A ja mam takowe pytanie. Czy można do lapka podłączyć zwykły zewnętrzny monitor LCD i pracować na nim a nie na tym z laptopa ?
Pozdr,
Nevermind
A ja mam takowe pytanie. Czy można do lapka podłączyć zwykły zewnętrzny monitor LCD i pracować na nim a nie na tym z laptopa ?
Pozdr,
Nevermind
Power of L lenses
powiem Ci, że też na początku tak myślałem, nie powiem, że jest luksus ale nie ma tragedii, choć przydałoby się kilka dodatkowych pikseli.Mój brat ma Della ale dolna rozdzielczość to 1200 lub 1250, niestety nie pamiętam "górnej" ale coś koło 1920 i tam faktycznie lepiej widać, no ale na początek wystarczy mi to co mam, z czasem będę musiał pomyśleć o czymś nieprzenośnym
pozdro
"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."
Musisz mieć tylko odpowiednie wyjście (D-sub, Dvi lub HDMI) w lapku. Przerzucać się między monitorami można albo klawiszami funkcyjnymi (jeżeli laptop to oferuje) albo z poziomu sterowników karty grafiki.
Należy jednak pamiętać, że podłączenie drugiego monitora do komputera z kiepskiej jakości zintegrowaną grafiką (np intel GMA 950) raczej nie wpłynie na efektywność całego zestawu.
Powiem ci tak ja bym się na twoim miejscu 3 razy jeszcze zastanowił czy lepiej nie kupić normalnego pc 2 lata temu szedłem na studia i stwierdziłem że musze mieć lapa bo jest mobilny etc
nie powiem parę razy się to naprawdę przydało ale rzadko, po 2 latach mój laptop bardzo wolny ekran jest do kitu. teraz mam najtańszy monitor gateway za 400 zł (lcd 17) i znacznie mniej mi się oczy męczą a dużo siedzie przed kompem (najczęściej 8-10 godzin dziennie) efekt jest taki że mam lekką krótkowzroczność (niby tylko -0.5 ale jednak)
aktualnie zbieram kasę na nowego kompa (a jeszcze studiuje ) i na pewno nie będzie to laptop, jest to fajna zabawka ale nie do pracy można na nim śmiało przeglądać internet może jakiś film zobaczyć ale na pewno nie pracować
A teraz już tylko odliczam dni do tego jak na biurku pojawi się monitor z prawdziwego zdarzenia (może eizo ) a pod nogami zobaczę normalnego pc który będzie xxxx razy szybszy od mojego starego laptopa![]()
Wszystko się zgadzaTeż wolę PCeta ale ma on dwie wady
1) nie można go zabrać na kanapę
2) nie można go zabrać na... tam gdzie król łazi piechotą :-)
to moze konkretnie.
jaka jest jakosc tego wyswietlacza w tym laptopie?
http://www.ceneo.pl/1342557s
sklaniam sie powoli ku makdonaldowi...tfu makbukowi
w domu mam pudlo + eizo a tego bialasa potrzebuje w teren co by sobie zobaczyc jak wychodza foty w trakcie sesji.
Nie polecam tobie macbooka w teren i to tylko dlatego że ma ekran glossy (w terenie zamiast zdjęcia na lcd zobaczysz swoje odbicie) , lepiej dołożyć do macbooka pro którego można kupić z matową*matrycą no i pro jest o wiele lepszy dodatkowo cały z alu . Co prawda ma 15" ale jest sporo mniejszy od zwykłego sprzętu .
EOS 40D + Grip + T10-17 fisheye + C50 f1.8 + 5000AF x2 + compudaypack + Macbook Pro