Tak
Nie
...w dodatku z niezłym refleksem i umiejętnością przewidywania wypadków.
W takim 1DIII zrobienie zdjęcia na zombie graniczy z cudem albo jest dziełem zwykłego przypadku. Shutter lag jest taki, że wystarczy na zmianę kompozycji kadru na zupełnie inną. Czyli bajer jest raczej mało przydatny.
Jarek
o to, to, to, to... zgadzam sie w całej rozciągłości
a tak poza tym to u mnie też jest kiepski - praktycznie nie da sie 'zrobić' ślubu :sarkazm:
dygresja:
jak juz wyjdzie nastepca 5d to trzeba sie mu przyglądnać, przeczekac 8-12 miesięcy az onaniści się wystrzelają i zastanowić się nad zmianą... tyle w temaciedziś miałem małą dyskusję ze znajomym na temat potrzeb sprzętowych oraz cen w US&A
zrezygnowałem z lampy 580exII - zona stwierdziła że to bez sensu... bo za mała róznica w cenie w porównaniu z pl
potem opowiedziałem jej fragment rozmowy z tymże znajomym na temat szkieł - stałek 50mm i 35mm
obecnie posiadam 50 1.4 i strasznie jej sie podoba jak robie zdjęcia synkowi - zaczęliśmy rozmawiać na temat stałki 35mm;
dokładnie opisałem róznice między 35mm 2.0 i 1.4 i 'czym to sie je' - żona lubi słuchać bo sie uczy i czasem coś pstryka a jak wiecej wie to lepiej jej idzie pstrykanie
po chwili dyskusji i pytaniach o cene 35 1.4 (czy to kwota w usd czy w pln) usłyszałem.... " przydałby sie taki na święta do domu co nie?"
dobrze że kieliszek z winem odstawiłem właśnie na barek bo chyba miałbym sprzątanie
chyba będę musiał ją zadowolić... i kupić
![]()
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
Jak myślicie, będzie w tym roku?
jarek
podobnie jak 5d mark IIplotki byly, ze mial.
jarek
Photokina już niedługo
Pozdrawiam,
Michał
Tak sobie przegladam ceny 5D na allegro a tu na jednej aukcji jest 5D mkII na zdjęciu :wink:
350D | 30D | 30D | 5D mkII
Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L