Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    A jak to się ma to monitora CRT 17' CTXa z 2002 roku? Bo mam wrażenie że i tak obraz z Belinei jest o niebo lepszy niż z CRT (pomijając oczywiście czerń)
    LCD na pewno jest jaśniejszy, ma wyższe nasycenie. Wizualna efektowność obrazu, zapewne jest znacznie wyższa.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Luz, pipetka mi się musiała omsknąć, zauważyłem to jak widać nie w porę. Możliwe że działałem też pod wpływem zarzutów przeciwko tobie na p.r.f.c.
    Grupy są bardziej anonimowe, ludziom łatwiej wyciekają zjadliwości. A'propos coś nowego przeoczyłem?

PS: Dałbym sobie głowę uciąć, że jak widziałem poprzednio ten gradient to był ok, a teraz jednak widzę zlewanie się kolorów (w dosyć regularnych odstępach).
    Proszę zwrócić uwagę na regulatory monitora (głównie kontrast) i aplikację w której Pan to ogląda. Nie może być włączonego zarządzania barwą, bo wtedy wynik będzie zafałszowany.

PPS: Masz autorefresh na ten wątek czy jak? Ten post był tu może z minutę
    Powiadomienie.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 13-08-2008 o 19:13 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Grupy są bardziej anonimowe, ludziom łatwiej wyciekają zjadliwości. A'propos coś nowego przeoczyłem?
    Nie, ale też nie odniosłeś się do zarzutu z way.jpg.

Proszę zwrócić uwagę na regulatory monitora (głównie kontrast) i aplikację w której Pan to ogląda. Nie może być włączonego zarządzania barwą, bo wtedy wynik będzie zafałszowany.
    Faktycznie, to była kwestia kontrastu - z jakiegoś powodu obniżyłem z 50 do 45%. Po ponownym ustawieniu na 50% gradient znów zrobił się płynny.
    Monitor oczywiście nie jest kalibrowany (nie mam do tego sprzętu i wiedzy).

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Nie, ale też nie odniosłeś się do zarzutu z way.jpg
    Opisałem i wyjaśniłem to wcześniej. Jak ktoś usilnie nie chce rozumieć, jego sprawa. Nie będę się wdawał ponownie w wątek, który się pewnie przerodzi w pyskówkę.

Zainteresowanych tematem, proszę obejrzeć ten oto piękny, płynny gradient nieba:

Jak jest ktoś zainteresowany, proszę opisać swoje wrażenia. Jak tą płynność widać na Państwa monitorach?

Faktycznie, to była kwestia kontrastu - z jakiegoś powodu obniżyłem z 50 do 45%. Po ponownym ustawieniu na 50% gradient znów zrobił się płynny.
    Kontrastu nie wolno ruszać. Ów regulator wcale kontrastu nie zmienia, a obcina matrycę. Skutek było widać.

Domyślnie

Szare, czyli bez zabarwienia. Przykładowo, na bardzo złym monitorze może to wyglądać na przykład tak:

o! to na moim laptoku słuzbowym tak widać (może nie tak strasznie jak na przykładzie); kalibrowany miesiąc temu

swoją drogą nie wiedziałem że należy to oglądać w aplikacji gdzie jest wyłączone CMS
    czy może byc fast stone image po wyłączeniu CMS? czy koniecznie PS?

Zainteresowanych tematem, proszę obejrzeć ten oto piękny, płynny gradient nieba:

Jak jest ktoś zainteresowany, proszę opisać swoje wrażenia. Jak tą płynność widać na Państwa monitorach?
    na laptoku pasy jak, za przeproszeniem, cholera (dell d830 - fuj; ale excel wygląda świetnie ;-) )

aż sprawdzę w domu na swoim monitorze zarówno szarość (bo wcześniej miałem włączony CMS) jak i ładne niebo

pytanie dodatkowe nr1 do Tom01 - czym wyczyścić LCD ? na mokro czy na sucho?

pytanie dodatkowe nr2 do Tom01: ostatnio przy małej przeprowadzce sprzętu zlokalizowałem wejście USB na moim monitorze (S2100);
    czy można tam podpiąć kalibrator? jeśli nie to do czego służy to USB?
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst Zobacz posta
    czy może byc fast stone image po wyłączeniu CMS? czy koniecznie PS?
    Wystarczy przeglądarka internetowa.

pytanie dodatkowe nr1 do Tom01 - czym wyczyścić LCD ? na mokro czy na sucho?
    Mokro, bardzo mokro.

pytanie dodatkowe nr2 do Tom01: ostatnio przy małej przeprowadzce sprzętu zlokalizowałem wejście USB na moim monitorze (S2100);
    czy można tam podpiąć kalibrator? jeśli nie to do czego służy to USB?
    Do sterowania monitorem.

Uprawnienia umieszczania postów