Wrzesień. Temat nam się przeterminował mimo dodania pewnej ponadczasowości.
Ja wierzę w te 4 puszki ale nie chciał bym żeby robili je w pośpiechu bo może zabraknąć "magii". Myślę że 5DMKII przede wszystkim powinno odziedziczyć po 5D wspaniałą jakość obrazowania i nie dziedziczyć AF.
Być może zmieniła się strategia unikania bezpośredniej konkurencji. Z moich fusów wygląda na to że Canon będzie kusił wspaniałym obrazem za przystępną cena, Nikon wypakowanymi w nowości puszkami przy normalnej jakości obrazu, a Sony jeszcze przez jakiś czas, będzie kusić tych co nie wiedzą że Canon i Nikon robią to samo ale lepiej.
Olympus http://www2.olympus.pl/consumer/208_7226.htm
Myślę że Canon powinien dać podobną możliwość a nawet więcej - zoptymalizowany firmware pod zastosowania (inny dla studia, inny dla reporterki itd.). Idąc dalej można by nawet zrobić kreator softu który zapytał by jak mają być ustawione funkcje. Wprowadzenie do produkcji nowej puszki trwa długo a opublikowanie gotowego softu 10 min. Taki nowy soft może być odpowiedzią na premiery konkurencji. Gdyby po wgraniu nowego okazało się że puszka miała rezerwy nikt z użytkowników pewno by się nie obraził.