Strona 6 z 36 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Coś już napisał Awatar tompac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tompac Zobacz posta
    Umówmy sie tak, skontaktuje sie z człowiekiem od tej kalibracji i poproszę go o opis tego co "przeżył" potem zacytuje i podam model laptopa.
    dostałem dzisiaj odpowiedź, krótka ale treściwa

Co do Twojego Laptopa to sprawa jest prosta. Ma on znacznie większą przestrzeń odwzorowania barw (tzw. Gamut) niż ogromna większość matryc laptopów dostępnych na rynku. Po kalibracji daje lepsze kolory niż cała reszta. Byłem zaskoczony, bo takich rezultatów nie osiągnąłem do tej pory na żadnym laptopie!
    Laptop to Vaio VGN-FZ21Z
    innowierca

-----------------------
    www.autofocus.pl
    -----------------------

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

A co myślicie o takich potworach mam na myśli tylko i wyłącznie obróbkę foto.
    1.Notebook HP Pavilion DV9890EW - Core 2 Duo T9300 2.5GHz, 4GB/500, 17", BR, BT, VP, (FF778EA)
    2. Dell XPS M1730 T9500 2x 8800GTX SLI
    Ostatnio edytowane przez manfred1 ; 19-08-2008 o 10:14

Uzależniony

Domyślnie

Skoro "tylko i wyłącznie" do obróbki foto to zdecydowanie lepszym wyborem będzie zewnętrzny, dobry lcd. Zaoszczędzisz kupując mniejszego, aczkolwiek równie wydajnego laptopa , bez wymyślnych kart graficznych, 17" matryc i bzdurnych dodatków, kupisz przyzwoity, zewnętrzny lcd i obróbka foto będzie zdecydowanie przyjemniejsza.
    Chyba, że chcesz tylko i wyłącznie laptopa do foto to już nie pomogę gdyż w tym przedziale cenowym nie widziałem nic ciekawego.

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

jesli chcesz do obrobki foto to lenovo W700. dostepny od wrzesnia.
    wyswietla 72% adobe rgb. mozesz wybrac model z wbudowanym kalibratorem (x-rite) i tabletem (wacom).
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Wiadomo już coś o cenie? nowart mam monitor samsunga 757 crt jesli będzie taka potrzeba to podepne się do w/w.Póki co narazie mam peceta z 512 ram dlatego jaka kolwiek obróbka zdjęć przyprawia mnie o palpitację serca. A peceta nie mogę kupić względy mieszkaniowo estetyczne.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skoku Zobacz posta
    jesli chcesz do obrobki foto to lenovo W700. dostepny od wrzesnia.
    wyswietla 72% adobe rgb. mozesz wybrac model z wbudowanym kalibratorem (x-rite) i tabletem (wacom).
    Przyznam, że się trochę napaliłem na tego behemota - na papierze wygląda świetnie (http://canon-board.info/showthread.p...735#post513735)! Pytanie, czy w PL będzie go można nabyć z kalibratorem i tabletem?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    1.Notebook HP Pavilion DV9890EW - Core 2 Duo T9300 2.5GHz, 4GB/500, 17", BR, BT, VP, (FF778EA)
    Jeśli tylko foto, to w gruncie rzeczy nie potrzebujesz SLI. Rozważ jeszcze:
    HP: http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/pr...orkstation.pdf
    Lenovo: http://shop.lenovo.com/ISS_Static/me..._Datasheet.pdf

Pawilony DV to jednak komputery "domowe". A oba "workstations" wyglądają solidnie.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 19-08-2008 o 15:26 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Wiadomo już coś o cenie? nowart mam monitor samsunga 757 crt jesli będzie taka potrzeba to podepne się do w/w.Póki co narazie mam peceta z 512 ram dlatego jaka kolwiek obróbka zdjęć przyprawia mnie o palpitację serca. A peceta nie mogę kupić względy mieszkaniowo estetyczne.
    cena od ok 3k USD
    link1
    link2
    mi wyszlo jakies 4,3k USD
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Jeżeli rozważacie nad laptopem i dodatkowo dokupieniem do niego LCD to zdecydowanie polecam abyście poszukali takiego laptopa co ma replikator (przystawka, do której da się podłączyć LCD, klawiaturę itd.) aby nie podpinać tych wszystkich kabli za każdym razem.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skoku Zobacz posta
    cena od ok 3k USD [...]
    mi wyszlo jakies 4,3k USD
    Ciekawe, za ile będzie u nas... ponoć złoty tanieje - niedobrze.

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Jeżeli rozważacie nad laptopem i dodatkowo dokupieniem do niego LCD to zdecydowanie polecam abyście poszukali takiego laptopa co ma replikator (przystawka, do której da się podłączyć LCD, klawiaturę itd.) aby nie podpinać tych wszystkich kabli za każdym razem.
    ThinkPad Advanced Mini Dock, na przykład w Lenovo (Dell i HP również takie mają w liniach "business"). Też uważam, że to bardzo rozsądne rozwiązanie - pomijając kable DVI/VGA, to jeszcze służy jako ładowarka.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Do obróbki foto potrzebujesz tylko trzech rzeczy... wyśmienitej matrycy, porządnego procka i szybkiego dysku, no i jeszcze trochę RAMu ale bez przesady i tak najważniejsza jest matryca więc karta grafiki nie istotna, procek może być np. T7200 albo T2600 też by już wystarczył ale niestety producenci laptopów nie chcą się chwalić za bardzo parametrami matryc, kątami kontrastem itd. a nawet takie potwory jak wymieniłeś wychodzą z naprawdę badziewnymi matrycami.

Wiadomo że można podpiąć do niego zew. dobry LCD ale nie o tym jest ten wątek, zresztą jak mam podpinać zew. LCD to kupowanie laptopa mija się z celem.

Proszę wpisujcie sprawdzone modele lapków z dobrymi matrycami na których można już coś obejrzeć. Nie ma ich za wiele, w marketach nie znalazłem żadnego ;-)

Strona 6 z 36 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów