Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 285 z 331 PierwszyPierwszy ... 185235275283284285286287295 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 841 do 2 850 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    Z tą wielkością to bez przesady, wystarczy porównać 70-200/4 i 70-200/4 IS.
    Chyba 70-200/4 IS z 70-200/2.8 IS. Ale tak czy inaczej canon sobie w stope nie strzeli, na wiecej niz 24-70/2.8 IS nie macie co liczyc. A to szklo to tez pewnie dopiero w marcu z nowym dsem.

Prorokuje photokine- od kilku miesiecy nie ma w sklepach 24L, 35L i 400 2.8 is.

Dla mnie bomba

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta

Prorokuje photokine- od kilku miesiecy nie ma w sklepach 24L, 35L i 400 2.8 is.

Dla mnie bomba
    jak miałem przez chwilę problem żeby znaleść 24L czy 50L w sklepach w us and a to też mi się tak wydawało. ale bez większych problemów można je kupić, czasem trzeba tylko chwilkę poczekać.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

? Zauważyłeś 2.8 ??
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

chyba raczej 70-200/4 IS i 70-200/2.8 IS

Ale i tak 24-105/2.8 było by większe... Już 24-105/4 IS jest duże i ma średnicę filtra 77mm a jaką ma winietę na FF, to ile miało by w wersji 2.8? Strach pomyśleć...

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Skoro o słoikach mowa, to gdzieś spotkałem opinię, że jedną z nowości będzie 100-400/4,5-5,6 L IS USM. Oczywiście chodzi o nowy IS, bo ten, który jest to ma sprawność ok. 2EV a nowy podobno "ociera się" o 5EV. Tę tezę potwierdzałby spory spadek ceny starszej wersji.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxpawel Zobacz posta
    Skoro o słoikach mowa, to gdzieś spotkałem opinię, że jedną z nowości będzie 100-400/4,5-5,6 L IS USM. Oczywiście chodzi o nowy IS, bo ten, który jest to ma sprawność ok. 2EV a nowy podobno "ociera się" o 5EV. Tę tezę potwierdzałby spory spadek ceny starszej wersji.
    A gdzie ten spadek bo nie zauważyłem ? Jak dla mnie to kosztuje dokładnie tyle ile kosztował wcześniej, poza tym jest bez problemu dostępny wszędzie w odróżnieniu od innych szkieł typowanych do "wznowienia"...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A gdzie ten spadek bo nie zauważyłem ? Jak dla mnie to kosztuje dokładnie tyle ile kosztował wcześniej, poza tym jest bez problemu dostępny wszędzie w odróżnieniu od innych szkieł typowanych do "wznowienia"...
    Tylko od 10 czerwca tego roku średnia cena wg. Skąpca spadła o ponad 500 zł czyli o 10%.

W ubiegłym roku kosztował ponad 8 tysięcy, i cenę tę trzymał przez kilka lat zaraz po spadku ceny nowości, która w 1998 przekraczała 10 tys.
    Dzisiaj spokojnie można kupić za około 5. Jeżeli to nie jest dla Ciebie spadkiem, to co jest?

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

W ubiegłym roku kosztował ponad 8 tysięcy
    LOL Zawsze się da znaleźć jakiś nie na czasie sklep z kosmicznymi cenami...
    Ale można go było kupić znacznie poniżej tej kwoty...

Dzisiaj spokojnie można kupić za około 5. Jeżeli to nie jest dla Ciebie spadkiem, to co jest?
    Spadek kursu dolara... Popatrz na ceny w US na przykład - są bez zmian od dawna...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxpawel
    Wklej jeszcze tabelkę z kursami $ i EUR i będziesz mógł wyciągnąć poprawne wnioski. Chyba że znasz jakąś fabrykę Canona w Polsce (może w Klewkach ) ?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=29264090 - jak to jest? Do zdjęć niezbędny jest RAW, a do filmów już nie?!
    Zakładam, że - jeśli już - to Canon wrzuci do aparatu kodek H.264 (ze swoich kamer HD), a nie Motion JPEG jak to jest w D90 czy w kompaktach.
    A przecież kompresja filmów produkuje taką "sieczkę", że przy stop-klatkach na poziomie pikseli to wytRAWni dostają szoku!
    A co z balansem bieli?!, wyostrzaniem?!?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 285 z 331 PierwszyPierwszy ... 185235275283284285286287295 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów