami af potem EOS 5 z 5 polami a potem 1N z 5 polami AF.
    2x EOS R3,

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Tak - tylko kolejnosc nie ta.
    Podasz przyklad wprowadzenia lepszego/nowoczesniejszego body z nizszej polki a dopiero potem wypuszczaniem super ulepszonej gornej? Ja takiego marketingowego ruchu nie zanotowalem :wink:
    np: EOS 3 (bez D) a potem eos 1V - w starych dobrych czasach modele poniżej najwyższe półki służyły do testowania rozwiązań, które potem przenoszono lub nie do topowych puszek....af z trójki potestowali wsadili go m.in.do 1V, potem 1D, 1DS, 1D mark2, eye control w 3 był, do 1V nie pasował więc nie dali, podobnie było wcześniej z EOSem 5 i wcześniejszą 1edynką (ale za to sobie głowy nie dam uciąć)
    1czarek1 - napisaliśmy niezależnie o tym samym w tym samym czasie:smile:
    Ostatnio edytowane przez kusy ; 01-09-2008 o 15:41
    CANON...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale jakie rozdawnictwo?

to ono bywa wieksze

alezoczywisciezenie .. caly czas mowimy o mniejszym ( ktora strone by nie porownywac .. )

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    1czarek1 - napisaliśmy niezależnie o tym samym w tym samym czasie:smile:
    Zaraz, zaraz - bo chyba sie nie zrozumielismy.

Jedna opcja czy ulepszenie, to nie zaraz (i tu cytuje kolege do ktorego wczesniej wypowiedzi sie odwolalem): "...i będzie biła 1Ds3 w zasadzie większością parametrów"

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pikczer Zobacz posta
    tak - tylko kolejnosc nie ta.
    40d > 450d
    ...

Strona 283 z 393 PierwszyPierwszy ... 183233273281282283284285293333383 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów